UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Zemes valnis
Autors: alrumee (178.16.22.---)
Datums: 06/08/2013 13:49

Labdien,

Man jāizveido valnis priekšā garāžai/pagrabam lai Gauja pavasarī nenāk iekšā. Situācija sekojoša: mājas pagrabstāvs (3m augsts) ir 1.3 m ārā no zemes, pārējais zem zemes, vienīgi vietā kur ir garāžas durvis pagrabstāvs ir visā augstumā 3m atklāts, grīdas līmenis ir vienā līmenī ar pretī esošo pļavu kura dažreiz applūst un līdz ar to arī applūst arī pagrabs. Gribu garāžas durvīm priekšā izveidot valni tā lai tā augstums ir vienāds ar zemes līmeni ap māju (sanāk ka jātaisa ap 1,7 m augsts). Mašīnu garāžā ja vajadzēs braukšu pāri valnim. Esmu izdomājis ka varētu valni veidot no mālainas zemes, pieblietēt, laikam šķembas arī vajag un virsū melnzemi un zāli. Vaļņa ūdensnecaurlaidība mani neuztrauc jo jau esošai smilšu čupai, kas ir nobērta vaļņa vietā, pavasarī ūdens cauri gandrīz nemaz nesūcās. Iespējams ka jāliek arī mazliet bruģis divās sliedēs mašīnai. Mašīna garāžā tiks iebraukta pa retam tāpēc pamatnes izturību nevajadzētu tik lielu kā ceļam.
Kāda būtu pareizāka konstrukcija šādam valnim? Varbūt kāds iznomā bobkatu? :)

Re: Zemes valnis
Autors: Dzindzis (178.16.22.---)
Datums: 06/08/2013 14:17

Parasti vaļņus jau taisa no betona :))

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 06/08/2013 20:49

Manuprāt vienkāršāk, garāžai durvis aizmūrēt un telpu izmantot citiem mērķiem. Automašīnai var izbūvēt nojumi, ar iespēju aplūšanas gadījumā izveidot uzbraucamu estakādi.

Autors: pt (178.16.22.---)
Datums: 06/08/2013 23:24

Šķembām neredzu jēgu. Iesaku pameklēt netā info par vaļņu būvniecību, polderiem. Varbūt kāda laba ideja parādās. Man patika versija par māliem. Smiltis ir tāds īslaicīgs pasākums, tikpat labi var uzbetonēt vai kādus paneļus ierakt un tad ar smiltīm apbērt. Betons gan arī laiž cauri, bet uz dažām dienām palīdzēs.
Man gan būtu bail turēt auto zem potenciālā ūdens līmeņa, var taču valni pārraut kaut kur citur utt...

Autors: smil (178.16.22.---)
Datums: 07/08/2013 07:37

Kurās valstīs notiek lieli plūdi? piemēram ASV, paskaties ko viņi taisa - smiltis maisos. Piemēram:
[www.youtube.com]

Teorētiski šādai varētu atstāt šauru vietu (lai var izbraukt) un to aiztaisīt tikai ja nepieciešams. Tur svarīgs tas kraušanas virziens, lai neizjūk siena.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **  **     **  **    ** 
  **   **   **        ***   ***   **   **   **   **  
   ** **    **        **** ****    ** **    **  **   
   ** **    **        **     **    ** **    **  **   
  **   **   **        **     **   **   **   **   **  
 **     **  **        **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727