UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Lapsenes
Autors: karlis2 (178.16.22.---)
Datums: 26/09/2013 16:46

Sveiki! vai kādam ir laba pieredze kā tikt vaļā no lapsenēm kuras iemitinājušās jumta ventikācijā.
Tikt klāt viņām nevar. Atliek tikai iedarboties no arpuses.

Re: Lapsenes
Autors: Dzindzis (178.16.22.---)
Datums: 26/09/2013 17:03

Sapūt caurumus pa kuriem tās lido iekšā/ārā atri vien pazudīs.Depo kaut kādu airesola baloninu pirku darbojas labi.

Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 26/09/2013 18:20

ar putekļu sūcēju

Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 26/09/2013 22:19

Pagaidi nedaudz un visas lapsenes būs apsalušas. Tiem mošķiem dienas ir skaitītas. Uz ziemassvētkiem tak neviena lapsene nelido :)

Autors: Sybase (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2013 16:24

Vadoties no ši principa sniegu ari var netīrīt ;-) pienāks pavasaris pats nokusīs.

Putekļusūcējs der ja var pašu pūzni iesūkt , ja to nevar izdarīt nosūcot tikai lapsenes rezultāts būs vel sliktāks - jo lapsenēm sakas kaut kāds trauksmes režīms un tas maitas savairojās 2-3x vairāk dažu dienu laikā .

Vis efektīvākā ir tieši lapseņu un iršu inde , bet indējot silti iesaku gāzmasku indes ir patiešām toksiskas - faktiski būtu jātirgo kopā ar aizsarglīdzekļiem vismaz mazumtirdzniecībā.

Datums: 30/09/2013 16:50

Septembra beigās- oktobrī nīdēt lapsenes un sirseņus ir sen parvēlu. Tie paši tūlīt dabīgā nāvē nosprāgs. Nevajag pieļaut majā lielus pūžņus . Būtībā viena lapsene visu to koloniju rada. Ja laikā to piebeidz, tad problēmu nav. Es lielākus pūžņus esmu nīdējis ar celefāna maisiņu. Vakarā fiksi uzmauc maisiņu uz pūžņa un norauj. Galu ciet un talāk jau var indēt vai slīcināt.Es iemetu degošā plītī. Lielu sirseņu pūzni iznīcināt gan tā nevar. Sirseņiem vienmēr viens stāv uz vakts. Godīgi sakot, speciāli nevienu pūzni mebendēju. Ja man sirseņi nerada problēmas, tad lai tak dzīvo. Ja Dievs tos ir radījis, tad tam ir bijis kāds iemesls :)

Autors: Sybase (178.16.22.---)
Datums: 30/09/2013 20:53

Didzisp nekas tur nenosprāgs pavasarī vis tas spiets nāks ārā rūkdams.
Vajag izlasīt ko cilvēks jautā - pie pūžņa tikt klāt nevar un ieteikumi uzmaukt maisiņu izklausās pagalam glupi :P

Autors: elgons (178.16.22.---)
Datums: 09/10/2013 22:13

Vienkārši. Jāaizsprosto ieejas uz laiku. Tāpat skudrām, grauzējiem.... Viņiem vajag ūdeni, pārtiku ut.t.t.

Datums: 10/10/2013 11:42

Tak nu nevajag rakstīt muļķīnas. Pūznis vēlā rudenī izbeidz savu eksistenci. Nekāds bars lapseņu no tā vairāk pavasarī nelien laukā.Kirdik viņām ir. Jā, pavasarī viena mamma lapsene sāk jaunu pūzni taisīt un tad visvieglak to piebeigt. Nevajaf pieļaut milzīgas kolonijas izveidošanos. Pa ziemu piemēram sirseņu māte norokas kādā siltā viriņā un pārlaiž aukstumu un pavasarī sāk jaunu koloniju taisīt. Man sirseņi ir dzīvojuši strazdu būrī, pavasarī atlido strazdu pāris, visus sirseņu mēslus iztīra un iekārto savu ģimenes ligzdiņu. Neviens sirsenis mebrūk virsū tiem strazdiem, bet tais ajaunu pūzni citā vietā.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ******   **     **  ********   **     ** 
 **   **   **    **  ***   ***  **     **  **     ** 
 **  **    **        **** ****  **     **  **     ** 
 *****     **        ** *** **  ********   **     ** 
 **  **    **        **     **  **     **  **     ** 
 **   **   **    **  **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727