UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Dēļu apšuvums
Autors: RRR (80.233.225.---)
Datums: 07/10/2005 18:42

Jaunbūvi gribu apšūt ar dēļiem, jautājums - ar ko viņus apstrādāt, lai pēc pāris gadiem neiskatītos baisi? Domāju, vispirms bezkrāsainu antiseptiķi un pa virsu beici (kādu?). Man teica, ka visādi Pinoteksi utml. stipri izbalojot :) Vēl it kā ir variants ar eļļošanu, bet cik tas var maksāt un kā tieši jārīkojas, nav ne jausmas. Dēlis ar laiku, protams, zaudēs labo dabisko toni, bet gribētos tomēr pacīnīties. Pozitīvais moments - jumta pārkare man būs 1,5m, līdz ar to sauli un lietu (spēcīgā sānvējā) siena dabūs ne augstāk par palodzi.

Re: Dēļu apšuvums
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 07/10/2005 21:20

par koksnes ķīmiju interesējies firmā "relika"

Autors: rex (80.232.253.---)
Datums: 11/10/2005 16:46

Varu padalīties savā pieredzē.Pirms dēļu pielikšanas apstrāde no abām pusēm ar Pinotex grunti(bezkrāsaina),tad no labās puses viena kārta Pinotex Ultra(izvēlētajā krāsā).Pēc dēļu pielikšanas otrā kārta.Pēc divām vasarām dienvidu pusē vēl joprojām ok.

Autors: Osiss (195.13.233.---)
Datums: 18/10/2005 05:15

Ja pinotex ultra nav tumšā tonī- ar garantiju varu apgalvot, ka pēc 5 gadiem vairs tik saulains šis stāsts neliksies- pārbaudīts.
Pats tagad domāju ar ko apstrādāt koka fasādi, lai stāvētu 5 un vairāk kārtas- kā labus apstrādes līdzekļus esmu dzirdējis Relius krāsas vai Remmer antiseptiķus- bet dioemžēl pagaidām man maz info pa šo- ja kāds kautko var pateikt, kas ir labāks par pinotex, vivacolor...
kādas atsauksmes par Beckers???

Autors: andrek (81.198.143.---)
Datums: 18/10/2005 14:38

Ir redzēta "Vivakolor" reklāmveidā apsmērēta fasāde guļbūvei- smēru sastāvu/nosaukumu nezinu, bet smērēts tika ar noteiktu intervālu 2~3 gadus -priedes baļķis vēl joprojām izskatās kā tikko aptests, pinotex ir galīgi garām, kaut kāda noturība ir novērota fasādes krāsām pie pareizas uzklāšanas tehnoloģijas.

Autors: osiss (194.8.16.---)
Datums: 18/10/2005 19:55

kas tā bija par vivacolor- vai kur to var apskatīt/ painteresēties?

Datums: 09/11/2005 04:14

vai ir vēl varianti, idejas?
starp citu, ja kādam interesē - leišos lielais Pinotex spainis maksā ~Ls 25, a pie mumms ~Ls 33-35 :(

Datums: 09/11/2005 19:03

Nu tā esmu izvēlējies- par noturību pagaidām nezinu.
Mani piesaistīja tikkurila piedāvājums- koksnes eļļa uz ūdens bāzes. Spainis 18 L cena ~50Ls !!! (saka, ka šī augu eļļa esot emulģēta vai modificēta- tāpēc šķīst ūdenī). ieteica izvēlēties tikai un vienīgi ar pigmentu, lai būtu labāka UV aizsardzība.
krāsoju 1. kārtu - visu dēli pilnībā- arī spundi un aizmuguri, tad likšu klāt- noteikti atstājot ventilācijas spraugu dēļa aizmugurē vismaz 30 mm, lai neveidojas kondensāts. Otru kārtu krāsošu tad, kad dēļus būšu pieskrūvējis.
Manas izvēles pamatojums- negribēju aizsarglīdzekli, kas veido "Plēves" kārtu- piem pinotex ultra/natural, bet gan kurš iesūcas koksnē. Vēlējos arī, lai izstrādājums būtu uz ūdens bāzes- Pinotex aqua ultra, reliuss, vivacolor colorex aqua, un minētā tikkurila.
par noturību nezinu- varēēsu spriest pēc pāris gadiem vai ilgāk- esmu apņēmies apstrādāt pēc 2-3 gadiem atkārtoti, ja nepieciešams.
'Vivacolor colorex aqua"vajagot kādu lazūru vēl klāt virsū, lai būtu noturība.

par šo tikkurila: krāsa kā krāsa- šķīst ūdenī- liels spainis (18l), tonējama, salīdzinoši lēta, Tomēr eļļa nevis krāsa, kas kokam ir labāk, ļoti vāja ķīmijas smarža/smaka. viegli uzklāt ar otu, labi iesūcas, ātri nožūst.
pagaidām liekas ok.

Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 10/11/2005 17:47

Izklausās labi! Pēc kā izskatās? caurspīdīga, redz koka faktūru? Toņu izvēle?

Datums: 10/11/2005 21:26

man kā variants vēl ir zināms (bija Ķīpenē izstādē)
[www.kelmolis.com]
tikai ir aizdomas, ka varētu būt padārgs :(

Autors: osiss (81.198.118.---)
Datums: 14/11/2005 04:32

Nu spainī izskatās viņa pēc netīra ūdens- šķidrs.
uzklāt viegli ar otiņu- izceļ koka tekstūru.
Toņu katalogu dabūju- tur bija vismaz kādas 30 toņu krāsas uzklātas uz koka, lai var saprast kā izceļas uz koka tekstūras.
kas apskatīšu precīzi kas ir rakstīts uz spaiņa- nosaukumu- tad uztrakstīšu!.

Autors: gk. (81.198.130.---)
Datums: 15/11/2005 18:29

uzliec google.lv- koka darva
tur būs par koka darvu, lineļas krāsām, zviedru krēsām, miltu krāsām...
labs konsultants Edgars Raitums
pats esmu nokrāsojis ar lineļas krāsu, vietām ar tīru lineļu, vienu sienu ar ūdens krāsu, un vienu sienu ar pinoteks ulltra.
var apskatīt Rīgas centrā.

Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 22/11/2005 06:46

Nu neklausietsie uz to firmu reklāmām, bet lai viņi parāda reālu māju kur koka apšuvums ar viņu krāsu ir nokalpojis vismaz desmit gadus.Man dzīvojamā māja un visas palīgēkas ir apšūtas ar vagondēļiem. Pinotex reāli tur kādus piecus gadus, un tad jāpārkrāso, kas protams ir baigi problemātiski, jo veco krāsu nevar ne īsti dabūt nost, ne īsti krāsot pa virsu. Ja noķertu to konsultantu, kurš mani pierunāja uz pinoteksu, tad nezinu ko ar viņu izdatītu. Pats interesantākais, ka pinoteksu saulainajā mājas galā saēd saule, bet ziemeļu galā nokrišņi. Pinotex tur tikai vietās kur nav tiešas saules iedarbības un netiek virsū nokrišņi. Par tām eļjām es arī šaubos.Vienīgā krāsa, kuru es esmu redzējis, un kura turās ilgāk par desmit gadiem ir zviedru krāsa.Lai tās firmas parāda ar savu krāsu krāsotas mājas, kuras Latvijas klimatā ir izturējušas vismaz desmit gadus, vai dod garantiju un ir gatavas par saviem līdzekļiem pārkrāsot, ja rodas defekti.

Datums: 24/11/2005 20:10

2Didzisp:

vai varētu konkrētāk par to "zviedru krāsu" ?

Datums: 25/11/2005 17:52

Solīju, ka pateikšu kas tā pa eļļu.

[192.40.78.71]

Autors: Didims (84.237.155.---)
Datums: 29/11/2005 06:39

Man patīk lineļļas krāsas, kaut gan tās nav vienīgās no ekokrāsu sugas.
Lineļļas pārākums pār citām krāsām ir ar to, ka lineļļai (auksti spiestai) ir daudz mazāka molekula [kā citām eļļām] un tā var dziļāk iesūkties kokā. Lineļļas krāsām nav pievienots šķīdinātājs, ka pēc uzklāšanas iztvaikotu un a ne kā ķīmiskajām krāsām no nopirktā apjoma uz koka paliek tikai labi ja puse.
Runājot par ilgmūžīgumu, nekas nav mūžīgs, bet 10 gadi jau nu lineļļas krāsām vajadzētu turēt un kad pienāk laiks pārkrāsot nav nekādu problēmu, jo jauno kārtu var krāsot pa virsu bez iepriekšējas vecās krāsas kārtas nokasīšanas.

Autors: gk. (81.198.130.---)
Datums: 30/11/2005 02:52

Lēti gan tas nav!
Otra problēma, nav jau daudz variantu kur lineļas krāsu ņemt!
Tonēšana arī notiek uz aci.
Uzkrāsošana arī prasa iemaņas, vai labu konsultantu kas stāv klāt.
Vispirms jāgruntē kamēr sūcas iekšā, tad liekais jāslauka nost (lupatas pašaizdegas!!!!!!), tad jāklāj krāsa visu laiku sildot un maisot.
Ja tonis ir gaišs var iznākt krāsot vairāk par divām kārtām, jo jākrāso ļoti plānas kārtas ierīvējot.
Labi tas ka ļoti vāji pielīp putekļi, var droši mazgāt.
Pat nitro krāsu kas baloniņos varēja nomazgāt ar 646 atšķaidītāju, kurš lineļas krāsu neņem nemaz.
lai Jums veicas!

Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 02/12/2005 21:56

Atgriežamies pagātnē!No lineļļas ieguva perņicu,kas krāsošanai ir krietni vērtīgāka kā nekarsēta lineļļa.Un ja dabīgai perņicai pievieno svina krāsvielu,iegūst visisturīgāko krāsu.Esmu redzējis 50gadus vecus krāsotus logu rāmjus,bet tikai ziemeļu pusē,dienvidu pusē krāsa izturējusi kādus 20 gadus.Ar "pliku"dabīgo perņicu gruntēts koks paliek ar laiku tumšāks...Ir redzēta māja,kuras dēļu apšuvums piesūcināts ar karsētu auto izlietoto dzinēju eļļu.Pēc apm.40 gadiem dēļi saglabājušies ļoti labi,bet skats ne visai atkal saules pusē.

Autors: Didims (81.198.157.---)
Datums: 04/12/2005 06:43

Ir tomēr dzirdēts viedoklis, ka otrabotka kā koksnes aizsardzības līdzeklis nav derīga.
Lineļļas pārākums ir iekš to, ka tai molekulas fiziski ir daudz mazāka izmēra līdz ar to labāk-dziļāk iesūcas kokā aizsardzības slāni veidojot biezāku. Būtiski, lai eļļa būtu auksti spiesta, tehnoloģiski gan tā iespējams iegūt mazāku tilpumu, bet lkarsētai eļļai molekulu izmērs esot lielāks.
Vēl pirms dažām dienām apspriedām koksnes aizsardzību, izskanēja viedoklis, ka koka aizsardzībai labāk lietot materiālus, kas no koka nākuši, tā būtu darva. Kā piemērs tika minētas vairākus simtus gadus vecas ar koka darvu apstrādātas koka baznīceles, kuras līdz mūsdienām nebūtu saglabājušās, ja ne darva. Cik dzirdēts, tad guļbūvēm un mitrākās vietās lieto lineļļas/darvas maisījumus, iekšdarbiem laikam tas nebūtu tik būtiski.

Autors: elīna oruba (81.198.55.---)
Datums: 28/12/2006 06:55

Visiem kam interesē zviedru krāsas un lineļļas krāsas ražotas tieši Zviedrijā tagad pārdodas arī pie mums Latvijā firmā SIA " Breks".
Interesējošiem zvanīt 26340506.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **        **    **  **        
 ***   ***     **     **        ***   **  **    **  
 **** ****     **     **        ****  **  **    **  
 ** *** **     **     **        ** ** **  **    **  
 **     **     **     **        **   ***        **  
 **     **     **     ********  **    **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727