UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Skaidu kurināšana
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 09:16
Labrīt.
Otrā stāva remonta uzsākšanai ir nepieciešams novākt un tikt vaļā no aizpērnā siltinājuma materiāla - skaidām, kas biezā slānī atrodas uz otrā stāva griestiem - bēniņos. Visu laiku nodarbināja šī problēma. Skaidas ir daudz. Kur likt? Es ar savu vieglo mašīnīti pa maisiņam tak gadu vedīšu uz mežu. Maksāt par miskastes konteineri - nu kaut kā neceļas.
Vot i vakar ienāca prātā - moš var kaut kā kurināt ar tām skaidām. Sametu briketes, iekurināju, lai izveidojas ogles un tad sāku pa maisiņam stiept no bēniņiem tās siltinājuma skaidas. Deg. Silda māju. Viss labi. Vot tikai čakars baigais.
Varbūt ir kāds ieteikums kā to procesu padarīt vienkāršāku? Mēģināju atrast, vai nevar izīrēt kaut kur brikešu presējamo aparātu. Visur tikai paŗdod .Vai šitādas mūžu vecas skaidas maz var sapresēt?
Nu kaut kā tā.
Ir idejas?
Otrā stāva remonta uzsākšanai ir nepieciešams novākt un tikt vaļā no aizpērnā siltinājuma materiāla - skaidām, kas biezā slānī atrodas uz otrā stāva griestiem - bēniņos. Visu laiku nodarbināja šī problēma. Skaidas ir daudz. Kur likt? Es ar savu vieglo mašīnīti pa maisiņam tak gadu vedīšu uz mežu. Maksāt par miskastes konteineri - nu kaut kā neceļas.
Vot i vakar ienāca prātā - moš var kaut kā kurināt ar tām skaidām. Sametu briketes, iekurināju, lai izveidojas ogles un tad sāku pa maisiņam stiept no bēniņiem tās siltinājuma skaidas. Deg. Silda māju. Viss labi. Vot tikai čakars baigais.
Varbūt ir kāds ieteikums kā to procesu padarīt vienkāršāku? Mēģināju atrast, vai nevar izīrēt kaut kur brikešu presējamo aparātu. Visur tikai paŗdod .Vai šitādas mūžu vecas skaidas maz var sapresēt?
Nu kaut kā tā.
Ir idejas?
Re: Skaidu kurināšana
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 10:03
Pamēģini pārdot, jo iespējams kāds nopērk par simbolisku naudu un savu transportu. Pirmkārt, kādam var noderēt, tieši tā kā tagad - siltinājums. Ar dedzināšanu nav skaidrs, ja tur klāt kaļķis tad nekas prātīgs nav, savukārt briketes no vecām skaidām nelīp kopā. Ja ieliksi ss.lv pie būvmateriāliem un siltinājuma, tad domāju, ka 2 nedēļu laikā tev skaidu nebūs ar 90% varbūtību. Ja vien neatrodies kaut kur ļoti tālu no apdzīvotām vietām.
Autors:
Dzindzis
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 11:49
Var arī uz dārza izbērt kā papildus mēslojumu.Ar degšanu viņām tā nevisai pārsvarā gruzd.
Autors:
Praktiķis
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 16:23
Pēc savas pieredzes varu teikt,ka skaidas ir labu labais siltinājums pārsegumos(smalkās- zinu cilvēkus,kas izgrābuši skaidas pēctam to nožēlojuši).Runa protams iet par skaidām kā siltinājuma daļu -1 kārtu-jo tās labi izolē gaisa plūsmu.Siltinājumu var un vajag papildināt ar citiem materiāliem-tādējādi var iegūt lielisku rezultātu. Pašam mājai pārsegums nosiltināts šādā veidā,un nav nekādas vajadzības kautko mainīt.
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 17:09
Redz - es tos griestus jaucu nost pa visam, jo laidīšu bēniņus klāt otram stāvam. Līdz ar to, es tās skaidas tak slīpumā atpakaļ nesabēršu. Šobrīd kurinu. Deg, bet tik un tā - baisais čakars. Ik pa brīdim jāpabaksta. :) Toties ekonomija un silti.
Autors:
ETT
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 18:47
Tad saber mucās vai miskastes maisos, lai nesamirkst, ekonomē un sildies :)
Autors:
ETT
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 18:52
Vai arī tiešām pārdod kaut vai par simbolisku samaksu. Ja interesentam būs tuvumā, savāks un aizvedīs noteikti. Kur tad uzreiz sausas dabūs? Es pats ņemtu, bet Valmiera :)
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 20:56
Es esmu Augšlīgatnē :)
Autors:
AndrisL
(178.16.22.---)
Datums: 17/01/2014 23:35
Kāpēc tās skaidas vispār ir jākustina? Sabllīvē tik līdz pārseguma siju augstumam un liec grīdu 2. stāvam.
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 09:30
Tāpēc jākustina, ka šobrīd otrais stāvs ir 2,3m un kā 1929.gadā taisīts. A es gribu otrā stāva griestus palaist līdz pašai augšai tādējādi likvidējot bēniņus, kuri tiks rezultātā pievienoti otrajam stāvam un otrā stāva griesti būs nevis horizontāli, bet slīpi - kā kopējot jumtu.
Es nemāku izteikties vēl skaidrāk.
Es nemāku izteikties vēl skaidrāk.
Autors:
AndrisL
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 10:04
Protams, ja ir jādemontē pārseguma sijas, un jāliek jaunas augstāk, tad tiešam, viss jaucams nost. Traucējošais jānovāc.Tomēt nav skaidrs - kāpēc negribi atkal tās skaidas sabērt starp jaunām 1. stāva pāŗseguma sijām un sablīvēt? Tājādi iegūstot labu skaņas izolāciju starp 1 un 2 stāvu. Efektīvāk ir pārizmantot esosos materiālus (skaidas), pie nosacījuma, ka tie ir labā stāvoklī.
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 10:17
Es laika nemāku skaidri izteikties. :)
Es neaiztieku pārsegumu starp pirmo un otro stāvu. Tur visi vecie dēļi tiks atstāti un pa virsu estrich betons ar siltajām trubām. Šī tēma jau ir apcilāta un iztirzāta iekšdarbu sadaļā.
Es LIKVIDĒŠU otrā stāva griestus/bēniņu grīdu. LIKVIDĒŠU - man vairs nebūs otrajam stāvam horizontālu griestu. Man nebūs, kur sabērt tās skaidas atpakaļ. Da i pat ja būtu, man viņas nav, kur glabāt. Tur tak ir .... ap 40m2, kādi 15-20cm stingri sablīvētas skaidas. Nu precīzi neesmu mērījis.
Es neaiztieku pārsegumu starp pirmo un otro stāvu. Tur visi vecie dēļi tiks atstāti un pa virsu estrich betons ar siltajām trubām. Šī tēma jau ir apcilāta un iztirzāta iekšdarbu sadaļā.
Es LIKVIDĒŠU otrā stāva griestus/bēniņu grīdu. LIKVIDĒŠU - man vairs nebūs otrajam stāvam horizontālu griestu. Man nebūs, kur sabērt tās skaidas atpakaļ. Da i pat ja būtu, man viņas nav, kur glabāt. Tur tak ir .... ap 40m2, kādi 15-20cm stingri sablīvētas skaidas. Nu precīzi neesmu mērījis.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 11:24
Viss ir skaidrs, skaidas tev tur nevajag. Padomā par to skaidu gruzdināšanu arī no skursteņa viedokļa, ka tur kas slikts nesanāk.
Autors:
Agrisss
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 12:43
Es jau metu mieru tai dedzināšanai. Baisā smuce. Pie tam tais skaidās ir arī kāds procents grants ar olīšiem. Baigi daudz pelni paliek.
Pieļauju, ka tiešām ielikšu sludekli vai vedīšu uz mežu. Skaidas tak mežam nekāda ļaunuma nmenodarīs.
Pieļauju, ka tiešām ielikšu sludekli vai vedīšu uz mežu. Skaidas tak mežam nekāda ļaunuma nmenodarīs.
Autors:
SerViss
(178.16.22.---)
Datums: 18/01/2014 19:25
Varbūt pirms atbrīvošanās var paštukot par pielietošanas iespēju skaidbetona veidā. Piemēram, kādā šķunī karkasā ieveidņot starpsienas darbnīcas telpai, vai citiem mērķiem. Legāli nododamiem objektiem gan laikam nebūs pielietojams.