UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Politika ar Latvijas Gāzi
Autors:
ttx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 12:18
Laba diena,
Vajadzīgs ieteikums kā bīdīt sarunas ar šo kantori sekojošā situācijā.
Gar manu zemi iet gāze, zemais spiediens, kas baro visu ielu. Esošais vidējais/zemais spiediena GRP reduktors sovdepovskajā pazemes grodā zem asfalta acīmredzot nespēj nodrošināt debetu un viņi ir spiesti veikt GRP rekonstrukciju.
Problēma, ka iela ir ļoti šaura un viņiem nav kur likt savu skapi, tāpēc vēršas pie privātajiem (zvanija man), lai ļauj likt uz savas zemes.
Ja iepriekš, kad gribēju pieslēgumu, man piedāvāja tikai par savu naudu slēgties pie vidējā spiediena uz ielas, tad tagad man būs jāparok pāris metri no mājas cokola līdz jaunajam GRP - pa lēto tikšu pie zemā spiediena, pie tam pirmais pie trubas.
Ko no viņiem varētu izprasīt šādā situācijā - kā nekā tas būs apgrūtinājums, aizņemta vieta, čakaris.
Vajadzīgs ieteikums kā bīdīt sarunas ar šo kantori sekojošā situācijā.
Gar manu zemi iet gāze, zemais spiediens, kas baro visu ielu. Esošais vidējais/zemais spiediena GRP reduktors sovdepovskajā pazemes grodā zem asfalta acīmredzot nespēj nodrošināt debetu un viņi ir spiesti veikt GRP rekonstrukciju.
Problēma, ka iela ir ļoti šaura un viņiem nav kur likt savu skapi, tāpēc vēršas pie privātajiem (zvanija man), lai ļauj likt uz savas zemes.
Ja iepriekš, kad gribēju pieslēgumu, man piedāvāja tikai par savu naudu slēgties pie vidējā spiediena uz ielas, tad tagad man būs jāparok pāris metri no mājas cokola līdz jaunajam GRP - pa lēto tikšu pie zemā spiediena, pie tam pirmais pie trubas.
Ko no viņiem varētu izprasīt šādā situācijā - kā nekā tas būs apgrūtinājums, aizņemta vieta, čakaris.
Re: Politika ar Latvijas Gāzi
Autors:
bern
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 12:47
To sauc par servitūtu (sk. Civillikumu) un neko nevar izprasīt!
Autors:
ttx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 12:57
Tas nav mans pienākums atļaut viņiem rakties pa manu īpašumu - lai rok tad kaut visu ielu augšā un pārtaisa savas komunikācijas.
Ja es aiz labas gribas šiem ļauju izvietot viņu infrastruktūru uz sava īpašuma, un pēcāk tā tiek atzīmēta zemesgrāmatā kā servitūts/apgrūtinājums, tad tak ir tikai normāli, ka viņi man šādu nastu kautkā kompensē, ne tā ?
Piemēram pie vienas rakšanas, atvelk no tā GRP cauruli līdz mājai.. ne ?
Ja es aiz labas gribas šiem ļauju izvietot viņu infrastruktūru uz sava īpašuma, un pēcāk tā tiek atzīmēta zemesgrāmatā kā servitūts/apgrūtinājums, tad tak ir tikai normāli, ka viņi man šādu nastu kautkā kompensē, ne tā ?
Piemēram pie vienas rakšanas, atvelk no tā GRP cauruli līdz mājai.. ne ?
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 12:58
Man liekas ka servitūts enerģijas komersantiem ir atcelts. Tagad ir viereizeja samaksa, ko aprēķina pēc zemes m2 vērtības un ta ir vairāk kā smieklīga... Paliek tikai apgrūtinājums, zemes nodokļa atlaide.
Autors:
ttx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 13:28
Tomēr, zemes īpašnieks ir tiesīgs pateikt paldies, uzredzēšanos vai man ir obligāti piespiedu brīvprātīgi jāpiekrīt viņu prasībai uz savas zemes izvietot šo infrastruktūru?
Jo, kad šie nosauca ciparu par pievienošanos vidējam spiedienam savlaik, es nospļāvos un ieliku SS un tagad man tā viņu gāze pa lielam bijusi nebijusi..
Jo, kad šie nosauca ciparu par pievienošanos vidējam spiedienam savlaik, es nospļāvos un ieliku SS un tagad man tā viņu gāze pa lielam bijusi nebijusi..
Autors:
ziin
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 13:48
man ir bijusi pieredze ar Latvenergo - viņi raka kabeli ap manu zemi, bet nu tur stipri vienos vārtos - sarkanā josla, gar ceļu - īpaši jau aizliegt es nevarēju - jo tikai kabelis un pa sarkano joslu - viņiem vajadzēja manus parakstus uz projekta un piedāvāja variantus tur pāris metru ietvaros, kur raks, bet pa to man pievilka 3 zemes gabaliem elektrību un uzlika skapjus - pašai bija jāsamaksā kaut kas simbolisks par skaitītājiem, ja nemaldos ap 70Ls bija - tiesa gan bija tas gadus 6 atpakaļ toč.
Mēģini kaulēties un skaties, kas sanāks - prasi maksimumu un skaties ko šamie saka - atkāpties varēsi vienmēr bet pa virsu papras\it iespēja vairs nebūs.
Mēģini kaulēties un skaties, kas sanāks - prasi maksimumu un skaties ko šamie saka - atkāpties varēsi vienmēr bet pa virsu papras\it iespēja vairs nebūs.
Autors:
bern
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 14:29
ttx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tas nav mans pienākums atļaut viņiem rakties pa
> manu īpašumu - lai rok tad kaut visu ielu
> augšā un pārtaisa savas komunikācijas.
Ja tas tā darbotos, mēs visi sēdētu sveču gaismā un dūšīgi kurinātu krāsnis, jo pa ceļam no Ķeguma/Inčukalna līdz mūsu īpašumiem būtu vesels bars īpašnieku, kas paziņotu, kuram "nav mans pienākums atļaut viņiem rakties pa manu īpašumu"! It īpaši, ja viņiem parādītos pārliecība, ka tā var kaut ko "izprasīt". Man slinkums meklēt konkrēto normatīvo regulējumu gāzes vadiem, bet neatkarīgi vai tas ir servtūts vai Rx minētās piespiedu nomas attiecības, zemes īpasnieka ieguvums ir nekāds!
-------------------------------------------------------
> Tas nav mans pienākums atļaut viņiem rakties pa
> manu īpašumu - lai rok tad kaut visu ielu
> augšā un pārtaisa savas komunikācijas.
Ja tas tā darbotos, mēs visi sēdētu sveču gaismā un dūšīgi kurinātu krāsnis, jo pa ceļam no Ķeguma/Inčukalna līdz mūsu īpašumiem būtu vesels bars īpašnieku, kas paziņotu, kuram "nav mans pienākums atļaut viņiem rakties pa manu īpašumu"! It īpaši, ja viņiem parādītos pārliecība, ka tā var kaut ko "izprasīt". Man slinkums meklēt konkrēto normatīvo regulējumu gāzes vadiem, bet neatkarīgi vai tas ir servtūts vai Rx minētās piespiedu nomas attiecības, zemes īpasnieka ieguvums ir nekāds!
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 14:44
Jauna energopatērētaja pieslēgšanai energokomersantam ir tiesības šķērsot Jūsu zemi, attiecīgi vienojoties pat trasi. Ja nepiekrītat, nevarat vienoties, tad to risina ar tiesu , piespiedu kartā. Samaksa vienreizēja. (simboiska...) Vēlāk rokoties aizsargzonā energokomersantam Jūs tikai jābrīdina, ka tiks rakts....Ja kau tko apskadēs- Jūsu varianti pieprasīt kompensāciju...Paplašinot aizsargzonu, atkal ar Jums jāvienojās... Bet...vienošanās vēl nenozīmē ka OK! Var ierakt savādāk un ...tiesāties mūžīgi.
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:06
Precizēšu ar izrāvumu no Energētikas likuma:19.pants
(1) Jaunu energoapgādes komersantu objektu ierīkošanai energoapgādes komersantam ir tiesības izmantot jebkuru zemi par vienreizēju samaksu tās īpašniekam saskaņā ar šā likuma 24.pantu.
(11) Energoapgādes komersantam ir pienākums saskaņot ar zemes īpašnieku jaunu energoapgādes objektu ierīkošanas nosacījumus, kā arī tiesības saskaņošanas procedūru aizstāt ar zemes īpašnieka informēšanu gadījumos, ja zeme tiek izmantota jaunu energoapgādes komersanta objektu — iekārtu, ierīču, ietaišu, tīklu, līniju un to piederumu ierīkošanai, ja ir iestājies vismaz viens no šādiem nosacījumiem:.........
(1) Jaunu energoapgādes komersantu objektu ierīkošanai energoapgādes komersantam ir tiesības izmantot jebkuru zemi par vienreizēju samaksu tās īpašniekam saskaņā ar šā likuma 24.pantu.
(11) Energoapgādes komersantam ir pienākums saskaņot ar zemes īpašnieku jaunu energoapgādes objektu ierīkošanas nosacījumus, kā arī tiesības saskaņošanas procedūru aizstāt ar zemes īpašnieka informēšanu gadījumos, ja zeme tiek izmantota jaunu energoapgādes komersanta objektu — iekārtu, ierīču, ietaišu, tīklu, līniju un to piederumu ierīkošanai, ja ir iestājies vismaz viens no šādiem nosacījumiem:.........
Autors:
ttx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:09
Konkrētajā gadījumā ielai ir sarkanās līnijas, kas norāda kur beidzas īpašnieku zeme un sākas municipālā.
Manā ielas pusē visi godīgi sacēluši sētu tieši uz šīs robežas, turpretī otrā pusē visiem sēta bezmaz līdz ar asfalta malu, krietni pāri sarkanajām līnijām.
tā ir tikai nieka 110mm caurule nevis metrīga rore, tā ka par sveču gaismu - nav šis gadījums..
Ok, skaidrs, viņi var uzspriest savu GRP pozīciju bet viņiem nav iemesla to neprojektēt pretējā pusē municipālā teritorijā.
Manā ielas pusē visi godīgi sacēluši sētu tieši uz šīs robežas, turpretī otrā pusē visiem sēta bezmaz līdz ar asfalta malu, krietni pāri sarkanajām līnijām.
tā ir tikai nieka 110mm caurule nevis metrīga rore, tā ka par sveču gaismu - nav šis gadījums..
Ok, skaidrs, viņi var uzspriest savu GRP pozīciju bet viņiem nav iemesla to neprojektēt pretējā pusē municipālā teritorijā.
Autors:
ttx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:12
Rx - sanāk, ka ja es kā komersants rīt sāku tirgot elektrību, es varu izvilkt Jums caur pagalmu savu kabeli kādā vien virzienā man tas ienāk prātā, samaksājot Jums par to nožēlojamus grašus?
Kautkāda baigā patvaļa tajā likumā...
Kautkāda baigā patvaļa tajā likumā...
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:25
Latvija ir ( bija?...) aptuveni 87 energoapgādes komersantu! Un par patvaļu jā! Samaksā simboliski "sāpju naudu " un mūžam apgrūtinājums, ja neko nedemontē, neatslēdz, neizņem no topogrāfijas. Nekādi līgumi-samaksas-vienošanas par maksu...nav paredzētas. Tatad ļoti japiestrāda pie vienošanās par trasi, vietu.
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:27
P.S. Energoapgādes komerstants nav automātiski enerģijas tirgotājs...
Autors:
binary
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 15:41
oi, superīgs punkts tai likumā…
(2) Namīpašnieks nevar liegt kabeļu, armatūras, līniju un citu iekārtu un ietaišu uzstādīšanai, ierīkošanai, ekspluatācijai un attīstībai izmantot sava nama fasādi, zem nama esošo pagrabu un nama bēniņu telpas.
(2) Namīpašnieks nevar liegt kabeļu, armatūras, līniju un citu iekārtu un ietaišu uzstādīšanai, ierīkošanai, ekspluatācijai un attīstībai izmantot sava nama fasādi, zem nama esošo pagrabu un nama bēniņu telpas.
Autors:
bern
(178.16.22.---)
Datums: 29/07/2014 17:46
Ja nav, tad nav šis gadījums! Lai veicas izsist tādu labumu, ka dzīvē vairs nekad nav jāstādā!:)