UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
ūdens hidroforā
Autors:
3M
(178.16.22.---)
Datums: 20/01/2015 20:43
Šodien pumpēju hidroforu - pēc tam kaut kāds ūdens uz grīdas. Pievelku ventīļa ārējo skrūvi, nekas netek, viss darbojas. Tagad ņemu auto sūkni un ūdens tek ārā... Kādam ir tā gadījies. Laikam gumijas maiss laiž...
Re: ūdens hidroforā
Autors:
Rolands125
(178.16.22.---)
Datums: 20/01/2015 23:21
Jā, tā ir droša pazīme, ka membrāna ir bojāta. Membrāna viegli mainās un 25 litru pārāk dārgi nemaksā.
Autors:
Andris_
(178.16.22.---)
Datums: 20/01/2015 23:24
Hidroforu pumpē tad, kad tas ir atslēgts no sistēmas. Ja to dara otrādi, diezgan droši, ka gumijas maiss pārplīsis.
Autors:
Kasparam
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 12:27
Man bija līdzīgi. Vainojams bija maiss
Autors:
mm777
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 13:41
maiss vainīgs 2-3 gadi un tad jāmaina. K- rautā, Depo un Komfortā var dabūt. Man pieredze - pa 3 gadiem mainu maisu, pa 6- 7 gadiem visu izplešanās trauku (25litri)kopā ar jaunu maisu tajā.
Man cits jautājums. Vai kādam ir pieredze novietot izplešanās trauku vertikāli un izmantot bezmaisa tehnoloģiju, lai ieplūde un aizplūde būtu apakšā, bet ventilis gaisam augšā, lai nevajadzētu mainīt tos maisus. Saspiestais gaiss atrodas augšpusē, ūdens apakšā?..
Tas gan nozīmētu ka bioloģiski nekaitīgā maisa vietā dzeramais ūdens saskartos ar apšaubāmu metāla kolbu. Iespējams ka tādi modeļi ir no nerūsējošā materiāla.
Kāda jums pieredze?
Man cits jautājums. Vai kādam ir pieredze novietot izplešanās trauku vertikāli un izmantot bezmaisa tehnoloģiju, lai ieplūde un aizplūde būtu apakšā, bet ventilis gaisam augšā, lai nevajadzētu mainīt tos maisus. Saspiestais gaiss atrodas augšpusē, ūdens apakšā?..
Tas gan nozīmētu ka bioloģiski nekaitīgā maisa vietā dzeramais ūdens saskartos ar apšaubāmu metāla kolbu. Iespējams ka tādi modeļi ir no nerūsējošā materiāla.
Kāda jums pieredze?
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 14:05
Manuprāt, bezmaisa versija ir apspriešanas vērta un protams, ka labāk būtu pārtikas nerūsošā tērauda tvertne. Pieļauju, ka laba versija ir arī boileri ar emaljēto iekšpusi.
Bet ir viena lieta jāpārdomā - par tvertnes garumu, lai nesanāk tā, ka ūdens kaut kādu iemeslu dēļ iztek un gaisa spiediens paliek mucā par mazu. Domāju, ka internetā jāpapēta kādi ir aprēķini šajā tēmā.
Bet ir viena lieta jāpārdomā - par tvertnes garumu, lai nesanāk tā, ka ūdens kaut kādu iemeslu dēļ iztek un gaisa spiediens paliek mucā par mazu. Domāju, ka internetā jāpapēta kādi ir aprēķini šajā tēmā.
Autors:
Vilnis_Radio
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 14:07
Vēl arī jāņem vērā, ka kaut kāds gaiss aizies kopā ar ūdeni (zem spiediena gaiss noteikti šķīst ūdenī) un pretspiediens būs biežāk jākontrolē.
Autors:
Didzisp
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 14:27
mm777, nezinu gan,es maisu tiko nomainīju un iepriekšējais bija nokalpojis piecpadsmit gadus. Maiss gan bija tāds īpatnējs un tādu vairs nedabūju. Nācās ar "šķūningu" nodarboties. Viennozīmīgi, jaunais maiss, salīdzinājumā ar veco, bija sūds, bet ūdeni vajadzēja un liku, kas ir. Izrūsējis bija gala flanča sietiņs un maiss, pie flanča, bija tievāks. Dabūju gan metināt, gan bāzt distanceri maisā, lai flancis piespiež. Būtu zinājis, ka tāds čakars, būtu jaunu izplešanās trauku pircis. Maiss vien man ganrīz 20 jevrikus izmaksaja un čakars gandrīz visu dienu.
Autors:
Andris_
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 15:20
Pagrabā stāv izplešanās trauks bez izplešanās maisa. Novietots vertikāli. aptuveni 1.5m augsts un 0.8m diametrā (tilpums varētu būt aptuveni 150 litri):
+:
Nav jāmaina gumija (tādas tur nav)
Tilpums pietiekami liels - sūkņa cikli ievērojami retāki.
darbojas jau ~30 gadus (sūknis tik pa šo laiku 1x remontēts)
-:
aizņem daudz vietas.
Papildinfo: Gaiss protams šķīst ūdenī un ir jāpiepumpē. Piepumpēšana minētā izmēra traukam ir ne biežāk kā reizi gadā (tātad gaiss šķīst, bet ne tik lai par to satrauktos...).
+:
Nav jāmaina gumija (tādas tur nav)
Tilpums pietiekami liels - sūkņa cikli ievērojami retāki.
darbojas jau ~30 gadus (sūknis tik pa šo laiku 1x remontēts)
-:
aizņem daudz vietas.
Papildinfo: Gaiss protams šķīst ūdenī un ir jāpiepumpē. Piepumpēšana minētā izmēra traukam ir ne biežāk kā reizi gadā (tātad gaiss šķīst, bet ne tik lai par to satrauktos...).
Autors:
Mx
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 16:00
Kad pienācis laiks mainīt maisu, iesaku veco bumbieri ārā nemest, bet uzmaukt jaunajam pa virsu. Man parasti tie maisi pārrīvējas pret metāla trauka apakšu (iekšējo virsmu, kas ar laiku ir aprūsējusi, palikusi raupja), tapēc dubultais šķūnings man kalpo krietni ilgāk + pati dubultā gumija ir stingrāka, tas gan šķiet nekā īpaši nav sajūtams ūdens plūsmā, jo gaiss jau tāpat ir jāiepumpē ap 2atm.
Autors:
Rx
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 16:01
Ja hidrofors kalpo ...15 gadus, tad 1Euro- litrā ( aptuvena zilā hidrofora cena) ir baigi daudz? Jāčakarējas ar remontu...varbūt, varbūt....
Autors:
3M
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 17:52
Ja uztaisa minēto bezgumijas variantu uz augšu, tad nav jau jāpumpē gaiss, bet var izlaist ūdeni pa laikam un atskrūvēt piekļuvi gaisam.
Autors:
Didzisp
(178.16.22.---)
Datums: 22/01/2015 19:28
RX ,būtu es zinājis, ka tads čakars, nekad nebūtu remontējis hidroforu. Visi saka, kas tur to gumiju nomainīt. Jā, ja ir orģinālā, tad nekas, bet kamēr neizjauc, nezin jau kas tai bundulī iekšā. Nopirku standarta, vismaz bodnieks tā teica un jaucu vaļā hidraforu. Protams, nederēja, braucu mainīt, skaidrs, ka īstās bodē nav. Nācās piemeklēt līdzīgu, jo bez ūdens māju neatstāsi. Vietējābodē tikai sūkņi komplektā, bet plika hidrafora nebija. Tad parāva škrobe, visi hidrofori tak "vienādāki" un protams sataisīju. Vairāk es to sūdu neremontēšu, uzreiz jaunu bunduli nopirkšu un miers. Pa piecpadsmit gadiem viss tur sen atmaksājies un nav vērts čakarēties ar remontu.
Autors:
ibm
(178.16.22.---)
Datums: 25/01/2015 20:35
Man 2x60l hidrofori, jau 9 gadus iet. Tiesa gan, reizi gadā, vasarā, tos izjaucu, izņemu maisus, izskaloju un izbirstēju maisu iekšu no visiem mēsliem, kas sakrājušies neskatoties uz ūdens filtriem. Palasoties saraksti kļūst skaidrs, ka, visticamāk, kad pienāks "tā diena", tad būs jālūkojas pēc jauna trauka uzreiz :D Vienīgais pluss, ka es var paķert vienu maisu padusē un doties ekskursijā pa veikaliem, kamēr otrs strādā.
Sorry, lirika. Pateicu "neko" :D
Sorry, lirika. Pateicu "neko" :D