UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Koka logi.
Autors: gints__ (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 13:29

Vecais2 = apbsolūti pievienojos.

Lauku mājās "jauniem" koka logiem "izbaudu" visus Vecais2 minētos "labumus".

Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 13:38

Šīs tēmas pakacināšanai:

1) Esmu izvēlējies sev PVC logus.
2) Būtu mazliet rocīgāks, izvēlētos koks + alumīnijs.

Neuzskatu, ka esmu izdarījis baigi gudro izvēli, vienkārši paskatījos maciņā un tā visticamāk dara lielākā daļa no Jums ;)

Autors: ETT (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 13:58

Logus ieteiktu no stikla - labi var redzēt cauri...

Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 14:00

Autoram par šo tēmu:
nepazīstu nevienu no tiem trigotājiem, kurus nosauci, bet varu padalīties ar savu meklējumu pieredzi, kam pievērst uzmanību:

1) eņģes/rokturi - pārbaudi dažādu ražotāju piedāvājumus. Ir svarīgi: lai eņģes būtu regulējamas - jo lielāks diapazons, jo labāk. ir svarīgi, lai eņģes būtu no kāda ražotāja, kurš apgādā vismaz pusi eiropas, lai vajadzības gadījumā ir iespēja remontēt. pārbaudi, cik viegli un ērti vērtnes var atvērt/aizvērt - ja tas jādara ar atspērienu un ražotājs saka, ka tā jābūt, tad meklē citu ražotāju.
2) stikli reizēm plīst - pievērs uzmanību jautājumam cik ērti ir nomainīt stiklu. Piemēram ja stikla hermētiķis ir kautkāds ķēpa silikons, tad lai dievs apraksta...
3) Pajautā ražotājam ekspluatācijas instrukciju - cik bieži jāeļļo eņģes piemēram (parasti tas ir reizi gadā - ja ražotājs saka, ka nekas nav jādara, tad tas nav labi...)
4) Ja logus montēsi pats - papēti stiprinājumus. Vienam tādi, citam šitādi, bet kopumā, ja redzi, ka stiprinājumi ir švaki, tad... (formula kā izvērtēt nav - to varēsi noskaidrot salīdzinot vienu ar otru...).
5) Es izvēlētos uz āru veramus logus - tā konstrukcija tīri fiziski ir hermētiskāka par uz iekšu veramajiem (uz iekšu vramajiem ir tizls lāsenis, kad atver logu - nu tā, kā vairumā plastmasniekiem )
6) Papēti, kā Tu piestiprināsi lāseni (skārdu vai ko tamlīdzīgu) pie loga rāmja - plastmasas logiem ir kautkāds palodžu papildprofils, bet kociniekiem cik esmu pētījis - vai nu var piestiprināt to palodzi apakšā, vai nevar...
7) Ko darīsi ar iekšējās ailas apdari - kociniekiem esmu sapētījis, ka piedāvā speciālas gropes (ir kam tādas gropes nav..). Plastmasniekiem atkal nāk plastmasa štrunts, kurā iesprauž ģipškartonu...
8) Painteresējies, cik ir lielākā vērtne iespējama. Štrunta eņģēm ir maza amplitūda. Labām eņģēm būs lielas vērtnes un līdz ar to Tavai mazajai vērtnei būs baigi ok...

Kautkā tā, veiksmi izvēlē!

Autors: es te (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 20:06

Lielākā dāļa no ieteikumiem ir pilnīgs čau! Negribas gari rakstīt, bet pats labākis ir par eņgu eļošanu, ko maina tas ja norādu ka eņģes jāeļo katru dienu?!

Autors: vecais2 (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 20:13

Georgs,man ir pilnīgi vienalga kurš sev kādus logus liek-kaut no ozola vai dzelzskoka vai vēl krutāk-nopērc no GLASSWOOD-tiem no ārpuses tikai stikls redzams un Tu noteikti vari TĀDUS pavilkt ,jo Tev viss eko -tātad esi pie piķīša. Es Tev .Georg,varētu lērumu ar bildēm par puspuvušiem 5-12gadīgiem koka logiem parādīt.Lielai daļai ražotājs ST..ĻI,kuri esot tipa ze best ar visiem iso,ohsas utt.Bet labāk Siguldā garāmbraucot ,iebrauc APARJODĀ klātienē redzēt ,ko nozīmē no ārpuses gadus 10 nekopt logus.P.S. Tējkannu sev mājās arī pasūti no koka,lai nav riebīgā plastmasa.

Autors: georgs999 (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 22:14

Man jau arī ir pilnigi vienalga kāds kurš kurus logus liek. Cilvēks jautāja par koka logiem un es arī iesaistījos diskusijā. Tieši tāpēc, ka neesmu nekāds biezais iegādājos kvalitatīvas preces un pārdomātus pirkumus savam mājoklim.

Tak metam mieru. Kas var atļauties un kam patīk, tas pērk koka izstrādājumus, kam tas nav tik svarīgi, tas pērk plastmasa izstrādājumus.

Autors: specs (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 23:09

Izskatās, ka koka logi ir viens labs mārketinga triks, jo ieskatieties komentāru atslēgas vārdos - eko, dabīgs, dārgs pat kvalitatīvs, lai vai kas tos būtu taisījis. šie vārdi vien liek justies nedaudz labākam, bagātākam utt kā dēl vien ir vērts samaksāt.

Interesanti, kas tur darās ar ar profilu siltumcaurlaidību?

Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 20/02/2015 23:25

Specs
Atceros izstādē ražotājam jautāju. Koka rāmim siltumspēja kā vidējam plastmasniekam. Labākie pvc sit pušu koku. Pētījis neesmu,bet koka logu tirgotājam nebūtu iemesls melot.

Autors: Cezars (178.16.22.---)
Datums: 21/02/2015 09:53

Nesaprotu par ko vispār var strīdēties. Koka logs ir unikāls un neatkārtojams, jo tam ir sava tekstūra, kura ir neatkārtojama. Man tā ir tīkama un jebkura imitācija ir ir tas pats, kas piemēram telefona ķinas kopija. Vidi ap sevi es radu sev un man ir patīkami diendienā redzēt to kas man ir patīkams. Maz interesē to ko domā citi. Par Aparjodu - tas celts 1991 gadā, tā kā kādam atkarībā uz logu stāvokli klibo aritmētika protams ja logi nav mainīti, kas ir maz ticams. Un galu galā ja ir iemesls savu dirsu atraut no datora, lai kautvai nopindzelētu logus reizi 10-20 gados tas ir tikai apsveicami. Runājot par siltumietilpibu tur galveno lomu spēlē stikla pakete un loga iestrāde ailē. 78mm koka rāmis nekur necaursals. Katram savs, jo katra vide un dzīves redzējums ir savādāks un to ne vienmēr nosaka maka biezums. Paldies tiem dažiem - kas padalījās ar ieteikumiem!!

Autors: Vienstāvs (85.10.211.---)
Datums: 07/05/2015 13:32

mož kādam noder "Б/У" koka logi:
[www.facebook.com]

Autors: Cezars (85.10.211.---)
Datums: 04/08/2015 17:15

Labdien.
Tā kā diskusijas sākumā uz uzdoto jautājumu atbildi nesaņēmu - tagad varu atbildēt pats. Tātad pasūtīju koka logus SIA ESMA group. Ar rezultātu esmu apmierināts logi - liekas kvalitatīvi ar 78 mm biezumu un trīs stiklu paketēm kuras tonētas pret saules stariem. Attieksme korekta visu izpildīja un uzstādīja kā runāts. Papildus tika izgatavotas arī 3,5 m augstas vitrīnas bez dalījumiem, no 6mm bieza stikla paketes. Uz cenu pieprasījumu atbildēja ātri un korekti un lieki neuzbāzās kā dažas labas populāras firmas kuras manu e-pastu spamoja vairākas nedēļas. Krāsas cik saprotu firmas remmers furnitūra WinkHause - lai arī varēja likt rotto. Toņus - stikla veidus utt. pie viņiem ofisā var apskatīt. Cipars kā jau minēju bija zemāks nekā citās firmās. Par to kas būs pēc gada - diviem vai desmit rādīs laiks. Tā kā ja kāds vēlas sūtīt koka logus varu rekomendēt izskatīt arī šīs firmas piedāvājumu. Lai mums visiem veicas celtniecības darbos.

Autors: Uldis_s (85.10.211.---)
Datums: 04/08/2015 23:31

Vecais1: Man ir 2007.gadā likti Floras ražojuma koka rāmju logi. No ārpuses neesmu tos kopis (izņemot stikla mazgāšanu reizi gadā), bet nekādas izmaiņas to izskatā neesmu pamanījis. Varbūt tomēr ne visiem gadās brāķi?

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **         **     **        ** 
 **           **     **    **   **     **        ** 
 **           **     **    **   **     **        ** 
 ******       **     **    **   **     **        ** 
 **           **     *********  **     **  **    ** 
 **           **           **   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727