UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Osiss (194.8.16.---)
Datums: 27/12/2005 19:59

Nepieciešams iegādāties akumulatoru siltajam apkures ūdenum.
Paskatīju cenas- neadekvāti augstas priekš uzmetinātas bleķa mucas.
Vai kāds nevar pateikt vai drīkst likt metāla mucu/tvertni akumulatora vietā, kurai nav ovāli/valcēti gali.
Cik man zināms valcētie, jeb presētie gali paredzēti, lai izturētu tvertnē esošo spiedienu.
Vai kāds var dalīties pieredzē/ zināšanās, vai drīkst uzstādīt tvertni ar plakaniem galiem pie spiediena ~2.5 bar.
Varbūt kāds jau lieto šadu tvertni.

Jau iepriekš paldies.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 28/12/2005 02:14

Tā kā uz dzelzi iedarbosies siltums, ari aukstums, tad notiks stipras metāla izplešanās-saraušanās deformācijas. plakanā virsma kā bungas - būs un nebūs vēdera. Pēc kāda laika šuves būs vaļā. citreiz gadās ka sistot vēders veidojās ar troksni. Arī spiediens-2.5bar nav mazais. Ja redzēsit pareizi uztaisītu Akumulatoru, tad tāda vienkārša bundža viss neliksies!

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: osiss (87.110.72.---)
Datums: 28/12/2005 03:56

man šķist, ka apkurē spiediens ir nepārtraukti- lielāks vai mazāks, tāpēc es domāju, ka nekāda "vēdera staipīšana" nesanāks.
Runājot par termisko metālā izplešanos un saraušanos- tas tašu notiks tieši tāpat kā ar parastiem akumulatoriem- pēc vairāku gadu ekspluatācijas paziņām pagaidām viss ok!
Lai nu kā tavs rakstītais liek aizdomāties- paldies!
Vēlos dzirdēt varbūt kāda inženiera viedokli.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (81.198.163.---)
Datums: 28/12/2005 04:28

Vēl: Ja tilpums akumulatram ir 800l, tad izplešanās trauks vien jau jāliek vismaz 50L. Arī spiediena staigāšana ir liela. Jo lielāks izplešanās trauks, jo spiediens būs patstāvīgāks, bet var jau eksperimentēt. Veiksmi. Varbūt vērts ielūkoties šajā dokumentā:[www.omulis.lv]

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: td (87.110.76.---)
Datums: 28/12/2005 15:06

...nez kāpēc speciālisti gadiem attīstījuši gan teoriju, gan praksi apkures sistēmu garantēti droša aprīkojuma ražošanā, bet vienalga, salasās visādi diletanti, kas šodien ietaupīta santīma dēļ ir gatavi riskēt ar nopietnām avārijas situācijām savā īpašumā.
Osiss, jādomā savā mājā Tu nedzīvosi viens- cik cilvēkiem sagādāsi problēmas, ja Tavu eksperimentu rezultātā pie mīnusiem laukā tā bleķa bundža izjuks. Cik maksās aizsaldētās apkures sistēmas nomaiņa, cik telpu kosmētiskais remonts?- Cik maksāsi būvinspektoram, lai tas nepamana nesertificētas, tātad ekspluatācijā nedrošas iekārtas esamību?- Šo joku var uzķert arī apdrošinātāji, īpašuma vērtētāji utt... Ekstrēmas izjūtas, ja vajadzīgs, manuprāt, var atrast arī ārpus mājas...

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: eeee (195.244.147.---)
Datums: 28/12/2005 18:05

vai kāds nezin ūdens izplešanās koeficentu

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: rex (80.232.255.---)
Datums: 28/12/2005 23:21

Var uztaisīt akumulatoru ar taisniem galiem,ja to dara ar prātu.Esmu tādu arī redzējis(2 kub.)Max spiediens varētu būt 3 atm.Lai iedarbinātu fantāziju padomājiet par tiltu dažādajām konstrukcijām.Starp citu spiediena izmaiņas, pie pareizas izplešanās trauka izvēles un pareizas spiediena atiecības traukā un sistēmā, nav nemaz tik lielas.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 28/12/2005 23:44

Daudzu šķidrumu izplešanās koeficienti ir te: [orelstudent.narod.ru]

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 29/12/2005 16:27

Tā īsti nevar piekrist td par visiem tiem sertifikātiem. Cik gan nenākas sastapties ar izstrādājumiem, kurus vien apskatot ir skaidrs, ka štrunts vien ir, bet ar papīriem viss kārtībā. Siltuma akumulatoru uztaisīt mājas apstākļos nav nekādu problēmu, galvenais sagādāt piemērotus materiālus, kas mūsdienās nav nemaz tik vienkārši un lēti. Esmu redzējis siltuma akumulatoru no trim resnām biezsienu caurulēm ar galos piemetinātiem vienkāršiem plakaniem flančiem. Viss darbojas perfekti un domāju, ka tāda konstrukcija ir nesalīdzināmi izturīgāka un tā kalpos ilgāku laiku par visām sertificētajām iekārtām. Termiskss deformācijas siltuma akumulatoram līdz simts grādiem ir nelielas, nav jau apkures ktāsns, kur pavisam citas temperatūras. Protams, jāņem trauka diametram atbilstošs flanča materiāla biezums. No konserv bundžas bleķa siltuma akumulatoru jau netaisīs. Pareizi izveidotā apkures sistēmā spiediens mainās ļoti nedaudz. Vismaz tā būtu jābūt. Jāņem gan vērā, ka siltuma akumulātors neatrisina visas apkures problēmas un nepareizi izveidots, pat var palielināt kurināmā patēriņu.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 29/12/2005 17:16

Par izgatavošanu: Aizbrauciet us SINVIA SV un pārliecinieties paši. pārbaudes notiek uz maksimālo spiedienu, augsta metināšanas kultūra-tehnika. Katram akumulatoram individuāls Nr ar garantiju. Materiāls-4mm. Pēc iepriekšejas norunas var arī iemetināt savus variantus pieslēgumam.Nez vai izdosies ietaupīt ar paštaisītu!

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: osiss (194.8.16.---)
Datums: 29/12/2005 19:30

Es neesmu vēl izlēmis ko iegādāties tāpēc arī uzdodu šo jautājumu, lai dzirdētu dažādus viedokļus. TD paldies par ieteikumu, bet es arī esmu dzirdējis par veiksmīgi izmantotām "bundžām" ar parastiem flančiem.
To Rx. nezinu Tavu sasitību ar SINVIASv, bet no 4 savām acīm redzētiem piemēriem- vienam ir pamatotas īpašnieka aizdomas, ka apkures spiediens pazūd noplūstot iebūvētajā siltā ūdens tvertnē, kas iebūvēta akumulatorā, atrs gadījums: pa metinājuma šuvi sūcās ūdens uz āru parastajā 900l akumulatorā.
Protams, ka katram izstrādājumam ir savs ID un firma piedāvā to ņemt atpakaļ un novērst problēmu, bet strādājošai sistēmai lētāk un vienkāršāk ir pieaicināt metinātāju, lai aizmetina šuvi atkārtoti!.
Tās pārbaudes ir tikai uz papīra vai arī netiek veiktas kvalitatīvi.
Vienīgi es ceru uz to, ja es nopirkšu šī ražotāja akumulatoru, man negadīsies brāķis.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 29/12/2005 20:58

Komerciālas saistības nav. Bet gadu atpakļ uzmontēju sev apkures sistēmu ar 750 l akumulatoru, iekšā 250l siltajam ūdenim. Biju pie ražotāja, iepazinos ar ražošanu, niansēm. (Viņi arī pēc licences ražo "Paul Kunzel GmbH" katlus.) To nedod par skaistām acīm. Bet ja teiktais neinteresē, mocieties....nemācieties.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: osiss (194.8.16.---)
Datums: 29/12/2005 23:11

Jā zinu- tieši viņu metinātais kunzels stāv uzmontēts tuvam radiniekam.
Pieļauju, ka akumulatoru kvalitātes kontrole nav tik augstā līmenī, kā katliem.
Var jau būt, ka es zinu divus vienīgos gadījumus.
Bet- ja tā reāli padomā! Kā tāds ūzmetināts metāla gabals var būt dārgāks, nekā kombinēts ūdens sildītājs ar 200l tilpumu, Teni, izolāciju, ārējo apvalku, garantētu 6 bar spiedienu utt???

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 30/12/2005 01:03

Loti vienkārši: 1.Daudz ražojot izmaksas mazākas. 2. 200 l sildītājam metāls ir ap 2-2.5mm. 3.Aizsardzībai no korozijas- anods, kuru jāmaina regulāri. Tas nav nekas priecīgs. Ja nemainīsiet- 4-5gadi un kirdik. Izolācija ir "Makrofleks"- 24litri putu maksā 2.3 Ls. tens-10Ls. Izvēle- gaumes lieta. Starp citu, SINVIA boileriem ar čūsku siltajam ūdenim arī ir 3 Mg anodi.
Bet var jau 4 gabalus lētos, veikalā pirktos savienot un būs labi.....lēti, stipri, neplīsīs, mūžīgi, skaisti, izolēti, ar lielu drošumu....Uz priekšu! Ziemassvētku un Jaungada atlaides....

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 30/12/2005 02:31

Nav slikta doma izmantot par siltuma akumulatoru parastus boilerus. Principā visam vajadzētu darboties. Ja pēc laika nāksies vilties siltuma akumulatora lietderīgumā, nebūs žēl izmest.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 30/12/2005 19:25

man ir baigi labā ideja! vairākus boilerus savieno un izmanto kā akumulatoru un tad šo var izmantot kā strāvas ģeneratoru. štepseļu vietā pieliekam ligzdas un slēdzam klāt visādu sadzīves elektrotehniku. lai temperatūras izmaiņu iedarbībā nesvārstītos spriegums, jālieto sprieguma stabilizatori. kaut gan modernā sadzīves tehnika nāk jau defotā ar sprieguma stabilizāciju.
vot, tādi pīrāgi.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: xxx (80.232.211.---)
Datums: 30/12/2005 19:36

heheh, zheotns v_t :)))

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: JurisP. (159.148.19.---)
Datums: 25/02/2007 18:35

Jūs te runājat par lielajām spiediena svārstību problēmām siltuma akumulātorā, par lielajiem nepieciešamajiem izplešanās traukiem un citām problēmām. Tas viss ir tad, ja ūdens kontūrs ir vienots. Bet vai nebūtu iespējams šo siltuma akumulātoru veidot, vispār atdalot centrālās apkures ūdeni no ūdens, kurš ir šajā siltuma akumulātorā ar siltummaiņa starpniecību (spirāle no caurules vai kaut kas cits gudrāks, kurš atrodas šajā siltuma akumulātorā)? Tādā gadījumā šis siltuma akumulātors vispār varētu būt vaļēja, bet nosiltināta muca. Vai tā kāds dara?

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 25/02/2007 19:19

Teorētiski tā varētu darīt, bet ņemiet vērā šādus spriedelējumus: Spiedienu sistēmā uztur divu iemeslu dēļ: Pie lielāka spiediena ūdens vārīšanās temperātūra ir augstāka, kas nozīmē ka gaiss neradīsies apkures sistēmā pie augstām temperatūrām, kā arī sistēmu droši var darbināt tuvu pie 100 grādiem...Spiediens sistēmā nodrošina sūkņu ilgāku darbību , jo nebūs kavitācijas- burbulīšu radītā lāpstiņu nodilšana pie lieliem apgriezieniem. Akumulators normāli strādā pie temperatūrām no 40-80 grādiem. Tātad pie 40 grādiem siltummainis būs ļoti neefektīgs- to vajadzēs ar ļoti lielu siltuma apmaiņas laukumu. Atvērtā sistēmā skābeklis nonāk ūdenī, rodās pastiprināta korozija- daudzi radiatoru ražotāji negarantē savu izstrādājumu garantiju šādās sistēmās.

Re: Siltā ūdens apkures akumulators
Autors: auseklis (81.198.118.---)
Datums: 13/03/2007 06:55

Siltuma akumulatori ir nopērkami šeit: [www.siltumnieks.lv]

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********         **  ******** 
 **     **   **   **   **     **        **  **       
 **           ** **    **     **        **  **       
 ********      ***     ********         **  ******   
 **     **    ** **    **     **  **    **  **       
 **     **   **   **   **     **  **    **  **       
  *******   **     **  ********    ******   ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727