UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
kļūdas gazbetona sienas mūrēšanā
Autors:
Ig
(85.10.211.---)
Datums: 11/05/2015 10:17
Man ir jautājums ko var darīt gadījumā ja "mūrnieki" uzmūrējuši gazbetona sienu (300mm) un vertikālās šuves lielākoties nav aizpildītas? Pirmajā stāvā izskatās ir nošpaktelēts un biš uzslīpēts, līdz ar to izskatās ka ar mūri viss kārtībā, bet uzkāpjot otrā stāvā un no iekšpuses skatoties aina parādās bēdīgāka. Ir plāns pirkt šo jaunbūvi, bet jautājums, ko šādā gadījumā vislabāk darīt? aizšpaktelēt no abām pusēm, lai nesvilpo vējš, siltināt ar 150mm vati, un iekšpusē apmetums, šādi būtu ok?
Nesaprotu kapēc nevarēja arī vertikālās šuves aizpildīt vai tiešām tas ir tāds čakars un laika ietaupījums?! .. kur skatās būvuzraugs .. ja tāds vispār ir bijis ..
P.S. man bija doma ka var uztaisīt urbumu virs vertikālās šuves un mēģināt iepildīt līmi, bet darbs ir nereāls, + vēl katru šuvi pirms tamv vajag aizšpaktelēt lai nelīst gar sienu līme ..
kādi ieteikumi?
Nesaprotu kapēc nevarēja arī vertikālās šuves aizpildīt vai tiešām tas ir tāds čakars un laika ietaupījums?! .. kur skatās būvuzraugs .. ja tāds vispār ir bijis ..
P.S. man bija doma ka var uztaisīt urbumu virs vertikālās šuves un mēģināt iepildīt līmi, bet darbs ir nereāls, + vēl katru šuvi pirms tamv vajag aizšpaktelēt lai nelīst gar sienu līme ..
kādi ieteikumi?
Re: kļūdas gazbetona sienas mūrēšanā
Autors:
jtdesign
(85.10.211.---)
Datums: 11/05/2015 18:07
Vispār jau tā ir pareizā tehnoloģija, līmi likt tikai horizontālajās šuvēs, ja mūrē no blokiem ar "spundi", tad vispār neiespējami. Gaiss ir labs siltumizolators un no abām pusēm noslēgts ar apmetuma kārtu pavisam.
Autors:
J
(85.10.211.---)
Datums: 11/05/2015 20:56
Atkarīgs no blokiem. Aeroc Ecoterm Plus līme ir jāsalej arī vertikālajās. Cik man zināms praksē 90% gadījumu mūrnieki to neizdara vai izdara nekvalitatīvi tā, ka nekas ārkārtējs tas nav. Ļoti bieži arī horizontālās šuves ir pilnīgi cauras un var brīvi redzēt, kas mājas ārpusē darās. Tāpat jau apmetums būs gan iekšpusē, gan ārpusē
Autors:
khe
(85.10.211.---)
Datums: 11/05/2015 21:22
Sapūt putiņas un apmet.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(85.10.211.---)
Datums: 11/05/2015 21:26
Konstrukcijai - sienas daļai, kas atrodas laidumā, piemēram mūrim virs logaiļu pārsedzēm nūra monolītums, respektīvi vertikālo šuvju aizpildījums nodrošina papildus drošību gadījumos, kad lūzt pārsedze vai arī monolītums būtisks sienas daļām, kas darbojas uz sāna horizontālo slodzi - vējš vai iekārtā jumta spāru balstbīde. Papildus monolītums nodrošina skaņas izolāciju un sienu spēju pretoties vēja caurpūšanai vai uguns dūmiem. Principā šadai sienai statisko drošību aplēsi praktiski nevar izrēķināt, jo mūrētai sienai pie ailām teorētiski nesošā staba dimensijas ir sienas biezums 30cm ar staba platumu gāzbetona bloka garumā ~50cm ( nedarbojas saistīto bloku principi).
Ja šī būve sākotnēji bijusi paredzēta, kā tirgus spekulācijas objekts, tad tās vērtība, ja par ēkas konstruktīvo stiprību ir šaubas ir tikai zemes vērtība un atvesto būvmateriālu vērtība, bez darba pievienotās cenas. Ēku, kā tādu var pirkt tikai tādā gadījumā, ja tai ir akceptēts projekts, kurā atbildīgais projektētājs ir norādījis, ka mūris mūrējams, bez vertikālo šuvju aizpildes.
Ja šī būve sākotnēji bijusi paredzēta, kā tirgus spekulācijas objekts, tad tās vērtība, ja par ēkas konstruktīvo stiprību ir šaubas ir tikai zemes vērtība un atvesto būvmateriālu vērtība, bez darba pievienotās cenas. Ēku, kā tādu var pirkt tikai tādā gadījumā, ja tai ir akceptēts projekts, kurā atbildīgais projektētājs ir norādījis, ka mūris mūrējams, bez vertikālo šuvju aizpildes.
Autors:
Jungaceltnieki
(85.10.211.---)
Datums: 12/05/2015 14:00
Teikšu godīgi, ka es arī nesaprotu, kāpēc lielākā daļa celtnieku neaizpilda vertikālās šuves. tas tik daudz laika nemaz neaizņem, bet kvalitāte ir pavisam cita. Kā zināms, aukstums iet cauri mūrim tieši pa šuvēm. šādos gadījumos nekas cits neatliek, kā noarmēt mūri un līmēt biezāku slāni vates (150 mm). Taču brīdinu uzreiz, armējums diezko dziļi netiks. Reāli sanāk, ka vertikālajās šuvēs mūris netiek sasaistīts. No konstuktīvā viedokļa piekrītu Brinkmaņa kungam.
Autors:
DsKs
(85.10.211.---)
Datums: 12/05/2015 15:30
Lai aizbrauc kads zinosaks un uz vietas apskatas realo situaciju ... iespejams jau nav tik traki ...
attieciba uz gazbetonu man nedaudz mierina moments,ka tam sasaiste ar limi ir vairak ka speciga ... bloku no bloka atskaldit nost nevar ... raujas nost kaut kur citur
attieciba uz gazbetonu man nedaudz mierina moments,ka tam sasaiste ar limi ir vairak ka speciga ... bloku no bloka atskaldit nost nevar ... raujas nost kaut kur citur