UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

nesasalšana
Autors: sīlings (85.10.211.---)
Datums: 06/06/2015 12:58

Pēc kārtējās jaucējkrānu saplīšanas sasalstot, gribas noskaidrot, kā būtu pareizi veidot pievadus, lai viss iztek atstājot uz ziemu. Virtuves jaucējam iztecēšana ir parasti ar lielu līkumu uz augšu. Tur neiztek, bet, vai, ja izveido, lai var iztecēt pa pievadiem, vai ar to pietiks? Vai tur nevar būt iekšā kādas slēgtas "kabatas", kur paliktu ūdens? Nu un dušai ? Tur var nolikt klausuli lejā, bet tad laikam tomēr drošāk ir taisīt arī pievadus uz leju ar iztecēšanas iespēju? Vienkārši, nav gadījies jaukt ārā tos krānus pēdējā laikā...

Re: nesasalšana
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 06/06/2015 13:09

Vēl ir variants kaut kur iemontēt saspiestā gaisa rozeti un tad uz tukšošanu pieslēgt kaut kādu kompresoru kāds nu ir mājās.

Datums: 06/06/2015 13:18

Nu kuram tad vasarnīcā, kur uzturas apmēram 3 mēnešus gadā, ir kompresors? Kā arī, aizbraukšanai jānotiek ātri - izslēdz drošinātājus, atgriež kaut kādu krānus un brauc prom. Pietiek jau čakars ar ledusskapja saturu un poda sifona ūdeni.

Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 06/06/2015 13:34

Poda iegāz sālsūdeni, tad tas nekad neaizsals un būs "ekolģisks". Ūdenim es pirtī visas trubas taisījau ar kritumu un zemākajā vietā krāni aukstajam un siltajam ūdenim uz kanalizaciju.. Ja ir elektriskais bopleris, tad tam jāparedz ūdens izlaišanu. Citādāk, neviens krāns tad nesasalst.

Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 06/06/2015 17:31

sīlings Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nu kuram tad vasarnīcā, kur uzturas apmēram 3
> mēnešus gadā, ir kompresors?

Tepat forumā ir lasīts par auto rezerves riteņa izmantošanu kompresora vietā.

Autors: VG (85.10.211.---)
Datums: 06/06/2015 17:49

Es arī par šo esmu domājis, ko darīt ja māja jāatstāj ziemā. Taisot apsaisti katlu telpā atliek iemontēt troiņiku kur pievienot saspiesta gaisa šļauku.

Datums: 06/06/2015 19:39

Nevar jau būt drošs, ka kompresora izvandītais ūdens pēc tam atkal nesatek zemākajās vietās. To jau grūti saprast, kur kādas cilpas paliek pilnas arī pie spiediena. Tā būs jādara ar kritumu, kā jau Didzisp arī saka, bet tikai jocīgi ar izskatu. Boilerim man ir iztece no aukstā pievada, un nav sasalis daudzus gadus, tikai brīnos kādēļ, jo aukstajam jau tur caurulīte uz augšu iekšā kādus 12 cm.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.