UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Virtuves darba galda virsma
Autors:
soseds2
(85.10.211.---)
Datums: 23/11/2015 22:18
Sveiki!
Kā jau daudziem izgudrotājiem šajā forumā, arī man šad tad kko gribas izgudrot. :)
Šoreiz esmu izdomājis izliet virtuves darbavirsmu no akmens masas caurspīdīgā komponenta ar jūras akmentiņiem iekšā. Tiktāl viss ir realizējams: finiera forma, iebērti akmentini, kas aplieti ar caurspīdīgu šķidro plastmasu. Bet kā vienmērīgi noslīpēt 3-4m garu un 60cm platu virsmu? Jānoslīpē vismaz 2-3mm nost, lai akmentiņi izskatītos kā nogriesti. Pēc slīpēšanas virsmu lakošu. Ir kaut kur akmens slīpētavas. Gribu uzzināt cik maksā slīpēšana.
Paldies!
Kā jau daudziem izgudrotājiem šajā forumā, arī man šad tad kko gribas izgudrot. :)
Šoreiz esmu izdomājis izliet virtuves darbavirsmu no akmens masas caurspīdīgā komponenta ar jūras akmentiņiem iekšā. Tiktāl viss ir realizējams: finiera forma, iebērti akmentini, kas aplieti ar caurspīdīgu šķidro plastmasu. Bet kā vienmērīgi noslīpēt 3-4m garu un 60cm platu virsmu? Jānoslīpē vismaz 2-3mm nost, lai akmentiņi izskatītos kā nogriesti. Pēc slīpēšanas virsmu lakošu. Ir kaut kur akmens slīpētavas. Gribu uzzināt cik maksā slīpēšana.
Paldies!
Re: Virtuves darba galda virsma
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 23/11/2015 22:52
Poliesters, akrils vai epoksīds tātad. Nu acīmredzot smilšpapīrs, tātad lielā galdniecības lenta. Slikti ir tas, ka ar sveķveidīgajiem var sanākt uzkaršana un tad to smilšpapīru piesit ātri ciet. Rokas aparātiņam nekas, bet lielā lenta jau maksā. Akmenisti, betonisti būs aktuāli, ja liesi no betona nevis sveķiem.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 23/11/2015 22:59
Bet vispār slīpēšana ir reāls risks. Neesmu redzējis ka ar sveķiem tā dara. Parasti nolej un nopulē, jo viss saturs tā kā ir jau redzams. Nezinu kāda tehnoloģija ir akmens masas izstrādātājiem, bet kaut kā gribētos domāt, ka viņi tomēr neslīpē, lai atsegtu rakstu. Betonam gan tā ir ierasta prakse un tam arī ir jēga.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 23/11/2015 23:06
Bet vispār 3-4m .... es jau nu laikam uztaisītu paraugu uz 10x10cm, lai redzētu vai tur vispār kas labs sanāk pirms meklēt slīpmašīnu. Nav tie sveķi tik lēti. Monstrozs izmērs.
Autors:
rbm_mob
(85.10.211.---)
Datums: 24/11/2015 00:06
Aizdodies vai sazinies ar Velve MST (Uriekstes ielā). viņiem uz vietas ir gan paraugi, gan zinoši konsultanti.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 24/11/2015 06:09
Varbūt vispirms katram akmenim atsevišķi jānoslīpē tos 2-3mm?
Autors:
soseds2
(85.10.211.---)
Datums: 26/11/2015 14:22
Sveķi vannu fabrikā man tip par velti. Paldies par ieteikumiem, palieku pie tā ka jāuztaisa paraugi un jāmēģina paslīpēt! Jāsavāc pie jūras akmentini.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 26/11/2015 14:53
Vari vākt akmentiņus pie jūrjas, bet vari arī siltumā lielveikalā nopirkt akvārija smiltis. Tur ir dažas interesantas frakcijas, kuras labi izskatās iestrādātas betona virsmās. Nebūtu slikti, ja varētu pastāstīt kas no slīpēšanas izdodas.
Autors:
soseds2
(85.10.211.---)
Datums: 29/11/2015 13:21
Būs laiks ieskriešu depo paskatīties akmeņus.