UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Plēve tvaikizolācijai
Autors:
bubis
(85.10.211.---)
Datums: 18/12/2015 19:11
Sveiki!
Vai tvaika izolācijai mansarda siltināšanā varētu izmantot melno plēvi, kuru lieto kokzāģētavas zāģmateriālu paku iesaiņošanai? Biezums tai nav tie 200 mkm, ko iesaka, bet varbūt tomēr var!
Vai tvaika izolācijai mansarda siltināšanā varētu izmantot melno plēvi, kuru lieto kokzāģētavas zāģmateriālu paku iesaiņošanai? Biezums tai nav tie 200 mkm, ko iesaka, bet varbūt tomēr var!
Re: Plēve tvaikizolācijai
Autors:
trubis
(85.10.211.---)
Datums: 18/12/2015 20:35
Vai ir jēga ieekonomēt pāris desmitus eiro un riskēt ar to, ka tvaiks tiks iekšā siltumizolācijā, nav arī zināms, kāds šai plēvei ir plānotais kalpošanas laiks, ko darīsi, ja tā plēve sairs pēc pāris gadiem vai tomēr laidīs cauri tvaiku rausi nost reģipsi vai vagonku un visu pārtaisīsi ?
Nesaprotu šos kapeiku pisējus, kas ekonomē un riskē nākotnē saskarties ar milzīgiem izdevumiem.
Nesaprotu šos kapeiku pisējus, kas ekonomē un riskē nākotnē saskarties ar milzīgiem izdevumiem.
Autors:
bubis
(85.10.211.---)
Datums: 19/12/2015 16:15
trubis - Atslābsti un aizej samīļo sieviņu!
Bet par pirmo atbildes daļu paldies!
Vairāki tādi plēves ruļļi mētājas šķūnī (tātad pieejami par brīvu), tādēļ tāds jautājums.
Bet par pirmo atbildes daļu paldies!
Vairāki tādi plēves ruļļi mētājas šķūnī (tātad pieejami par brīvu), tādēļ tāds jautājums.
Autors:
khe
(85.10.211.---)
Datums: 20/12/2015 10:09
Šajā jautājumā nav īsti skaidrības, tāpēc, ka melnas plēves rullis mētājas saimniecības mājā vēl no 89-90 gada. Kad savajagās kkur pielietot, tad tā nebūt neizskatās sairusi vai sabrukusi. Varbūt šis te viss par stabilizāciju, utt. ir kāds mārketinga postulāts? Jebšu padlaikos visas taisīja stabilizētas:) Par UV ietekmi ir pavisam cits jautājums, bet tumsā atrodošās plēves sabrukšana pārskatāmā laika periodā...? Varbūt kādu ķīmiķi studijā?
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 20/12/2015 13:33
Par ķīmiju nezinu, bet iekštelpās kur nav UV un n-tie temperatūru staigāšanas cikli plastmasas ļoti ilgi iztur, tajā skaitā plēve.
Cits jautājums, ka tīri praktiski ar plānu plēvi grūtāk strādāt liekot tvaikizolāciju un risks kaut kur iedzīvoties caurumos ir lielāks, nekā ja izmanto biezāku. Biezāka - labāka.
Te es kārtējo reizi nonāku pie secinājuma, ka mantas krāšana ar devīzi "varbūt noderēs" ir kaitīga. Tā vietā lai izmantotu standarta risinājumu jālauza galva un jāmokās - gribas to mantu iztērēt, bet īsti tā kā kaut kas neštimmē. No manas pieredzes 95% "varbūt noderēs" nenoder. Es savulaik smagi cīnījos ar šo sērgu savās mājās - šķiroju un dāvināju, pārdevu, izmetu. Neatceros nevienu gadījumu kad kaut kas no tā kas tika krāts būtu noderējis. Viss ar saprātu. Melnā plēve varētu noderēt lauksaimniekiem, kuri uz lauka forsē dažādus augus pavasarī - kabačus un zemenes utt. :)
Cits jautājums, ka tīri praktiski ar plānu plēvi grūtāk strādāt liekot tvaikizolāciju un risks kaut kur iedzīvoties caurumos ir lielāks, nekā ja izmanto biezāku. Biezāka - labāka.
Te es kārtējo reizi nonāku pie secinājuma, ka mantas krāšana ar devīzi "varbūt noderēs" ir kaitīga. Tā vietā lai izmantotu standarta risinājumu jālauza galva un jāmokās - gribas to mantu iztērēt, bet īsti tā kā kaut kas neštimmē. No manas pieredzes 95% "varbūt noderēs" nenoder. Es savulaik smagi cīnījos ar šo sērgu savās mājās - šķiroju un dāvināju, pārdevu, izmetu. Neatceros nevienu gadījumu kad kaut kas no tā kas tika krāts būtu noderējis. Viss ar saprātu. Melnā plēve varētu noderēt lauksaimniekiem, kuri uz lauka forsē dažādus augus pavasarī - kabačus un zemenes utt. :)
Autors:
rbm
(85.10.211.---)
Datums: 20/12/2015 14:18
vispār tas nosaukums UVstabilizētā plēve ir tāds mānīgs priekšstats - ja kāds domā ka šādu plēvi var ilglaicīgi turēt saulē, tad nekā tamlīdzīga.
bija man uz ziemu sakrauti dēļu atgriezumi uz paletes un nosegti ar 200mkr UV stavilizēto zilo plēvi, pavasarī nokūstot sniegam daļā no plēves saira tieši tāpat kā šobrīd sairst iepirkumu maisiņi. aiznaglotie ar plēvi logi gan bija kā jauni bez nekādām nolietojuma pazīmēm.
bija man uz ziemu sakrauti dēļu atgriezumi uz paletes un nosegti ar 200mkr UV stavilizēto zilo plēvi, pavasarī nokūstot sniegam daļā no plēves saira tieši tāpat kā šobrīd sairst iepirkumu maisiņi. aiznaglotie ar plēvi logi gan bija kā jauni bez nekādām nolietojuma pazīmēm.