UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Nekvalitatīva plīts remonta sekas
Autors: JaanisJ (85.10.211.---)
Datums: 02/01/2016 14:33

Labdien. Vai varat padalīties savās domās, cik nekvalitatīvi un cenai neatbilstoši ir paveikts tālāk aprakstītais virtuves malkas plīts remonts un kādas sekas tas atstās uz plīts ekspluatāciju un ēdiena gatavošanas iespējām? Cilvēks, kas sevi dēvēja par krāšņu mūrnieku ar 20 gadu stāžu, par nepilnu 4 stundu darbu – kurtuves durtiņu, mazā lieluma cepeškrāsns, mazās plīts virsmas (40x70) nomaiņu, dūmu ejas tīrāmās lūkas jauna aizbāžņa ieķellēšanu un piecarpus ķieģeļu pārmūrēšanu plīts iekšpusē man noplēsa 80 eiro, un rezultāts, kuru atklāju pēc tam, ir šāds: šķībi iemūrēta cepeškrāsns – ar 1 cm apakšējās daļas kritumu virzienā no kurtuves uz skursteņa pusi, un ar 2 cm kritumu virzienā no cepeškrāsns priekšpuses uz aizmuguri; kurtuves iekšējās sienas uzmūrētas neatbilstoši vispārpieņemtajiem plīts mūrēšanas principiem – ķieģeļi ir nevis ieslīpi uz leju, bet gan tieši vertikāli, kas, cik uzzināju, varot radīt nevienmērīgu siltuma sadalījumu plītī, līdz ar to arī lielāku malkas patēriņa nepieciešamību; līmenī nav uzlikta arī plīts virsa – tai ir kritums virzienā no kurtuves uz skursteņa pusi apmēram 1cm. Pirms darba uzsākšanas tika solīts ierasties ar putekļusūcēju, un pirms pārmūrēšanas iztīrīt sildmūra ejas, taču tas netika izdarīts, jo putekļusūcējs nebija paņemts līdzi. Tā dēvētais krāšņu mūrnieks, kuru pēc šo nepilnību atklāšanas atsaucu uz objektu, atrunājas ar to, ka man pašam vajadzēja visu zināt un mērīt ar līmeņrādi, viņš vecas plītis remontējot tādas, kādas tās ir, un līmeņrādi neizmantojot - par cik plīts ārējās malas neesot pilnīgi taisnas, neko savādāk nevarot iztaisīt. Lai cepeškrāsni ieliktu līmenī, esot bijis jājauc un jāpārmūrē arī zemāk zem tās (lai gan jaunā cepeškrāsns ir par 0,5 cm zemāka par veco!) – taču man par šādu variantu darba laikā nekas netika teikts, un viss tika ātri samūrēts tā, kā sanāca. Tāpat tiek stāstīts, ka cepeškrāsns par zemu ielikto galu nevarot nekādi celt augstāk, jo tad starp cepeškrāsni un plīts virsmu būšot mazāk par 6 cm, kas traucēšot vilkmei (lai gan arī plīts virsma tajā pusē ir par 1 cm zemāk, nekā būtu līmenī). Man tiek apgalvots, ka viss ir kārtībā, un manas sūdzības ir nepamatotas.

Re: Nekvalitatīva plīts remonta sekas
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2016 00:36

Pēc apraksta izdarīt objektīvu secinājumu,protams,nevar. Ja vecā plīts ir šķība,tad tajā ieliekot durvis un cepeškrāsni izmantojot līmeņrādi var panākt uzkrītošu defekta efektu. Ja cepeškrāsns durtiņas plaknē kopē pašas plīts plakni,tad pārmetumi meistaram par to,ka cepeškrāsns grīda nav līmenī,manuprāt,ir nevietā.Bet varbūt problēma ir 20eur/h? Par samaksu parasti vienojas pirms darbu veikšanas,ja tas šķita par dārgu (izprotot darba apjomu un specifiku,nevis salīdzinot ar savu darba algu),tad variants bija meklēt citu meistaru,vai darīt pašam.

Datums: 03/01/2016 03:06

Vecā plīts nav ideāla, bet nav šķība - daži podiņi viens otram perfekti gludi nepieguļ, un vainagdzelzs arī ir mazliet deformējies, bet ne tik ļoti, jo tagad iemūrētās cepeškrāsns durtiņas vizuāli pilnīgi ir slīpi uz vienu pusi - pat atbalsta bleķis zem tām ir gandrīz līmenī - izskatās, ka vienā pusē cepeškrāsnij ir apakšā paķellēta bieza mālu kārta, bet otrā pusē cepeškrāsns vienkārši karājas "uzlikta" uz tā bleķa. Jā, problēma ir arī nesamērīgie 20 eur/h (kārtīgs cilvēks to gabaldarbu, par ko bija vienošanās, būtu kārtīgi izdarījis visas dienas garumā), ja nāksies pārmūrēt vēlreiz, jo dēļ šāda blēdīga halturščika - viltus mūrnieka nav sajēgas arī par to, cik ilgi vilks tāds netīrīts sildmūris. Man pašam bija pusbeigts krievu putekļusūcējs, un ar to es praktiski neko nevarēju izsūkt - pāris karotes pelnu.

Autors: vārds (85.10.211.---)
Datums: 04/01/2016 16:31

Izskatās, ka plīts ir grausts un būtu jāpārmūrē pilnībā, lai būtu taisna. Šito labot ir tas pats, kas sarūsējušu slieksni metināt - normāls auto īpašnieks mainīs visu, nevis jās smadzeni meistaram, ka tur vēl reku pie tās malas tak var piemetināt.
Un sildmūra ejas tiešām varētu būt tīras, jo vecajai plītij gan jau rāva gaisu pa visiem caurumiem un tāpēc viss aizgāja skurstenī.

Datums: 04/01/2016 21:23

Drīzāk izskatās, ka pats viltus mūrnieks ir sācis cepties, jo ieraudzījis, ka viņa neadekvāti apmaksātais, nolaidīgais darbs tiek apspriests forumā.
Aizmirsu piebilst - plīts iekšpusē ķieģeļi ir sakleksēti ar tik brutālām, nelīdzenām šuvēm, kas vien jau liecina, ka meistars ar 20 gadu stāžu ir viltvārdis - amatieris (salīdzināju ar citu - tēva - amatiera savulaik mūrēto plīti, un pat tai šuves ir daudz līdzenākas).
Es neteicu, ka plīts ir šķība un tai būtu kaut kas jātaisno, bet gan vēlos taisnu cepeškrāsni, lai tauki netek uz vienu pusi, ēdienu gatavojot. Un esmu pārliecināts, ka plīts nav vainīga pie tā, ka viens blēdis šķībi iemūrējis cepeškrāsni (ja zem tās esošais atbalsta bleķis ir līmenī, tātad arī vecā cepeškrāsns bija līmenī), jo internetā ir bildes, kur cepeškrāsnis ir skaisti, taisni iemūrētas pat no apaļiem granītakmeņiem mūrētās plītīs - tātad nav nekādu pretargumentu tam, ka darbs paveikts nolaidīgi. Un gribu arī uzzināt zinošu cilvēku viedokli par kurtuves formas pareizību vai brāķi - no viena mūrnieka un vienas grāmatas, ko izvilku šai pat forumā, jau esmu noskaidrojis, ka tas ir brāķis, bet gribu vēl uzzināt arī citus viedokļus.
Sildmūra ejas varēja būt arī netīras, jo tas sildmūris gandrīz vairs nesilst, un plīts gaisu pa visām pusēm iekšā nerāva, jo šuves starp podiņiem pat nav saplaisājušas, un māli ārā nebija izbiruši. Bet pēc šī halturšķika aktivitātēm gan sāk izskatīties, ka jaunie māli jau birst ārā no vienas piekleksētās cepeškrāsns malas.

Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 05/01/2016 10:06

Nu nesaprotu, JaanisJ, ko Tu vēlies panākt. Ja darbs izdarīts nekvalitatīvi, tad prasi atpakaļ naudu vai liec pārtaisīt. Ko tagad vairs diskutēt par kurtuves formām - nav jau nekāds stingrs valsts standarts kādām tām jābūt.

Datums: 07/01/2016 14:21

Tur jau tā problēma. ka naudu atpakaļ nevēlas dot un pārtaisīt arī. Iespējams, būs jāliek sūdzība par šo blēdīgo halturšķiku un jāmeklē cits meistars, kas pārtaisa, tāpēc arī tagad vēlos dzirdēt zinošu cilvēku viedokļus.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.