UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jānis! (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 10:12

Sveiki!

Man ir neapkurināma garāža. Trīs ārējās sienas ir no divkārša ķieģeļa. Iekšējā siena no koka karkasa. Griesti ir kā starpstāvu pārsegums no koka sijām uz dzīvojamo telpu. Lai garāža necaursaltu un ziemā būtu daudz maz silts, gribu nosiltināt ar 100 mm akmens vati, izmantojot metāla profilu karkasu un beigās nošūt ar OSB plāksnēm.
Jautājums par plēvēm. It kā daudz kur ir rakstīts, ka siltinot no iekšpuses, jāliek kondensāta plēve pēc siltumizolācijas. Kāds cits man ieteica ielikt vēja plēvi pirms siltumizloācijas. Kādi ir Jūsu ieteikumi par plēves nepieciešamību gan ārsienai, gan iekšsienai un griestiem?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 11:49

Tātad garāža tev siltums iekļūst no pārseguma - 2.stāva siltās telpas un koka karkasa puses.
Taču cik saprotu, tad tu garāžā patstāvīgi dzīvo -strādā - vismaz 8..10 stundas diennaktī. Tu garāžā ēd, dzer, elpo un tev tajā ir trauki ar tvaikojošu ūdeni. Un ēkai pie garāžas kāda ir apdare - koka dēlīši?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jānis! (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 14:44

Garāžā netiek dzīvots, stāv automašīna un instrumenti. No ārpuses nav nekāda cita apdare, tas pats silikātķieģelis.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 15:26

Man gan loģiskāk šķistu pielīmēt to 100mm vati no ārpuses, apmest un nokrāsot. Domāju, ka tas varētu sanākt tādā pat cenā (jo nav osb izmaksu) un personīgi man tas šķiet vieglāks darbs nekā ņemties ar profiliem un osb. Turklāt siltinot no ārpuses vienmēr labāks rezultāts. Protams tas ir darbs siltajai sezonai. Garāžā nemazinās platība, nav problēmu ar plauktiem un elektrovadiem utt. Cik es atceros, tad līdzīga izmēra būdai vati bez problēmām pielīmēju pa nepilnu dienu, armējošo apmetumu tāpat utt. Izmaksu ekonomijai var izmantot putuplastu.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 16:03

Kā saka slāvi - " Hozjain - barin"
Manuprāt siltināt telpu, kuru tu aktīvi neizmanto - ne remontē ziemā, ne citus darbus nav loģiski. Tad jau labāk papildus siltināt virsmas, kas piekļaujās no silto telpu puses. Bet garāžu - labāk vēdināt - lai veidojas caurvējš. Tas noteikti labāk autobleķiem.Tepat forumā par garāžas pareizu noformējumu šķēpi daudz lauzti.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jānis! (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 16:43

No ārpuses siltināt ir citas problēmas, tāpēc no iekšpuses tas tiek darīts. Ja ziemā garāžā ir mīnus grādi, arī nav diezko labi. Tad kā īsti būtu ar tām plēvēm šādai konstrukcijai neapkurināmā telpā? Protams pameklēšu forumā vēl info par garāžas noformējumiem.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 18:33

Jānis! Wrote:
-------------------------------------------------------
> No ārpuses siltināt ir citas problēmas, tāpēc
> no iekšpuses tas tiek darīts. Ja ziemā
> garāžā ir mīnus grādi, arī nav diezko labi.
> Tad kā īsti būtu ar tām plēvēm šādai
> konstrukcijai neapkurināmā telpā? Protams
> pameklēšu forumā vēl info par garāžas
> noformējumiem.


Vai nav nonākts pretrunā?..... Siltināšana neapkurinātā telpā! Kur tad tas siltums? Ja būs apkure, kaut vai kāda, tad sitinājums no iekšpuses perfekti jaaizsargā no mitruma ieiešanas tajā un vienalga būs rasas punts pašā siltuma izolatorā. Ja tā būs akmensvate, tad tajā. Ja putuplasts, tad daudz labāk jo putuplastā mitrums neieiet. Ieteicams starp iekšējo siltinājumu un sienu atstāt ventilācijas spraugu, kas žāvēs sienu vasarā. Plēvi- tvaikizolāciju obligāti labi uzklāt un visas salaidumu vietas salīmēt. Principā tas ir tas pats kā pirts telpas izbūve ķieģeļu sienās.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jampadracis (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 21:18

Cilvēks jautā kādu plēvi:

1) Vēja plēvi liec tad, ja svilpo vējš. Nevaru iztēloties cik sliktam ķieģeļu mūrējumam būtu jābūt, lai būtu nepieciešama vēja plēve.
2) Kondensāta plēvi liek jumta konstrukcijā. Tev šī nebūs nepieciešama.
3) Ja telpu neapkurināsi vai apkurināsi reti, tad plēves neliec vispār.
4) Ja telpu apkurināsi, tad iznākums var būt visāds. No pareizības viedokļa – no iekšpuses šādu konstrukciju nesiltina. Nu bet, lai būtu arī trešās tantes viedoklis, tad es darītu tā, bet kā jau rakstīju, var sanākt visādi:
a. Pielīmē tvaika plēvi pie sienas. Montē C profilus, kas paredzēti 5cm vatei. C profilus pie sienas nestiprini, citādi sacaurumosi tvaika plēvi (no caurumainas tvaika plēves nav nekādas jēgas). Sapildi 5cm vati un skrūvē OSB.
b. Kā papildvariants, lai palielinātu siltumizolācijas biezumu – starp tvaika plēvi un ķieģeļu sienu pielīmē 5cm putuplastu.
5) Variants, kad uz karkasa liek tvaika plēvi un tad OSB, nav variants. Skrūvējot OSB to plēvi sacaurumosi (lasīt „nav jēgas”). OSB pašu var izmantot tvaika barjeras vietā ar nosacījumu, ka visas šuves un skrūves tiek aislīmētas. Klāt neko nestiprināsi, jo skrūve/nagla taisa caurumu ;)

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 13/01/2016 22:59

Ir nu gan iztēle... tvaika plēve uz auksta ķieģeļa, tad vate un OSB - viss mitrums sasalst uz plēves, pēc tam, kad atkūst notek uz leju pa vati un feini pelē...
Ja dikti gribētos siltināt(lai gan pats drīzāk vēdinātu telpu un siltinātu griestus...), tad izveidotu impregnētu karkasu ~12-15cm no sienas, lai būtu kam pieskrūvēt OSB. Starp statņiem horizontāli piestiprinātu 10cm platus dēlīšus(lai gaiss, pūšot ekovati skrietu garām) ar soli ~ 70-100cm un sapūstu blīvu ekovati katrā tādā nodalījumā. Ja domā apkurināt, tad OSB no iekšpuses jāapstrādā ar kkādu hidreni tvaika barjeras vietā...
Griestus neaiztiktu, ja nu vienīgi 2.st grīda saldē pēdas... Tad var veidot no OSB telpu zem griestiem(pēc sienu izveides), kurā atkal sapūst ekovati.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: nune (85.10.211.---)
Datums: 14/01/2016 08:49

Man ir bēdīga pieredze ar siltinātu garāžu. Neieteiktu tādu būvēt, ja vien neplāno atvērt autoservisu un tur strādāt 8h diennaktī.
Sala laikā iebraucot ar aukstu auto no āra siltajā garāžā, uz mašīnas nosēžas kondensāts.
Noraso pilnīgi viss no iekšpuses un ārpuses lukturi, paneļi, motors vadi. Efekts līdzīgs kā ziemā ar brillēm ieiet siltā veikalā. Vadu savienojumi oksidējas, signāltaure piesvīstot knapi pļerkst. Uztaisīju lielus caurumus ventilācijai, tagad temeratūra tāda pati kā ārā un problēmu nav.
Tad kāda jēga siltināšanai?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 14/01/2016 10:54

par ko satraukums? neapkurināmas telpas siltināšana ir līdzvērtīga izlietota prezervatīva lāpīšanai.
siltini grīdu vai vienkārši uzliec tepiķi.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jānis! (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 00:26

Varianti jau izskan dažādi, kā vienmēr. Garāžu vajag nosiltināt, lai ziemā tur nebūtu mīnusi un kaut cik pieklājīga temperatūra, jo bez jebkāda siltinājuma tā garāža taču caursalst. Vai tad tā nav?
Cik sapratu, tad neapkurināmā telpā tvaikizolācija nav nepieciešama, tikai apkurināmā telpā...

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 07:52

Kā izpaužas caursalšana? Nosarmojusi siena? Tur jau lūk tā problēma,ka siltinot no iekšpuses mūris caursals vēl pamatīgāk. Vai ir pārliecība,ka siltinot izdosies noizolēt telpas mitrumu no šīs sienas? Ja ir nepārvarama vēlme siltināt,es ieteiktu līmēt putupolistirola loksnes-kā fasādei. Tās nesatur brīvi kustīgu gaisu un aiztur mitrumu,kas šajā situācijā ir pats svarīgākais. Cik saprotu,siltums garāžā tik,cik zudumi no mājas?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 08:06

"Garāžu vajag nosiltināt, lai ziemā tur nebūtu mīnusi un kaut cik pieklājīga temperatūra, jo bez jebkāda siltinājuma tā garāža taču caursalst. Vai tad tā nav? "... bilst Jānis!
Bet kam garāžā to siltumu vajag?
Konstrukcijas caursalšanas vai izsalšanas nelaimes sākas, tad, kad šajā konstrukcijā nonāk ūdens - kondensējies tvaiks vai lietus mitrums, var būt kapilārā uzsūce caur pamatiem. Ūdenim sasalstot materiāla porās, iegūtais ledus ir par 10% lielāks apjomā, nekā ūdens. Tātad ledus sāk salauzt materiālu. Tātad, ja uz iekšējām garāžas sienām redzams ledus - siena ir caursalusi un ledus to bojā. Galvenā nelaime šajā gadījumā ir pārāk lielais mitrums telpā - jā (pēc normām obligāti) jāvēdina, lai samazinātu mitruma tvaikus.
Taču sildīt? Ko.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: Jānis! (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 10:58

Pēc Ivara paskaidrojuma par caursalšanu, tad tā arī sanāk, ka uz iekšējām sienām ir redzams ledus.
Kuram gan ir patīkami ziemā ieiet garāžā, kura ir pilnīgi auksta... Minimālais siltums ir no mājas zudumiem.
Varbūt man nebūs pats labākais risinājums, bet gribēju tik uzzināt pie manis izvēlētā konstrukcijas veida, kas būtu bijis labākais variants saistībā ar plēvēm, ko vēl var izmainīt darba procesā....

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 12:58

Mīļo cilvēk. Tev jau tā garāža tātad nemaz nevēdinās un no mājas caur pārsegumu un sienu telpā iekļūst ļoti daudz ūdens tvaika. Garāžai ir vajadzīgs caurvējš - vai ieplūdes caurums un vēdizvads. Tam jādarbojas nepārtraukti.
Var jau to garāžas iekšpusi, kas pieder ārsienām apastrādāt tā, ka ķieģeļi vairs nevar dabūt telpas mitrumu. Taču šai gadījumā - mitrums sāks nosēsties un centīsies izkliedēties uz citām virsmām. Gan automašīnas, gan grīdas, gan vārtiem.
TELPA OBLIGĀTI JĀVĒDINA.
Tvaika izolācijas stiprinājums pie iekšējām siltām konstrukcijām nebūtu vēlams - tas nepieciešams no silto telpu puses - 2.stāva grīda.

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 14:13

Ivar - cilvēks grib siltināt! Kādēļ viņam to liegt?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 16/01/2016 16:25

"Ivar - cilvēks grib siltināt! Kādēļ viņam to liegt?"... zigmars
Tad jautājums, kapēc forums vajadzīgs? Es arī nemāku pareizi precīzi atbildēt - varbūt godkāre, varbūt iespēja uzzināt to, par ko tu pats nezini, varbūt man tas aizstāj sēdēšanu krogā pie alus krūzes...
Man (diemžēl) izglītību deva par (velti) - nu vecāki maksāja par manu izglītošanos, bet augstskolai par to jāmaksā nebija. Tad, kādā veidā šo sabiedrības parād lai atdodu. Jebšu teikt tā - tāds mans bankas konta rēķins, iemaksā 5 Eiro un būs tev atbilde!

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 17/01/2016 15:37

:) Cilvēks jautāja kā siltināt,nevis vai siltināt ! Redzat atšķirību?

Re: Kāda plēve siltinot no iekšpues
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 17/01/2016 16:04

Ja cilvēks jautātu, kā lekt ugunī, tad man personīgi jāsaka, ka mana profesija nav ugunsdzēsējs.
Jautājumu diskusijas sākumā bija piebilde "hozjain - barin"... taču varbūt es savā muļķa prātā nesapratu, ka cilvēks vienkārši savu naudu grib izmest vējā, bet tādā gadījumā, kam vispār šis jautājums kalpo... jo 'hozjain - barin" . No manu zināšanu viedokļa garāžas telpai ir pavisam citas problēmas, nevis tas , ka mēs redzam apledojušu iekšējo ārsienas daļu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  ********  **    ** 
 ***   ***   **   **   ***   ***  **    **  ***   ** 
 **** ****    ** **    **** ****      **    ****  ** 
 ** *** **     ***     ** *** **     **     ** ** ** 
 **     **    ** **    **     **    **      **  **** 
 **     **   **   **   **     **    **      **   *** 
 **     **  **     **  **     **    **      **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727