UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Elektrības tarifa līdzsvarošana
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(85.10.211.---)
Datums: 22/01/2016 19:45
Jā interesanti, kur pazūd valsts labā ideja tikt vaļā no monopilista valstī:
[www.building.lv]
Te sadales tīkls rīkojas kā monopists. Un tās atrunas, ka pilsētā ir gari tīkli. Pieņemu, ka tie lielākoties ir tukšie daudzie dzīvokļi Rīgas centrā. Un te kāda sistēmas attīstība.
Manuprāt pareizāk būtu šo tīkla uzturēšnas maksu atstāt elektroenerģijas ražotājam, jo galu galā no tiem mēs pērkam elektrību. Taču iznāk tā, ka tirgotājs vai starpnieks (Sadales tīks), kurš neko neražo, mēģina sevi nodrošināt pret to, ka cilvēks var elektrību nepirkt vai pirkt ļoti maz. Galu galā iznāks, tā, ka elektrības tev nebūs, bet tu cilvēk maksāsi tikai par to, ka gar tavu sētu iet elektrības vadi.
[www.building.lv]
Te sadales tīkls rīkojas kā monopists. Un tās atrunas, ka pilsētā ir gari tīkli. Pieņemu, ka tie lielākoties ir tukšie daudzie dzīvokļi Rīgas centrā. Un te kāda sistēmas attīstība.
Manuprāt pareizāk būtu šo tīkla uzturēšnas maksu atstāt elektroenerģijas ražotājam, jo galu galā no tiem mēs pērkam elektrību. Taču iznāk tā, ka tirgotājs vai starpnieks (Sadales tīks), kurš neko neražo, mēģina sevi nodrošināt pret to, ka cilvēks var elektrību nepirkt vai pirkt ļoti maz. Galu galā iznāks, tā, ka elektrības tev nebūs, bet tu cilvēk maksāsi tikai par to, ka gar tavu sētu iet elektrības vadi.
Re: Elektrības tarifa līdzsvarošana
Autors:
Teorētiķis
(85.10.211.---)
Datums: 22/01/2016 20:16
Kapitālisms vispār smird :) Kad mēs augām tā nebija.
Autors:
J
(85.10.211.---)
Datums: 23/01/2016 15:56
Kārtējais dīvainais gājiens, bet tas jau štrunts salīdzinot ar to OIK izkrāpšanu "brīvā tirgus apstākļos". Kā nevar ,tā nevar neviena deputātu blice saņemties un šito kampēju brīnumu nolikvidēt!
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 25/01/2016 10:11
būvinženieris Ivars Brinkmanis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Galu galā iznāks, tā, ka elektrības tev nebūs, bet
> tu cilvēk maksāsi tikai par to, ka gar tavu
> sētu iet elektrības vadi.
Šobrīd gandrīz tā arī sanāk - es maksāju par to, ka gar manu sētu iet elektrības vadi uz 20 citiem gabaliem, kuriem elektrība ir pievilkta, bet netiek lietota.
Vienīgā atšķirība no tevis aprakstītās situācijas - man ir elektrība.
-------------------------------------------------------
> Galu galā iznāks, tā, ka elektrības tev nebūs, bet
> tu cilvēk maksāsi tikai par to, ka gar tavu
> sētu iet elektrības vadi.
Šobrīd gandrīz tā arī sanāk - es maksāju par to, ka gar manu sētu iet elektrības vadi uz 20 citiem gabaliem, kuriem elektrība ir pievilkta, bet netiek lietota.
Vienīgā atšķirība no tevis aprakstītās situācijas - man ir elektrība.