UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Keramzīta bloku krāsošana
Autors: JanisL (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 02:12

Laba diena!
Ir padomā būvēt saimniecības ēkas sienas (nesiltinātas) no keramzīta blokiem. Tiešais jautājums - vai no ārpuses blokus pietiktu tikai nokrāsot (piemēram, ar silikāta krāsu), lai tie neuzņem mitrumu? Vai arī apmetums keramzīta blokiem obligāts, lai ilgtermiņā nokrišņu mitrums tiem nenodarītu skādi?

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: lee (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 08:06

Ja ir pietiekama aizsardzība no nokrišņiem ar jumtu un cokols arī ir vismaz 30 cm, tad var vispār nekrāsot, tāpat stāvēs ilgāk nekā dzīvosi, galvenais ir nodrošināt lai mitrums no zemes nevarētu nokļūt sienas konstrukcijā un arī jumtam pārkares būtu pietiekamas. Vairāk ir jautājums par estētiku.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 08:27

Es gan negribētu piekrist lee teiktajam. Krāsot blokus patiešām nav jēgas,bet par cik blokam ir vaļējas poras,tad grūti iedomāties tādu jumta pārkari,kas varētu nodrošināt visas sienas aizsardzību kaut vai no nokrišņu mitruma. Ja arī siltuma caurlaidības faktors nav svarīgs (cik saprotams),tad jebkurā variantā bloki būtu jāapmet (jāaiztaisa poras).Īslaicīga mitruma iekļūšana blokā tam ,protams, nekādu ļaunumu nenodarīs,bet tomēr......

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 08:47

Praksē vienstāvu ēkai ir realizēta pārkare ~1,2m izlaidumā un tā izbūvēta bez lietusūdeņu teknēm. Rezultātā slapjie nokrišņi nenokļūst uz guļbaļķu sienas un arī ap ēkas pamatiem, apmēram 60cm perimetrā veidojas pāržuvusi grunts zona. Te jāmin, ka pamatnē ir labi drenējoša smalka smilts un gruntsūdens vairāk kā 2m no planējuma.
Arī lasot grāmatas par guļbaļķu celšanu ir teikts, ka to- guļbaļķu sienas tika krautas ar slīpumu no vertikalitātes uz ārpusi un tām realizētas pārkares līdz 1,5m pārlaidumos. Kādreiz senči tik ļoti neiespringa par vitrīnlogu izbūvi savām ēkām, jo dienas gaišajā laikā lielākoties uzturējās ārpus ēkas. Un ēkā noteicošais faktors bija laba siltuma noturība.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 10:41

Ir vecs ulmaņlaiku meistaru variants: ( precīzu recepti nezinu...): Cementa putriņu uzklāj uz raupjās virsmas. Ja piemaisa smalkas smiltis, tad tādu "krējuma" masu ieberž, ar pindzeli palīdzina. Visas poras būs labi noslēgtas un siena saglabāsies ilgu laiku. Mūsdienās var , domāju, izlīdzēties ar Sakret BAK, vai analogu.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 20:15

Rx atvaino... ulmaņlaikā cements bija samērā dārgs produkts un kā prakse ir pierādījusi, tad cementa slāņa uznešana fasādes ārpusē ievērojami traucē ārsienu žūšanai un pat bojā nesošās konstrukcijas - sala ietekme uz mitruma piesātinātu mūri.
Pieņemu, ka izlīdzējās ar kaļķa un māla sajaukumu. Tā veido pietiekoši labu aizsargslāni un tai nepiemistu šīs cementa nevēlamās īpatnības.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 29/02/2016 20:26

Man laukos vienas mājas daļai, kas būvēta no padomju laiku "putbetona" ir uzklāta pirms apmēram 35 gadiem šāda cementa putriņa. Nekādu pazīmju bojājumiem, sēnēm, zaļumiem, brūnumiem, mitrumiem nav...

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: Skards.lv (85.10.211.---)
Datums: 02/03/2016 16:25

Minimālais ir jāarmē ar stiklašķiedras sietu [www.skards.lv] un līmjavu [www.skards.lv]. Tad var nogruntēt un krāsot.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: aizsargs (85.10.211.---)
Datums: 03/03/2016 12:32

Rx - Ir vecs ulmaņlaiku meistaru variants: ( precīzu recepti nezinu...) - to laiku izmatotajām javām cementu neizmantoja.Šādas javas ,massas izgatavoja izmantojot citus materiālus atbilstosi saderīgus esošajam būvmateriālam. Jāatcerās,ka cements dalās dažādos cementa veidos !
Rx - Man laukos vienas mājas daļai, kas būvēta no padomju laiku "putbetona" ir uzklāta pirms apmēram 35 gadiem šāda cementa putriņa. Nekādu pazīmju bojājumiem, sēnēm, zaļumiem, brūnumiem, mitrumiem nav. - .pirms 35 gadiem mans skolotājs,meistras vēl bija dzīvs un citi vecie vīri kuri zināja kādas javas japagatvao un kā darbs darāms,lai tas apmetums turetos uz sienas vēl šodien .
Skards.lv - Minimālais ir jāarmē ar stiklašķiedras sietu [www.skards.lv] un līmjavu [www.skards.lv]. Tad var nogruntēt un krāsot...- un pec dažiem gadiem tā tapete sāk lobīties nost,sienām parādās izsāļojumi un caursalšana.Jo fibo blokā uzkrājies mitrums kuršs nespēj iztvaikot ,izžūt šādu npiemēroti izveletu apdares materiālu rezultātā. Dodiet iespēju sienai žūt un elpot.

Re: Keramzīta bloku krāsošana
Autors: JanisL (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2016 23:53

Paldies par komentāriem!
Piekrītu, ka keramzītbetona bloku atstāt "pliku" nekādi nevar - un ar lielu jumta pārkari arī te līdzēts nebūs, jo netrūkst vējš+lietus kombinācija, kas mierīgi ienes slapjumu horizontāli uz sienas.

Ja vairāki cilvēki minēja domu, ka jāļauj tai konstrukcijai žūt, tad varbūt tiešām normāli ar silikāta krāsu novālēt, piemēram, divas reizes? Estētika te nav būtiskākā šoreiz, galvenais, lai tas bloks neiet postā no mitruma.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **      **   ******    *******  
 **     **  **        **  **  **  **    **  **     ** 
        **  **        **  **  **  **               ** 
  *******   ******    **  **  **  **         *******  
        **  **        **  **  **  **               ** 
 **     **  **        **  **  **  **    **  **     ** 
  *******   ********   ***  ***    ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727