UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Flekša zāģripa
Autors: ints45 (85.10.211.---)
Datums: 18/04/2016 22:04

Depo redzēju tērauda ripu ar zāģa zobiem kas domāta fleksim. Vai kāds ir mēģinājis ar šo zāģēt saplāksni? Izskatās baisi, bet bija arī trakāks variants - flekša ripa ar motorzāģa ķēdes zobiem.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/04/2016 22:43

Ļoti bīstams darbarīks, jo ļoti viegli var aiziet atsitienā un tad var tikai lūgt dievu, lai izdodas nepalikt par invalīdu. Lai gan šad tad izmantoju, bet ne uz parastā flekša - uz tā kurš ir reducētajiem apgriezieniem. Arī tad es drošībai uzvelku metinātāj cimdus. Uz 13k apgriezieniem es ar tādu principā nestrādātu.
Ķēdes zobripu neesmu mēģinājis, bet nestādos priekšā kur tādu vajadzētu.
Ja gribas kaut ko nelielu un saplāksnim ,tad jau labāk papētīt minizāģus vai arī ir tādi hibrīdi no ķīnas, kuri strādā uz mazajām ripām. Principā tas aparāts ir interesants uz lokšņu materiāliem - preskartons, plānais saplāksnis - tie kuri iet lielajās loksnēs un parastais ripzāģis ir pārāk plosošs un neveikls. Šie aparāti ir droši un droši ir 2 apstākļu dēļ - pirmkārt ripas apgriezienu skaits nav fliksiskais, bet zāgripai piemērots - nezinu cik rpm tie ir, bet domāju, ka kaut kas ap 4000 varētu būt. Otrkārt, viņiem visiem ir pamatnīte ar dziļuma iestādījumu un pamatnīte ir viens no faktoriem, kurš jau krietni samazina atsitienu. Atsitiens veidojas, kad ripa iet brīvā kustībā ļuri ļuri - no rokas kā fleksim. Tāpēc arī uz flekša ir tik bīstami tādu likt.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 18/04/2016 22:52

Piedevām kas ir interesanti, tad tām mazajām ripām ja nemaldos ir gravējums - max 13k, kas nezinātāju varētu vedināt uz domu, ka jāliek tik virsū fleksim. Negribu pat mēģināt stādīties priekšā situāciju, kad normāla brenda fleksim šitādu uzliek un tad ar vienu roku kaut ko uzsāk .... Dažreiz izbrīna tirgotāju un ražotāju bezatbildība. Drāšu birstēm vismaz virsū uzraksta - use eye protector, a šim .....

Re: Flekša zāģripa
Autors: slēpnis* (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 00:47

Ir man tāda ripa 125 vai 115 diametrā un pa retam pielietoju. Nav tik traki. Ja normāli tur rokā (labāk ar abām) fleksi, nevis ar 2 pirkstiem ,tad nu nav mazajam fleksim tāda jauda un enerģija, lai izsistu no rokām un aizietu nezin kur. Bet uz darāmo darbu vēlams koncentrēties. Un, pats par sevi. nestrādāt bez aizsarga, ar to domāju, nelikt pliku ripu uz flekša. Ar ķēdi virsū, tās it kā esot drošākas, jo ķēdei ir tie priekšzobi, kas neļauj pārāk dziļu zobu ņemt un ieķerties, bet neesmu mēģinājis.

Re: Flekša zāģripa
Autors: slēpnis* (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 00:57

Ā un viens padoms pie saplākšņa zāģēšanas. Nezinu vai pratīšu saprotami paskaidrot. Bet nevirzīt fleksi uz priekšu kad ripa it kā stumj prom no zāģējamā materiāla, bet gan zāģēt ar aizmugures kanti un, sanāk, fleksi virzīt uz sevi. Tad ripa it kā pievelk fleksi pie materiāla līdzīgi, kā tas ir cirkulāriem zāģiem.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 07:15

Saplāksni zāģēt ar fleksi un parastu zāģripu ir nāvējoši fleksim vai arī pašam. Vienam fleksim reduktoru tā nokāvu, jo saplāksnī ierāva zāģa ripu ar pabedīta zobiem. Savukārt tā ripa, kurai pa ārmalu ir motorzāģa ķēde, ir neaizstājams instruments. Cirvi neesmu rokā ņemis, kā to ripu iepirku. Zāģē kā gribi, nekad neieraus kokā, jo ķēdei ir atdures. Nokantēt baļķi, pie griestiem, kā divus pirkstus ...., nozāģēt latiņas galu zem jumta pārklājuma, vai apstrādāt cirvim kātu, lai to dabūtu cirvja asmeņa caurumā iekšā, labāka instrumenta, par ripu ar motorzāģa ķēdi pa aploci, nav. Protams, milimetra precizitāti nedabūsi, pa pus zīmuļa līniju, ar tādu ripu nenolaidīsi, un gluda virsma nesanāk, bet citādāk, fantastiska manta pie koka darbiem.

Re: Flekša zāģripa
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 08:50

Uz stūra slīpmašīnas aka fleksis aka 'bolgarka" vēlams izmantot ripas, kuras neļauj uzreiz pārgriezt materiālu - ar atduri - kā zāģu ķēdēm, vai ripas ( frēzes) ar speciāliem zobiem .... un jā vēlams regulējams ātrums un stingras rokas ar stabilu stājas pozīciju. Principā, ja piešauta roka var zāģēt vai frēzēt ar pietiekoši precīzi - līdz 0,5mm pielaidi.
Galvenais neķerties elektroinstrumentam klāt, ja esi noguris vai nevari droši stāvēt.. tad labāks populārais RZ1 instruments. RZ1 - rokas zāķis.

Re: Flekša zāģripa
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 09:22

Man milzīgs respekts pret šo instrumentu, kas balstīts uz paša un citu pieredzi:
- santehniķis ar ripas fragmentu pierē kā šausmenē (fleksis bez aizsarga, lai var piekļūt čuguna kanalizācijas trubai);
- čalis, kurš slīpēja guļbūves baļķus, neveiksmīgi ierāva slīpējamo disku starp baļķiem, fleksis deva atsitienu un ar slīpripu!!! pārgrieza kreklu un pleca cīpslu (gandrīz palika bez vienas rokas);
- drāšu birstes sars vīrišķajos primārajos orgānos ;
- sačakarētās acis tiem, kas mauc bez brillēm.

Tā ka drošība pirmajā vietā. Pats pirms ķeros šim klāt - domās noskaitu nelielu lūgšanu.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 09:58

Fleksis nav instruments, kuru var lietot kurš katrs. Tur vajag spēcīgu roku un galvu uz pleciem. Mazo fleksi no rokas izsist nav iespējams, drīzāk reduktors nojuks. Jau teicu, man tā gadijās, bet jātur ne jau ar ļurbīgu un sasvīdušu roku. Lielo fleksi tur ar divām rokām un tam apgriezieni mazāki. Nemaz tā nekas pa gaisu nelidop. Parasto zāģa ripu, priekš flekša, gan vajadzētu aizliegt tirgot. Nevienu zāģi taču nelieto bez atdures, net fleksim atdures nav un tas var aizbraukt pa zāģejamo materiālu.

Re: Flekša zāģripa
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 12:02

esmu diezgan daudz izmantojis zāģa ripu uz flekša.
ļoti ērta padarīšana lokšņu, plākšņu zāģēšanai. un vēl visam kam.
ir bijis pāris epizožu, pēc kurām kājas labu laiku mīkstas. pie vainas vaļīga turēšana vai turēšana vienā rokā. jāteic, ka tas bija darbošanās pirmsākumos.
galvenie nosacījumi darbam ar zāģripu jau iepriekš minēti - koncentrēšanās uz darāmo, instruments jātur ar abām rokām, instruments tikai jāvelk uz sevi. pretējā gadījumā pēkšņs rāviens vai atsitiens ir tikai laika jautājums. aizsargs, personīgie aizsarglīdzekļi obligāti. un ne jau tikai zāģripas dēļ.
pazīstams dakteris zināja teikt, ka flekša izraisītas traumas ieņem stabilu pirmo vietu. galvenokārt jau no plīstošajām ripām. bet tāpēc vien jau neattieksimies no instrumenta kā tāda.

Re: Flekša zāģripa
Autors: celtniekss (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 13:14

Esmu pāris reizes mēģinājis strādāt ar šādu ripu tā kā ripas ir lētās ķīniešu tad pāris reizes ir bijis tā kad cietsakausējuma zobi atdalās un ietriecas sienā, pēc tās reizes vairs nelietoju pat ar brillēm, jo sīks ciets metāla elements, kurš atdalās no diska, kurš griežas ar 11 000 apgr. min. ir visai bīstami.
Kādreiz, kad nebija visādu multi instrumentu nebija variantu dažiem spec darbiem, bet tagad veselība ir svarīgāka. Ir dzirdēts, ka ar šādu ripu celtnieki nošķērē sev vairākus pirkstus.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 13:18

Man gribētos teikt,ka izmantot fleksi ar žāģripu griežot lokšņu materiālus ir nevajadzīga likteņa izaicināšana. Kā jau iepriekš minēja-maziņš viegls el. rokas ripzāģis ir tas,kas šim darbam ir vispiemērotākais,par drošību pat neieminēšos. Neskatoties uz visu,pats arī tomēr esmu iegādājies uz mazo fleksi šādu ripu. Izmantoju to tikai vienā darbā-nelielām būvēm rokot pamatus koku sakņu apzāģēšanai-tur tas ir neaizstājams. Ar cirvi darbojoties tiek izvandīta visa tranšeja,bet šādi vis notiek ātri un vienkārši. Fleksis ar regulējamiem apgriezieniem +maksimāla koncentrācija. Nepiekritīšu tiem,kas apgalvo,ka mazo fleksi nerauj laukā no rokām. Man pat nav pats jaudīgākais (900w),bet tāpat ir gadījies visādi. Par laimi fleksim ir aizsardzība uz sitieniem-tas automātiski atslēdzas,bet zāģripas gadījumā tas tāpat būtu par vēlu. Es teiktu tā-šo instrumenta komplektāciju nevajadzētu izmantot tur,kur to var izdarīt ar citu instrumentu-riska faktors tomēr ir diezgan augsts,lai kā arī neuzmanītos.

Re: Flekša zāģripa
Autors: Harijs13 (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 13:18

Tālāk no grēka! Esmu saticis amatniekus, kas zāģējuši ar šo elles mašīnu. Labročiem labi, ir ar ko sasveicināties, kreiļiem jau sliktāk...
Nevajag izmantot labus instrumentus dažādām krezi idejām. katram darbam ir savi - droši un uzticami darbarīki.

Re: Flekša zāģripa
Autors: eb (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 15:47

lasu ko sarakstījuši un man zosāda uz muguras kājas stīvas. esmu vairākas reizes to brīnumu lietojis. pēdējā reizē vajadzēja pielabot durvju aili koka paku mājā. Turot fleksi abām rokām (mazais bosh fleksis, nezinu cik w) tas izrāvās un mēģināja man galvā iezāģēt. kopš tās reizes pakaināju to ripu garāžas visdziļākajā stūrī un vairs nav ienācies prātā jaunus piedzīvojumus meklēt.

Re: Flekša zāģripa
Autors: rbm-mob (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 15:53

Man objekta celtnieks ar šo padarbojas pēc tam brauca šūt cipslas uz rokas pirkstiem...
Es arī neatbalstu šādu brīnumu izmantošanu

Re: Flekša zāģripa
Autors: ints45 (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 16:47

Paldies, vīri, par atbildēm. Pats atcerējos stāstu, kā šādi aprīkots fleksis bija aizgājis celtniekam pa drēbēm nopietni savainojot. Šito atmetam kā viduslaikiem piemērotāku! Saudzējiet sevi!

Re: Flekša zāģripa
Autors: khe (85.10.211.---)
Datums: 19/04/2016 23:25

Viduslaiki brauc šurp ar kuģiem:) Lietoju, kur netiek ar citu normali klāt un droši vien turpināšu, vienīgi fleksis ar maināmiem apgriezieniem...

Re: Flekša zāģripa
Autors: vārds (85.10.211.---)
Datums: 20/04/2016 11:04

Kur grūti tikt klāt var izmantot zobenzāģi. To var iebāzt visšaurākajās spraugās un būs arī pietiekoši droši.

Re: Flekša zāģripa
Autors: piča (85.10.211.---)
Datums: 20/04/2016 11:14

priekš neaizsniedzamiem stūriem ir domāts zobenzāģis.
vai arī multiinstruments.
fleksis ar zāģripu un/vai ķēdi - nē nu ir jau arī tāds xsports kā lēkšana no mājām ar cerībām, ka paspēs atraut izpletni.

--------------------------------
paķimerējos ap savu vasarnīcu.
[vasarnica.blogspot.com]
tagad snaikstos ap nākamo objektu:
[mezamaja.wordpress.com]

Re: Flekša zāģripa
Autors: Minivat (85.10.211.---)
Datums: 20/04/2016 15:10

Par parastu za''ga ripu uz flekšā, pilnīgi piekrītu, bet ripai ar ķēdes zāģa zobiem nav ne vainas. Nu nav ar tādu strādājot nekas bīstanāks par darbu ar abrazīvo ripu. Tad jau arī ar motorzāģi bīstami strādāt. Tur tāda pati ķēde un tādi paši ātrumi. Tak visi kopktēlnieki taisa savus darbus ar tādām ripām. Ar zobenzāģi ne visur var tikt klāt un tas bez atdures nav izmantojams. Tad ar parastu fuksīti vieglāk zāģēt. Ar ķēdes rippu daudz ērtāk piekļūt grūtām vietām.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **  **     **   *******  
 **     **  **     **  ***   **  ***   ***  **     ** 
 **     **  **     **  ****  **  **** ****  **        
 ********   **     **  ** ** **  ** *** **  ********  
 **         **     **  **  ****  **     **  **     ** 
 **         **     **  **   ***  **     **  **     ** 
 **         ********   **    **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727