UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Rūsas apstrāde - flīžgriezēja atjaunošana
Autors:
Joe
(85.10.211.---)
Datums: 17/06/2016 21:35
Sveiki! Gribēju pajautāt pēc pāris viedokļiem - lieta tāda, ka manā īpašumā ir nonācis RUBI firmas flīžgriezējs ar ūdens padevi - princips tur gaušām vienkāršs - visa konstrulcija no metāla, apakšā vanna, kurā pilda ūdeni, arī no metāla, no kuras sūknis to arī pumpē un lej tieši uz griezējripas.
Tehniski aparāts ir labā kārtībā, bet vizuāli gan prasās uzfrišināt. Tad nu gribu zināt, kā to restaurēšanu tagad labāk darīt - ņemt un visu no oriģinālās krāsas attīrīt (kaut vai ar celtniecības fēnu, jo smilšu strūkla man nav pieejama), rūsu noslīpēt un tad to visu atkal ņemt un pārkrāsot? Gribētu jau tā, lai vairs nerūsē - varbūt to pašu metāla krāsu, hammerit alternatīvu kaut kādu izmantot biezā slānī?
Caurrūsējis nekas nav, jo visur bleķi ir diezgan biezi.
Tehniski aparāts ir labā kārtībā, bet vizuāli gan prasās uzfrišināt. Tad nu gribu zināt, kā to restaurēšanu tagad labāk darīt - ņemt un visu no oriģinālās krāsas attīrīt (kaut vai ar celtniecības fēnu, jo smilšu strūkla man nav pieejama), rūsu noslīpēt un tad to visu atkal ņemt un pārkrāsot? Gribētu jau tā, lai vairs nerūsē - varbūt to pašu metāla krāsu, hammerit alternatīvu kaut kādu izmantot biezā slānī?
Caurrūsējis nekas nav, jo visur bleķi ir diezgan biezi.
Re: Rūsas apstrāde - flīžgriezēja atjaunošana
Autors:
Zodčijs
(85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 03:27
Es rīkotos apmēram tā - krāsu noņēmējs ( vai fleksis ar met. birsti vai rupju smilšpapīru) - buvanols - un tad hammerits vai kā...
Ja vannītei klāt nav plastmasas elementi - nosvilinātu veco krāsu ar gāzes lodlampu...bet ja tā ir demontējama - tad jāņu ugunskurā iemestu uz brīdi, kamēr nodeg vecās krāsas paliekas...
Ja vannītei klāt nav plastmasas elementi - nosvilinātu veco krāsu ar gāzes lodlampu...bet ja tā ir demontējama - tad jāņu ugunskurā iemestu uz brīdi, kamēr nodeg vecās krāsas paliekas...
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 09:43
Nekarsē, būs problēmas. Bleķi plānie kastveidīgie sametas ka nav ko redzēt un iztaisnot tos nevar.
Fleksis-birste, krāsas noņēmējs utt.
Es tik labi nepazīstu hammerite, bet epoxy primeris no rilaka ir diezgan spēcīga versija tavai vannai.
Fleksis-birste, krāsas noņēmējs utt.
Es tik labi nepazīstu hammerite, bet epoxy primeris no rilaka ir diezgan spēcīga versija tavai vannai.
Autors:
Joe
(85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 21:50
Super, prieks par atsaucību!
Vilni, praimeris jau kā grunts pārklājums skaitās, jeb šajā gadījumā kā gala apstrāde jau?
Gāzes lodlampa kā reizi nav, bet ir fēns - domāju, ka tas skādi noteikti metālam nenodarītu, cits jautājums, vai ar to krāsu tik viegli vispār būtu noņemt.
Vilni, praimeris jau kā grunts pārklājums skaitās, jeb šajā gadījumā kā gala apstrāde jau?
Gāzes lodlampa kā reizi nav, bet ir fēns - domāju, ka tas skādi noteikti metālam nenodarītu, cits jautājums, vai ar to krāsu tik viegli vispār būtu noņemt.
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 22:49
Ar fēnu no metāla noņemt krāsu nevar.
Tur jāpaskatās, šķiet epoprim epoksīds bija grunts - tāda pelēka pēc krāsas. Tā ir visstiprākā. Pēc tam virsū arī var izturīgu krāsu kādu ņemt. Aizmirsu jau kāda tā bija. Katrā ziņā es paskatīju rilaka mājslapu un pēc tam veikalā vēl parunāju.
Tur jāpaskatās, šķiet epoprim epoksīds bija grunts - tāda pelēka pēc krāsas. Tā ir visstiprākā. Pēc tam virsū arī var izturīgu krāsu kādu ņemt. Aizmirsu jau kāda tā bija. Katrā ziņā es paskatīju rilaka mājslapu un pēc tam veikalā vēl parunāju.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 18/06/2016 23:18
Pielieto [www.k-rauta.lv] un labi nomazgājot, paslīpējot rūsas vietas grunti un krāsu. Kādu grunti un krāsu? Gaumes lieta. Ja ir iespēja, tad pulverkrāsošana, ja nav, tad te [www.k-rauta.lv] vai arī ar aerosoliem....Viss atkarīgs no iespējāmm. P.S. Nokrāsot tā, lai nekad nerūsētu ir liela problēma.....Bet vai to vajag?