UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

FIBO garāžas vārtu ailes paaugstināšana
Autors: Aldiss (85.10.211.---)
Datums: 09/09/2016 08:51

Ar smaidu uz lūpām nākas atzīt, ka pirms 6 gadiem būvējot garāžu neaprēķināju ailes augstumu, kā rezultātā nepieciešams paaugstināt aili apmēram par pārsedzes tiesu.

Garāža no 250mm FIBO, vienstāva.
Uz sienas, kurā ir paaugstināmā vārtu aile "sēž" mūrlata uz kuras - jumta kopnes, jo garažas platums 8m bez atbalsta kolonnām, jumts samērā plakans kādi 13...15 grādi.
Virs patreizējās pārsedzes vēl ir 2 rindas FIBO bloku, tad mūrlata, vārtu platums 2,50m.

Plāns sekojošs:
- izzāģēt pārsedzi (kāds to ir darījis? lielais fleksis + dimanta ripa = būs OK šādam darbam?);
- atlikušās 2 rindas bloku stiprināt no sāniem ar leņķa dzelzi (ielaist sienā kādus 20cm uz katru pusi un sametināt kopā ar plakandzelzs "peremičkām")

Būs OK? Vai leņķa dzelzi obligāti?

Re: FIBO garāžas vārtu ailes paaugstināšana
Autors: Kurinatajs_iesacejs (85.10.211.---)
Datums: 09/09/2016 09:48

Fibo bloks pēc savas būtības drūp un lūzt viegli, bet fibo pārsedzēs ir manāmi stingrākas... cik esmu mēģinājis urbties pārsedzē, vienmēr esmu uzdūries uz armatūru un tad pabedīta urbis atpūšās... :( nu ja nesanāk viņu pārzāģēt, tad izsit viņu laukā pa javas šuvēm...

Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 09/09/2016 09:48

Diska vietā ieteiktu jaudīgu urbjmašīnu ar atskaldāmo āmuru - saurb kārtīgi vajadzīgajā vietā un izskaldi. neesmu pārliecināts, ka ar to disku tu tiksi klāt vajadzīgajai vietai. kaut kas tev nav kārtībā ar darbu secību - es teiktu, ka vispirms jāiestiprina leņķdzelži (jāiekaļ un ar vītņstieni) tad var jārēt nost pārsedzi, jo divu bloku rindas tak var sekot tai pārsedzei. garāžas vārtu ailes parasti ir diezgan platas un leņkdzelzis tāds sū vien ir. man domāt tev vēl jārunā ar konstruktoru, jo varbūt vajag likt 2 U dzelžus.

Autors: kkk (85.10.211.---)
Datums: 09/09/2016 12:30

Es arī darītu tā:
- noskaidro, kāda tieši metālu pārsedze nepieciešama
- nobalstītu jumtu (kopnes)
- izkaļ nepieciešamo un uzstāda jauno pārsedzi pielietojot briestošas javas
- tikai tad demontē veco - vispirms nokaļot fibo ar perfi un armatūras karkasu izzāģējot ar fleksi, pat necenšoties to pārsedzi dabūt lejā vienā gabalā, lai nejauši nesabojātu kautko.

Autors: qwertyuiop (85.10.211.---)
Datums: 09/09/2016 21:23

Ja izdodas pagaidu variantaa pastuteet jumta spaares lai uz muurlatas vairs nav slodzes tad es pleestu aaraa blokus virs paarsedzes un shamo celtu augshaa nevis griestu kopaa. Taa vismaz kaadus 10 gadus atpakalj esu sekmiigi paceelis Uzvietas lietu dzelzbetona paarsedzi jaunbuuvee
1.abus galus vertikaali pa fibo bloku ar zaagji atzaagheeju.
2.abaas pusees pie sienas deeljus kaa vadiiklas lai shamaa nekur neaizmuuk.
3. Paarsedzi ar 2 donkratiem piespriego lai uz leju vairs nekaa.
4. Zaagjee valjaa horizontaali zem paarsedzes atkal pa fibo bloku.
5. Ar donkratiem celj augshaa, stuuros jaunus blokus, uz kuriem nolaizh paarsedzi.

Principaa 2 donkrati un rokas fuksis, ganjau biJa arii fleksis lai tiktu Javas shuveem cauri, bet neatceros

Datums: 09/09/2016 22:57

Pateicos par saturīgām atbildēm un padomiem. Kad būšu tici galā - atrakstīšos, kā īsti šo paveicu.

Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 10/09/2016 01:26

Ja var no iekšpuses nobalstīt kopnes,tad piekrītu variantam ar domkratiem-to pašu pārsedzi paceļ uz augšu,piemūrē un gatavs.

Datums: 26/09/2016 19:41

Stāsta noslēgums.
Savelkot budžetu izdomāju nečakarēties ar ailes palielināšanu, bet kemperim uzsliet nojumi, pagarinot malkas šķūni. Zemes pietiek.

Jau šobrīd no dubultās garažas reāli tikai sievas auto stāv iekšā (jo maz brauc), otru pusi aizņem divriteņi, raideris un cita motorizētā divriteņu tehnika.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **   **   **        **  **  **  **    ** 
 **        **  **    **        **  **  **  **       
 ******    *****     **        **  **  **  **       
 **        **  **    **        **  **  **  **       
 **        **   **   **        **  **  **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.