UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Internets caur satelītu
Autors:
Raimis
(159.148.111.---)
Datums: 06/02/2006 17:53
Sveiki!
Dzīvoju Siguldā,privātmājā, gribēju pieslēgt lattelekom netu, bet šamie konstatēja, ka nevar pieslēgt, jo neesot pareizs kabelis.:( Beigās aprēķināja, lai pārvilktu kabeli(projekts, rakšanas darbi, utt), sanāca kau kur pie 1300Ls.Sviests.Pasūtīju viņus.Neesmu gatavs tādu summu maksāt.
Sāku interesēties par citām iespējām.
Runājot par sat internetu. Kādas iespējas, cik maksā, kāds ātrums?
Dzīvoju Siguldā,privātmājā, gribēju pieslēgt lattelekom netu, bet šamie konstatēja, ka nevar pieslēgt, jo neesot pareizs kabelis.:( Beigās aprēķināja, lai pārvilktu kabeli(projekts, rakšanas darbi, utt), sanāca kau kur pie 1300Ls.Sviests.Pasūtīju viņus.Neesmu gatavs tādu summu maksāt.
Sāku interesēties par citām iespējām.
Runājot par sat internetu. Kādas iespējas, cik maksā, kāds ātrums?
Re: Internets caur satelītu
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 07/02/2006 00:42
Ir iespējams dabūt signālu no satelīta divos veidos. Pirmkārt, iezvanoties pa telefonu un atpakaļ signālu saņemot no satelīta. Variants ir pilnīgi garām, ja nu vienīgi internetu izmanto lai nokačātu filmas.Otrkārt, signālu raidīt un uztvert no satelīta.Variants ir stipri dārgāks, nekā ievilkt Lattelekoma jaunu kabeli(aptuveni 2000Lsmaksā aparatūra) un abonēšanas maksa virs 100Ls mēnesī. Sis variants der ja nu vienīgi Sibīrījas mažos, vai Āfrikas tuksnešos, kad vienkārši nav citu iespēju. Sigulda nav pasaules mala un Lattelekom ir tikai viens no interneta izplatītājiem. Siguldā noteikti ir kāda firma, kura piedāvā radiopieslēgumu. Uz jumta uzliek speciālu uztverošo antenu, datorā radiokarti un lieto internetu uz nebēdu vēl lētāk par Lattelekom. Tas arī ir tikai viens no variantiem. Vajag atrast kādu vietējo speciālistu un vīņš gan jau izdomās, kā apčakarēt Lattelekomu. Es, godīgi sakot, nesaprotu, kādēļ cilvēki uzskata, ka bez Lattelekoma palīdzības internetu nevar dabūt. Lattelekoms ir telefona kompānija un lai viņi ar saviem parastajiem telefoniem arī cīnās.
Autors:
xxx
(195.122.28.---)
Datums: 07/02/2006 16:11
Paskaties ko piedava TRIATEL. Man ari nav i-nets. Vinju piedavajums ir nopirkt modeemu (200 Ls) un pielikt pi daatora. Aboneshana gan nebija leeta. 20 Ls meenesii laikam. Jaabuut vieniigi tornja tuvumaa. Cik nopratu ne mazaak kaa 15 km.
Autors:
martell
(159.148.190.---)
Datums: 07/02/2006 17:12
Interesējos jau par Triatel. Man interesēja Līgatnes pag. Triatels pagaidām bezvadu risinājumu piedāvā Rīgas pilsētas robežās un arī ne visās vietās. Princips risinājumam - raidīšana/uztveršana pa sava tīkla frekvenci. Raimim ieteiktu painteresēties par radiolinku kā jau te teica. Tas varētu būt visoptimālākais risinājums.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 09/02/2006 17:11
Triatel bāzes stacija ir arī Siguldā. Taču liekas, ka viņiem ceņņiks ir arī par nosūknētajiem MB - apmēram 20 saņi. Kopā sanāks summa oi, oi, oi. Tā nemaz nav, ka Lattelekoms Siguldā un daļā Līgatnes pagasta nevar piedāvāt kādu alternatīvu. Ir arī vēl RadioDSL. Taču tam dārgākas ierīkošanas un abonēšanas maksas par parasto pilsētas DSL. Zinu, ka RDSL ir gan Augšlīgatnē, gan Turaidā. Siguldā problēmas nevajadzētu būt, ja vien ir tiešā redzamībā Lattelekom tornis (tas kas netālu no televīzijas torņa). Pastāv arī vēl citi operātori.
Autors:
martell
(159.148.190.---)
Datums: 09/02/2006 21:11
=> EjTakTu
Bāzes stacija jā, bet ne interneta pieslēgumam - tikai telefonijai (skat. i-neta nodrošinājuma pārklājumu viņu mājas lapā).
Bāzes stacija jā, bet ne interneta pieslēgumam - tikai telefonijai (skat. i-neta nodrošinājuma pārklājumu viņu mājas lapā).
Autors:
xxx
(195.122.28.---)
Datums: 09/02/2006 21:21
Ja nemaldos tad mans pazinja no TRIATEL nopirka kautkaadu vinju telefoonu staigaa laimiigs ar savu laptopu. Tas bija otrs variants. Piezzvani un uzprasiu.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 17/02/2006 16:54
=> martell
Triatelam nav atsevišķa i-neta tīkla. Kur ir telefonija, tur arī i-nets. I-netam pieslēdzās ar paaugstināta ātruma iezvana pieeju. Gan pārnēsajamiem, gan fiksētajiem mob.tālrruņiem, kas atbalsta CDMA parasti pārraides ātrums ir ap 150 kb/s. Ar datoru mobīlais savienojas caur USB portu. Taču kā jau visām bezvadu tehnoloģijām(un ne tikai) ātrums atkarīgs no trafika. Jo vairāk lietotāju vienā apkaimē darbojas vienlaicīgi, jo mazāks ātrums. Viena sektora (bāzes stacijas antenas) kopējais ātrums ir ap 2Mb/s.
Triatelam nav atsevišķa i-neta tīkla. Kur ir telefonija, tur arī i-nets. I-netam pieslēdzās ar paaugstināta ātruma iezvana pieeju. Gan pārnēsajamiem, gan fiksētajiem mob.tālrruņiem, kas atbalsta CDMA parasti pārraides ātrums ir ap 150 kb/s. Ar datoru mobīlais savienojas caur USB portu. Taču kā jau visām bezvadu tehnoloģijām(un ne tikai) ātrums atkarīgs no trafika. Jo vairāk lietotāju vienā apkaimē darbojas vienlaicīgi, jo mazāks ātrums. Viena sektora (bāzes stacijas antenas) kopējais ātrums ir ap 2Mb/s.
Autors:
Buss
(---.bsc.lv)
Datums: 17/02/2006 21:13
to EjTakTu
Old news - Triatel'am, tagad ir arī atsevišķas bāzes stacijas, kas strādā EV-DO standartā, teorētiski līdz 1Mb ātrumu var dabūt. Terminālis maksā 210 LVL.
Old news - Triatel'am, tagad ir arī atsevišķas bāzes stacijas, kas strādā EV-DO standartā, teorētiski līdz 1Mb ātrumu var dabūt. Terminālis maksā 210 LVL.
Autors:
JurisR
(159.148.39.---)
Datums: 20/03/2006 21:17
Skatiijos triatel maajas lapaa un nevareeju saprast kas nepieciešams Notebookam lai tas bezvadu Inets ietu kaa naakas,varbūt ir notebooki ar iekšeeju taadu terminaalu? kas zin atbildiet luudzu uz juris.r@#$%&inbox.lv
Autors:
Guntos
(159.148.197.---)
Datums: 22/05/2006 01:24
Paskaties ko unisat piedāvā!!! Kaut kāda reklāma bija, tika par cenām nezinu, cik tās ir pieņemamas.
Autors:
vilnis
(87.110.30.---)
Datums: 14/07/2006 19:02
man interesee maajaas piesleegt internetu bet gan lattelekom, gan vieteejie interneta piedaavaataaji naw speejiigi to veikt atrashanaa iemesla deelj
es dziivoju laukos un ar kabeli ievilkt netu newar un arii antenu uztvershanas zonaa neatrodos
taadeelj gribeetu uzzinaat tieshi par internetu caur sateliitu - kaadas firmas latvijaa taadu pakalpojumu vispaar piedaavaa un vai vinsh ir pietiekami aatrs saliidzinot ar taa cenu
luudzu paliidziet
es dziivoju laukos un ar kabeli ievilkt netu newar un arii antenu uztvershanas zonaa neatrodos
taadeelj gribeetu uzzinaat tieshi par internetu caur sateliitu - kaadas firmas latvijaa taadu pakalpojumu vispaar piedaavaa un vai vinsh ir pietiekami aatrs saliidzinot ar taa cenu
luudzu paliidziet
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 07/08/2006 00:40
vilnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> man interesee maajaas piesleegt internetu bet gan
> lattelekom, gan vieteejie interneta piedaavaataaji
> naw speejiigi to veikt atrashanaa iemesla deelj
> es dziivoju laukos un ar kabeli ievilkt netu newar
> un arii antenu uztvershanas zonaa neatrodos
> taadeelj gribeetu uzzinaat tieshi par internetu
> caur sateliitu - kaadas firmas latvijaa taadu
> pakalpojumu vispaar piedaavaa un vai vinsh ir
> pietiekami aatrs saliidzinot ar taa cenu
> luudzu paliidziet
>
Paroc LMT virzienaa - cik zinu, shie uzstaada kaukaadu savu aparatuuru, un sava tiikla paarklaajuma zonaa piedaavaa internetu ar aatrumu, ja nemaldos, 384 mBs.
siikaak diemzeel neko nezinu, bet ja kaukto uzraksi, buutu prieciigs uzzinaat kas tur un kaa, jo arii taisos privaatmaaju celt, un saapiigaakie jautaajumi ir elektriiba un inets...
-------------------------------------------------------
> man interesee maajaas piesleegt internetu bet gan
> lattelekom, gan vieteejie interneta piedaavaataaji
> naw speejiigi to veikt atrashanaa iemesla deelj
> es dziivoju laukos un ar kabeli ievilkt netu newar
> un arii antenu uztvershanas zonaa neatrodos
> taadeelj gribeetu uzzinaat tieshi par internetu
> caur sateliitu - kaadas firmas latvijaa taadu
> pakalpojumu vispaar piedaavaa un vai vinsh ir
> pietiekami aatrs saliidzinot ar taa cenu
> luudzu paliidziet
>
Paroc LMT virzienaa - cik zinu, shie uzstaada kaukaadu savu aparatuuru, un sava tiikla paarklaajuma zonaa piedaavaa internetu ar aatrumu, ja nemaldos, 384 mBs.
siikaak diemzeel neko nezinu, bet ja kaukto uzraksi, buutu prieciigs uzzinaat kas tur un kaa, jo arii taisos privaatmaaju celt, un saapiigaakie jautaajumi ir elektriiba un inets...
Autors:
Zemietis
(81.198.4.---)
Datums: 22/08/2006 03:46
> Paroc LMT virzienaa - cik zinu, shie uzstaada
> kaukaadu savu aparatuuru, un sava tiikla
> paarklaajuma zonaa piedaavaa internetu ar aatrumu,
> ja nemaldos, 384 mBs.
> siikaak diemzeel neko nezinu, bet ja kaukto
> uzraksi, buutu prieciigs uzzinaat kas tur un kaa,
> jo arii taisos privaatmaaju celt, un saapiigaakie
> jautaajumi ir elektriiba un inets...
dirs, neviens provaiders Latvijaa bepiedaavaa 300 mb sekundee!!!! Varbuut paarprati un domaaji 384 kb/s??
Autors:
zee
(212.93.97.---)
Datums: 07/10/2006 20:46
LMT 3G internets gan ir it kaa aatrs (liidz 2048kbps), bet gljukains un paarlieku daargs. pat neko nekachaajot, tikai epasts+webs vien man izmaksaa LVL60 meenesii. turklaat biezhi vispaar nestraadaa, vai paarsleedzas GPRS rezhiimaa..
diemzheel ir vietas, kur nav citu variantu.
Autors:
Baumis
(---.tc.lv)
Datums: 16/10/2006 19:31
Nav problemu piedavat Ja tev ir tiesa redzamiba uz SIGULDAS TV torni varu tev piedavat pieslegumu lidz 2 mb abonesanas maksa 25.00 ls ar pvn, ierikosanas maksa lidz 200 ls, precizas pec izpetes.
Ja interes vari zvanit uz 29122478 Janis.
Ja interes vari zvanit uz 29122478 Janis.
Autors:
x
(---.bank.lv)
Datums: 20/10/2006 20:17
Siguldā radiolinku, šķiet, piedāvā arī šie: [www.lis.lv]
Autors:
freija
(---.triatel.lv)
Datums: 22/10/2006 00:00
Man maajaas ir Triatel - aboneeshana 23,60 meenesii un nekaadas papildus maksas par MB nav. Aatrums liidz 1 Mb/s. Man apmeeram 6 km no tornja ir 400 - 600 Kb/s. Vajag no vinjiem tikai nopirkt modemu apmeeram pa 200 Ls (var meegjinaat sarunaat atlaidi), tur liidzi naak arii vads ar kuru piesleedz pie datora. Es tam aparaatam piesleedzu klaat routeri, jo man maajaas vairaaki datori uz shitaa piesleeguma dziivo. Vieniigais truukums - neiet P2P programmas... Un ik pa laikam kaut kas it kaa "uzkaraas" - paarstarteeju modemu un tad atkal iet normaali.
LMT ir 19 Ls meenesii, dazhi MB par velti, par paareejiem jaamaksaa 0,059 Ls. Bet naktii tarifs par velti. Lai shito piesleegtu, jaapeerk no vinjiem kaut kaada iekaarta pa 5 Ls un jaasleedz liigums uz 3 gadiem, vai arii, ja ir mobilais kursh atbalsta EDGE, tad vinji iedod kaut ko liidziigu SIM kartei - ieliec telefonaa, piesleedz pie datora un lieto laimiigs.
Intereseejos arii par Unisatu - arii noteikta meenesha maksa, dazhi MB par velti, par paareejiem jaamaksaa - preciizi cenas neatceros, bet vairaak nekaa LMT. Un jaasleedz liigums uz 2 gadiem.
LMT ir 19 Ls meenesii, dazhi MB par velti, par paareejiem jaamaksaa 0,059 Ls. Bet naktii tarifs par velti. Lai shito piesleegtu, jaapeerk no vinjiem kaut kaada iekaarta pa 5 Ls un jaasleedz liigums uz 3 gadiem, vai arii, ja ir mobilais kursh atbalsta EDGE, tad vinji iedod kaut ko liidziigu SIM kartei - ieliec telefonaa, piesleedz pie datora un lieto laimiigs.
Intereseejos arii par Unisatu - arii noteikta meenesha maksa, dazhi MB par velti, par paareejiem jaamaksaa - preciizi cenas neatceros, bet vairaak nekaa LMT. Un jaasleedz liigums uz 2 gadiem.
Autors:
homo
(87.110.231.---)
Datums: 24/10/2007 20:06
Triatel ir sūds, neņemiet to! Tas, ka 5GB max ielādes apjoms vēl nekas, bet ka apgriež p2p portus, idiotisms!!!
Autors:
winde
(---.km10433.keymachine.de)
Datums: 30/10/2007 06:51
Ja nav citu variantu varu ieteikt šo adresi:[satinternet.eclub.lv] .Pats lietoju jau 11 mēnešus.Abonēšna 8.-12.LS mēnesī,uzstādīšana ap 140.LS