UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
urbjmašīnas izvēle
Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 20/02/2006 18:55

Vasarā būs daudz darbi, taisu rekonstrukciju lauku mājā. Līdz tam laikam jāsagādā trūkstošie instrumenti.
Paskatījos veikalos un gudrs nepaliku, cenas no 20 līdz 200Ls. Atšķirības izskaidrot pārdevēji neprot.
Kāda pieredze citiem būvētājiem? Kādas firmas var ņemt, kas ir vienas dienas lūžņi? Kādas kuriem modeļiem priekšrocības un ērtības? Galīgi pro instrumentu jau laikam tomēr negribu (cenas dēļ)


Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 20/02/2006 19:52

Kad nonācu pie tādas pat situācijas izvēlējos :METABO Sb E 600 R+L Impuls. Kāpēc: Vidējas jaudas, elektroniska regulācija, ir perfa režīms, labi skrūvē skrūves (Līdz 6mm L mm70bez problēmām) Ir impulsa režīms- skrūvēšanai, ko var ieskrūvēt, to arī griež. Arī betonā ar cietsakausējuma "balerīni" var strādāt (ne profesionāli..).Pašnovilcēja patrona. Citām firmām tādu parametru nav, vai neatradu.(Bosh liek kopā ejnusazinkur.)Makita- tikai neuniversāli instrumenti. Pārējie:(Skill-BOSH,...ĶĪNIESU). noteikti zemākas kategorijas. Cena bija ap 70Ls.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 20/02/2006 20:24

Priekš skrūvju skrūvēšanas elektrisko urbmašīnu gan es neieteiktu lietot, tam darbam vajag instrumentu ar akumulatoru, lai vads neķeras.Nav jau tā, ka Makitai nav labu urbmašīnu, bet Metabo arī ir laba izvēle. Šo divu firmu instrumenti būs "uz mūžu".Ir vēl otrs risinājums, nopirkt kādas trīs urbmašīnas pa piecīti akcijā. Vienā ieliek tievu urbi, otrā resnāku un trešā gremdurbi. Strādāt ir ļoti ērti un darbs iet ātrāk, jo nav nepārtrauktu jāmaina urbji. Ja speciāli nemoka, tad kādu brīdi tās lētās urbmašīnas iet, bet kad nojūk izmet ārā. Es arī atbalstu labu instrumentu pirkšanu, bet tomēr nenoturējos un paņēmu veikalā Depo divas lētās urbmašīnas par 5Ls. Strādāt ar vairākām urbmašinām ir ļoti ērti(viss gan atkarīgs, kādus darbus dara)un viņas man jau sen ir atmaksājušās. Vēl var pirkt Rezeknes urbmašīnu, tikai tai funkciju pamaz, bet ilgāk par dzeltenajiem Boshiem tā kalpos noteikti.Bodniekiem gan konsultāciju neprasi. Ja viņi ko prastu, tad sen strādātu celtniecībā, nevis nīktu veikalā.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 20/02/2006 21:59

Pa "piecīti" var nopirkt "1000W" urbmašīnu, kas reāli ir 350W!!! Patrona netur (izslīd urbis), griežoties ar lielāko slodzi-smir... bet caurumiņu jau dabūt var. Makita tiešām laba, bet ne UNIVERSĀLA. Ar to SKRŪVJU skruvēšanu ir tā: Kokā pa pirmo, lai gan vads var maisīt. Bet reģipsam labāk Akumulatora, jo tai bremzes izslīdēšana korekti regulējama. Bet, ar pieminēto, visus darbus var darīt, protams ja profesionāli, ikdienā, tad jau citas prasības.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 20/02/2006 23:44

akumulatora skrūvgrieznis man jau ir, tā kā skrūvēšanas problēma atkrīt.
pirkt pa piečuku negribu, māja man 60km no Rīgas un, ja urbis nojuks, tad aizbraukt jaunam pakaļ uz veikalu nebūs pārāk ātri.
Paldies par padomiem, paskatīšos to Metabo.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Trader1974 (195.13.208.---)
Datums: 21/02/2006 00:53

Man ir DeWalt. Akumulatornieks. 18 volti. Nu ko lai saka - ir kritis no 6.stāva. Vēl strādā. Dewalt dod garantiju, ka var urbi izmest no 1.stāva un viss rulēs. Plus vēl dažas lietas - ir ripzāģis (arī uz bačām - tas pats 18 volti) un zobenzāģis (tā pati 18 voltu bača). Urbim patrona - 13 mm, spēks - 52 Nm. Triecienāmurs. Nekad neesmu nožēlojis, ka ir laba urbjmašīna + labi urbji.

No firmām ko var ieteikt - Makita, Metabo, Bosch (tikai zilais (zaļais = mēsls), DeWalt, Hitachi, Milwaukee, Hilti (amatieriem - Ryobi un Black&Decker). Pārējās nav nopietnas. Tas ir tas pats, kas pirkt 1.golfu. It kā ir mašīna, bet reāli nav.

Ja pērc akumulatornieku - skaties uz voltiem (14.4 minimums). Ja ir Litija bača -tad der arī 12 volti. Skaties uz ampērstundām (2 kā minimums (mazāk nevajag) - vajadzētu 3 AH). Kāpēc uz bačām - to sapratīsi, kad izurbt vajadzēs, bet 2 kilometru pagarinātājs nopirkts nebūs. + var nopirkt citus štrumus (tās pašas firmas gan), kas iet uz to pašu baču. Zāģi, lāzeri u.c.

P.S. Bet var jau protams pist...es ar 5 latu "tā saucamo urbi". cilvēki arī tagad brauc ar moskvičiem. Un neko dzīvo.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Didzisp (195.13.171.---)
Datums: 21/02/2006 05:45

Ņemt akumulatora urbmašīnu profesionālam darbam kā vienīgo nav nopietni. Nav vēl tādas akumulatornieces ar kuru varētu desmit minūtes pēc kārtas urbt betonu un pofig kāda firma, aķis nosēdīsies vienalga. Man bija ļoti labs Hitachi akumulatornieks, bet betonā varēja ieurbt tikai dažus dībeļus, bet citādi visu dienu pietika akumulatora lai riģipsi skrūvētu un 6mm skrūvi varēja pārlauzt.Ja urbmašīnu vajag lai pieliktu pa kādam plauktiņam tad, protams, ar akumulatornieci pietiks, bet tad jau var iztikt arī ar urbmašīnu par piecīti.Boschu es neņemtu arī zilo, vismaz zilie flekši no Boscha necik ilgi neiet.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: amatnieks (195.13.245.---)
Datums: 21/02/2006 16:36

Nopirku zaļo bošu par 39 ls .būvējot māju izmantoju visādiem darbiem urbu,skrūvēju ,maisiju.(izturējos diesgan nesau'dzīgi).Pēc 2 gadiem pārlūza vads pie urbmašīnas un biju tiešām pārsteigts ka atverot vaļā kolektors un ogles izskatijās kā jauni.Bet izmantot bošu profesionālam darbam gan neieteiktu!!!

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Trader1974 (195.13.208.---)
Datums: 21/02/2006 16:52

to Didzisp
Profesionālam darbam kā vienīgo neko nav ieteicams ņemt. Ja tev darbs ir urbt 8 stundas betonā, tad nopērc perforatoru (tādu - ap 7 kg). Ar vadu protams. Bet lai veiktu iekšējo apdari, liktu jumtu, un izurbtu atsevišķus caurumus betonā ar bačām būs ideāli.
Perforators, ja tā var salīdzināt ir smagais auto (domāts lielu apjoma kravām, nevis lai ikdienā brauktu uz veikalu). Urbjmašīna - tas ir mikroautobuss. Domāts mazām līdz vidējām kravām. Un protams - akumulatora pamatfunkcija nav urbt betonā visu dienu. Tam ir domāti citi aparāti.
Un ja remontē lauku mājas - nezin vai tev tās rozetes ir ik pēc 5 metriem (arī bēniņos, šķūnī un pagrabos).

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 21/02/2006 16:59

Rozetes man ir, un pagarinātāji arī ir pietiekoši.
Akumulatoram ir savas priekšrocības, bet sienas tur ir mūra pamatā, nevis koka. Tāpēc šoreiz man akumulatora urbis nederēs. Un perforators būs pa smagu

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Crash (81.198.34.---)
Datums: 22/02/2006 00:30

Izlasiju Jusu spriedelesanu un saparatu ke neesat no zaliem gurkiem vai veciem onkam kas neko nesajedz. Ta ka pats daudzus agdus esmu dabojies ar instrumentu tirdzniecibu varu pateikt vienu, nav sliktu instrumentu ir neizglitoti pardeveji un meistari. Jebkuru instrumentu vai tas ir Hilti vai visdzeltenakais kinietis var nokaut vienlidz atri.
Mana izvele , ja nevajag profesionalam darbam, ir Black & Decker. Pasam majas ir 92 gada pirkts 230 mm fleksis , kas redzejis visadus mudakus, tacu pat tagad vel iet.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Grabulis (81.198.151.---)
Datums: 22/02/2006 02:33

Nu paldies tev Crash par apgaismošanu. Nu protams, ka starp Hilti un ķīnieti nav atšķirība. Kāpēc maksāt 100 par Hilti, ja var samaksāt 3 latus 50 santīmus Crash par ķīnas brīnumu. Kurš nav iedarbināms vai kuram apakšā maziem burtiem rakstīts - one time only. Un kāds tu esi pārdevējs ir redzams - viss ko vari ieteikt - Black & Decker. tas, ka tam pašam B&D ir vairāki modeļi, tas jau laikam tev nav zināms. Un pēdējais teikums izsaka visu - "pašam mājās ir 92 gada fleksis, kas ir redzējis visādus mudakus"- tu to par sevi un saviem draugiem? Vai pa tavām mājām un tavu fleksi lieto nezināmi mudaki?

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 22/02/2006 06:51

Ja jau runa par instrumentiem vispār, tad: Man arī ir Padomju urbis 350W (Viens no pirmajiem rokas, ko varēju atļauties nopirkt- 36 rubļi!!! Apaļais. Nu redz- Vēl strādā!!!! (Pirku ap 1975gadu). Bet nesen baigi vajadzēja siksnas slīpmašīnu īslaicīgam darbam- nopirku Mannesmann. Un pat nepadarbinot zem slodzes- zobrats apaļš palika (Tos neremontē- apmaina...).Vietā nopirku BOSH slīpmašīnu- troksnis liels, bet iet.Veikalā "Depo", darbam, avārijas situācijām, nopirku "Kitajozu"- 1000W (5Ls!!!), Bet patronu ar roku var noturēt, smird kad urbj, jo jaudas par maz.(Itkā reālā ir 500W, bet salīdzinot ar "Padumju"- tā vien 300W ir!.Biju pircis arī īslaicīgiem darbiem Fleksi- 15Ls, iedevu draugam- nobeidza (Zobrats attinās). Rebir elektrozāgītis (asmens)- OK!!! daudz strādāts, bet vēl iet. Rebir slīpmašīnas- taisnās, divas nobeidzu- zobrati atkal mīksti. Pec tam parādījās uzlabotās, ar stiprāku ātrumkārbu. tās ilgāk iet,kaut viena arī čušš. Bet remontējama( Marijas ielā 1).Makita- to ko aprakstīju- godam rūc. Bosh- pelēkais-(750W0- 150Ls, godam, tikai patrona mainīta, vads pārlocās. Hilti(3 gab)- Viss OK (Pat vairāk OK!!), tikai vadi arī pārlocās.Bleck un Deker-(36Ls) nu tā- Zobrati skaļi, patrona slikti tur urbi, perfis slikti sit, bet rūc...Metabo Akumulatora- 112Ls- jau 5 gadus OK!!(Nav ne vainas, nav kur piesieties). Aku skrūvgriezis HANDER 12V, Pa 16Ls- arī strādā, kaut gan viens akumulators jau beigts (tūlīt pēc pirkšanas nobeidzās, bet nav liela skāde- jauns maksā 5Ls. Bremze laba, jauda- ciešama, bet ar 1.2AH tālu netiek...īslaicīgi var paskrūvēties.Tā ka zināma pieredze ir.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Crash ->Grabulis (81.198.34.---)
Datums: 22/02/2006 21:17

Tevi laikam velk uz kaski vai neproti lasit????

Atkartoju velreiz- "Jebkuru instrumentu vai tas ir Hilti vai visdzeltenakais kinietis var nokaut vienlidz atri."
,Tevis del varu piebilst, ja ir tadi meistari, kas neprot lietot instrumentus.

Kas attiecas uz "Mudakiem", tad 90 gadu sakuma reti kuram bija kaut kas labaks par padomija taisitajiem instrumentiem, tapec uz laukiem biezi vien kaimins kaiminam izpalidzeja, aizdodot instrumentus, bet ja atdodot Tev isntrumetu kuram domata 230 mm ripa Tu redzi uzmontetu 300 mm, savadak ka par mudakiem tadus nosaukt nevar.
Nu saprati m....!


Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: asais (86.41.199.---)
Datums: 23/02/2006 01:58

Peerc ,,Izdaades laikaa,,(kiipsala-2006),skaties jaudu ne mazaak pa 1000W.vispaar japaani malachi -mashiinas labas.....

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 23/02/2006 22:45

un kāpēc gan būtu vajadzīga vismaz 1000w jauda ????

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: jaanus (80.232.241.---)
Datums: 24/02/2006 03:13

Tieši kā skatijos ko mans kolēgis tiko nopirka. Bosch. Smuks un laikam labs-vienīgi razots tas bija PRC Public Republic of China

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 24/02/2006 04:12

Labi ka tā var pieiet un nopirkt, uz labu laimi. Bet tikko kaut ko sāk saprast no šīm lietām, tā tādās grūtības! Pateikšu kā es uz to skatos: Jauda, apgriezienu min-max, ir vai nav perfis, vai skūvēm ir režīms, patrona noņemama..., patronas konstrukcija (pašnovilcēja, ar vai bez papildus fiksācijas, no metāla, plastmasas),, reversa pārslāgšanas sviras darbināšanas ērtums, laba slēgšanās. Ērts rokturis, ātrumpogas maiga darbība (kā uzņem apgriezienus pie konstanta piespiediena, minimālie apgriezieni, to uzsākšanas līganums,parocīgums, rotācijas darbības "skaņas" tīrība (zobratu troksnis), dzirksteļošana oglītēs, remonta iespējas (rezerves detaļu iegāde, remonts). Bet var jau pirkt to "smuko",jo ko sēsi to plausi....Tad jau tādi jautājumi šajā diskusijā nav jāuzdod.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: zipaks (195.13.170.---)
Datums: 27/02/2006 16:48

Nopirku beigās PROTOOLS aparātu. Ražots Čehijā. 3 gadus garantija pat. Makita blakus bija smagāka un ne tik ērta.

Re: urbjmašīnas izvēle
Autors: Rx (---.ardi.lv)
Datums: 27/02/2006 19:46

Ja jau vēlme "kaut ko" nopirkt, tad lieki veidot tādu jautājumu. Tā jau tas ir. No citu kļūdām daudzi nemācās. Pašam jākļūdās. Novēlu būt apmierinātam.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **  **    **   *******   **      ** 
 **     **        **  **   **   **     **  **  **  ** 
 **     **        **  **  **    **         **  **  ** 
 **     **        **  *****     ********   **  **  ** 
  **   **   **    **  **  **    **     **  **  **  ** 
   ** **    **    **  **   **   **     **  **  **  ** 
    ***      ******   **    **   *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727