UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

siltināšana no iekšpuses
Autors: MūsuVārds (89.236.8.---)
Datums: 06/02/2021 19:52

Sveiki. Veca guļbūve jānosiltina no iekšpuses. Kādi 5cm no sienas (lai droši tiktu pāri visādiem izbīdījumiem) latu karkass un pavirsu Steico Therm Internal. Gribēju aizpildīt starp baļķiem un plāksnēm ~10cm ar Steico Zell, bet tad radās ķecerīga doma - varbūt var neko nepirkt, bet pielietot zāģu skaidas+kaļķis? Ja viņas ir pārsegumā un grīdā, tad par ko ne? Ja doma pareiza, tad ko, cik jaukt klāt skaidām? Man ir pieejamas no gatera priedes vai egles skaidas, kuras labāk? Jāžāvē vai tik plāns slānis pats atdos mnitrumu baļķiem?

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 20:20

Manuprāt, ļoti slikta doma ir par skaidām un ne pārāk laba doma ir siltināt no iekšpuses.
Ar skaidām problēma ir tāda, ka viņas salīdzinot ar mūsdienu materiāiem ir slikts siltināmais. Mēŗķis ir veidot pēc iespējas plānāku siltinājuma biezumu, lai iegūtu maksimālu efektu. Guļbūvei, lai atbilstu mūsdienu standartam būtu jāpieaudzē vismaz 15 cm ekovate. Tad nu ievietojot 5cm Steico Internal un 10cm skaidas tas nekādīgi nesanāks. Vai ir vērts siltināt, ja tik vājš prognozētais rezultāts?
Siltināt no ārpuses vienmēr būs pareizākais un drošākais risinājums. Kad noslitina no ārpuses, tad nav jāsatraucas par potenciālām problēmām ar mitrumu koka konstrukcijās. Arī telpas platība nesamazinās.
Man arī ir veca guļbūve un es saņēmos un nosiltināju visu no ārpuses un nenožēloju ne sekundi. Jā bija vienas vasaras darbs pamatīgs, bet toties tagad ir baigi labi. Kā diena pret nakti.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 20:29

Tātad man sanāca tā, ka guļbaļķu sienai no ārpuses piestiprināju 15cm vertikālus statņus ar soli 60cm, tad uz tiem piestiprināju 12mm Isoplaat, tad horizontāls latojums, lai piestiprinātu vertikāli liktus fasādes dēļus. Siltinājums bija ekovate, kuru iepūta pēc latojuma uzlikšanas. Jumta pārkari nepalielināju, bet uzliku ūdens notekas. Logus visus iznesu uz āru līdz ar siltinājumu.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 20:37

Domāju obligāti jāpārdomā, par pārsegumu, jo nomainot skaidas tur, ieguvums būtu ļoti liels. Nu ar grīdu tāpat - labāks siltinājums būtu patīkamāk. Es savā mājā visas koka grīdas likvidēju un izveidoju siltās grīdas. Tagad apkurinu ar vienu apkures katlu, bet agrāk bija jākurina 3 krāsnis.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: MūsuVārds (89.236.8.---)
Datums: 06/02/2021 21:06

No iekšpuses tāpēc, ka fasāde ir ok antikvariāts, jāsaglabā. Pa lielam, ja tie baļķi nebūtu tik neestētiski, neko neliktu virsū. Grīdas jā, viss jauns, lāgas ieskaitot, būs siltās grīdas. Respektīvi, garš stāsts, kāpēc tieši tā daros. Jautājums bija par Zell aizstāšanu ar skaidām (kondensāts/žūšana), jo plēves nekādas likt negribu.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: m! (91.105.54.---)
Datums: 06/02/2021 21:30

Skaidas jaizvelas garenskaidas. Un skaidu vertikalam kravuvam ir tendence sesties

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 21:34

Īsti nesapratu ko nozīmē "ir ok antikvariāts". Ja tur ir apdares dēļi ar dažādiem kokgriezumiem, tad tos iespējams var uzmanīgi noņemt un pielikt atpakaļ pēc siltināšanas. Ja tie ir vienkārši guļbaļķi un gribas saglabāt to izskatu, tad cits stāsts - it kā jau forši, bet no praktiskā viedokļa tomēr viņi bojājas, caurpūs vējš. Fasādes dēlis labāk tos pasargātu un tradicionāli likts fasādes dēlis arī ir laba antikvariāta reprodukcija, jo 18. gs. būvēja ļoti daudz guļbūves apadarinātas gan ar horizontālo gan vertikālo dēļojumu.
Siltās grīdas savā gadījumā biju domājis - botons ar akures caurulēm iekšā un uz putuplasta. Siltinātās grīdas vienstāva būvēs manuprāt tik un tā stipri atpaliek no betona gan funkcionāli gan ilgtspejā.
Tad kad plāno siltināšanu manuprāt ir jādomā par siltuma zudumiem, cik lielus tos vēlies. apzināti veidot siltinājumu dzīvojamai ēkai zem standarta ir manuprāt nepraktiski.
Ja nu tomēr siltināsi no iekšpuses, tad var likt to pašu steico, zem viņa elt-kraft tvaika papīrs un spraugu aizpūst ar ekovati. Bet nu tad tomēr 15cm ekovati jau nu būtu labāk par 10cm.
Skaidas manuprāt ir sliktākā izvēle no visām.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: MūsuVārds (89.236.8.---)
Datums: 06/02/2021 21:44

Ok, paldies, skaidas aizmirstam. Protams, Jums taisnība par visu, bet, kā jau minēju - garš stāsts, kāpēc daru tā. Tvaika paīrs vajadzīgs? Cik lasīju par Steico, viņi akcentē, ka neko nevajag zem plāksnēm, pašpietiekama ekoloģija. Jeb tas dēļ ekovates?

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 22:53

Man arī bija garš stāsts par to kā es gribēju darīt un kā beigās uztaisīju. Man paveicās ar to, ka es sapratu ka tas ir baigi atbildīgs projekts un kļūdas tur uztaisīt būtu stulbi, turklāt neesmu es profesionālis - tāpēc sazinājos ar vairākiem profesionāļiem, samaksāju par konsultāciju klātienē toreiz ap 50 ls katram. Izdiskutējos un sapratu ka viņiem ir taisnība, lai arī bija nianses katra stāstā, kuras mazliet atšķīrās. Pēc tam visu vēlreiz pārbaudīju un iztērēju naudu un uztaisīju. Tagad no esošās pieredzes saprotu, ka tas ko izdarīju bija pareizi.
Jā, tvaika papīrs dēļ ekovates. Ja tur būtu minerālās vates, tad papīra vietā būtu jāliek plēve.

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 06/02/2021 22:58

Bez tam interesanti ir tas, ka neizstāstot visu problēmu līdz galam bieži izrādās, ka uzdotais jautājums ir nepareizs un jāskatās pavisam citā virzienā. Es nesaku, ka tas ir šajā gadījumā, bet tā nu tas ir cilvēkiem. Un ne tikai būvniecībā - visur. Cilvēki bieži iet uz aptieku, lai pirktu tabletes, kuras viņuprāt atrisinās problēmu, lai gan patiesībā būtu jāiet pie daktera lai tas atrastu cēloni un tad izrakstītu zāles. :)

Re: siltināšana no iekšpuses
Autors: MūsuVārds (89.236.8.---)
Datums: 07/02/2021 00:20

Paldies.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   **    **  ********  ******** 
  **   **   **     **  ***   **     **     **       
   ** **           **  ****  **     **     **       
    ***      *******   ** ** **     **     ******   
   ** **           **  **  ****     **     **       
  **   **   **     **  **   ***     **     **       
 **     **   *******   **    **     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727