UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Dīķa nolaišana pa meliorācijas cauruli
Autors: Edzus8 (80.89.77.---)
Datums: 24/10/2021 23:31

Sveiki,

Jautājums - iegādājos laukos īpašumu un tagad esmu nonācis dīķa sakārtošanas posmā. Doma pašlaik ir dīķi nolaist, lai to sakoptu. Skatos variantu to nolaist pa meliorācijas cauruli (12.5cm), kas pieiet pie dīķa dziļākās vietas, jo iepriekšējais īpašnieks īpaši nesaskaņojot ar nevienu dīķi bija uzracis uz meleorācijas akas un daļas no meleorācijas caurules. Pašlaik ir doma atrakt pie dīķa pienākošo meleroācijas cauruli un ja tā būs pietiekamā dziļumā attiecībā pret vēlamo dīķa dziļumu, tad pa to arī ieriktēt dīķa nolaišanu. Skatos no dīķa līdz novadgrāvim, kur iziet meleorācijas caurule, ir kādi 70m. Dīķa lielums ~0.2 ha.

Vai kāds ko tādu ir mēģinājis? Skatos melioracija.lv caurules diametrs ir 12.5cm un visdrīzāk nolaišana būs lēna, bet nekur nesteidzos.

Re: Dīķa nolaišana pa meliorācijas cauruli
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 25/10/2021 04:05

Ka reizi šajas dienas nodarbojos ar diķa tirīsanu un palielinašanu.Es no UP RENT paņemu sukni,dīki izsūca divas dienās....Baigais monstrs,3t minūtē.Man tas diķis diezgan paliels un dziļs.Bet ir vel japasuc ar mazaku un letaku sukni, katru dienu, jo ūdens nak klat un pa dubļiem muļļaties nekas labs nav.Darbojoties tur līdzi, redzot ka tas viss notiek...tad domaju ka ar to melioracijas trubu nekas pratīgs nesanāks. Tas būs leni, bet galvenais, nenosuks visu dīķa gultni. Sukni var parvietot, mēs pierakam gravīsus lai ūdens pieplūst pie sukņa.Un vel jau tev jāskatās uz kurieni ta melioracijas truba iet.Lai nenopludini kadu citu, vai atkal ietek kada dīki, kur udens limenis neļaus tev savu diki nosusinat.Nu tik vienkarsi nebūs.Vel jau tu nezini vai ta melioracijas truba vispār strada...Ja jau ūdens prom neiet, tad ta truba ir aizdambeta. Labi, atraksi, bet nekāda garantija ka citur kaut kur ta vesela. .Ari nolaižot var aizdambēt ar dūņām vai zalēm.Tas lielais suknis maksa ap 100eiro diena, ir jau nomas ari letaki un mazaki...No sakuma piedavaja mazaku, pa 40 diena. Bet labi ka to nepaņemu, ar to neko neizdaritu, vai pareizak sakot izdaritu, bet daudz ilgaka laika.Bet tehnika jau bija sadzīta, nav laika gaidit....Ja, vel svarigi lai ekskavatorists ir ar pieredzi. Man ir palaimejies, čalis zina savu darbu un viss tiek paveikts ļoti labi.Zinu cilveku, tas panema raceju no kadas celtniecibas firmas, bet bez pieredzes dīku rakšanā, kaut ko samullaja, krastus uztaisija briesmīgus....Tur gan saimnieks pats nebija uz vietas, rezultatu redzeja tik velāk, un tad jau bija par velu.Ja, ja kadam interese...tad 23t racejs maksa 40 eiro stunda, damperis arī tapat, bet to visu laiku neizmanto. Mazaka dīkīti jau pietiek ar raceju vien....Nu kaut ka ta.

Re: Dīķa nolaišana pa meliorācijas cauruli
Autors: Edzus8 (80.89.77.---)
Datums: 25/10/2021 23:09

Paldies par izsmeļošo komentāru. Nu jā man tā ideja radās aiz skopuma, rezultāts pieļauju varētu arī būt nekāds, tāpēc arī jautāju vai kādam bijusi pieredze.

Man gadījumā nomērīju kritumus un sapratu, ka teorētiski varu savu dīķi arī pa vienu pienākošo meliorācijas grāvi nolaist, tikai viena problēma - dīķis vēsturiski līmeņots uz otru pusi, t.i. pie tā meliorācijas grāvja ir visseklākā vieta (70 cm pret dziļāko 180 cm).

It kā varētu izsūknēt visu dīķi sausu pēc tavas metodes, bet vai tā salīmeņošana atpakaļ uz otru pusi neizmaksās man atkal kaudzi naudas? Nezini cik vispār viegli ir līmeņot izsūknētu dīķi, jo tas tāpat visu laiku visdrīzāk paliek slapjš, jo ūdens no avotiņiem sūcās kā stāstiji. Dīķa lielums ap 0,2ha.

Re: Dīķa nolaišana pa meliorācijas cauruli
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 26/10/2021 00:38

Nu man ari nak visu laiku udens klat no vairakam vietam. Tapec izsūcu ar lielo sukni, pec tam ar mazaku ik pa laikam nosukneju to kas nak klat. Nu jau ņemos kadas 5 dienas, rit tas lielums būs padarits. Neliels ūdens racejam netrauce...Netrauce jau arī lielaks ūdens daudzums, bet tad grutak rakt, ūdeni smelt ar kausu sanak stipri garlaicīgak, un ari krastus tad gruti normali uztaisit.Tapec jasuc vien ir...Kad dikis izsuknets, tad rokot vari veidot kadu slipumu velies, cik macina biezums atlauj raceju uzturet...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **        **         **     ** 
 **     **  ***   ***  **        **    **   ***   *** 
 **     **  **** ****  **        **    **   **** **** 
 **     **  ** *** **  **        **    **   ** *** ** 
 **     **  **     **  **        *********  **     ** 
 **     **  **     **  **              **   **     ** 
  *******   **     **  ********        **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727