UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
kanalizācijas infiltrācijas izbūve
Autors:
ulds
(195.13.163.---)
Datums: 01/06/2006 19:57
Lūdzu padalieties pieredzē, kādas kanalizācijas infiltrācijas metodes ir derīgas pie augstiem gruntsūdeņiem.
Protams, ka SES vienmēr rekomendās likt noslēgtās akas. Bet, ja visā apkārtnē jau kopš padomju laikiem sabūvētas kanalizācijas ar otro vai trešo aku bez dibena? Man arī ir pirmā aka (2 grodi) noslēgta, bet otrā bez dibena. Gruntsūdens jau pie 1,2 m. Tamdēļ otrās akas pirmais grods līdz pusei pilns no gruntsūdens vien. Pie kanalizācijas ierīkošanas firma ielika 2 kokosa caurules no otrās akas, bet tās diez ko nelīdz aizvadīt ūdeni.
Viens ulmaņlaika specs rekomendējas izrakt tranšeju un piepildīt ar kārkliem. Tāda sistēma velkot 10 gadus, jo kārkli nepūst. Esmu kaut kur lasījis arī par kadiķiem, bet tie pie mums nav tik daudz, lai postītu.
Vispār jau domāju arī par attīrīšanas ietaises uzlikšanu. Tad jau ūdeni var kaut vai pa zemes virsu laistīt, bet diez vai tam jēga pie šmucīgiem kaimiņiem?
Vai kāds var līdzēt ar padomu?
Protams, ka SES vienmēr rekomendās likt noslēgtās akas. Bet, ja visā apkārtnē jau kopš padomju laikiem sabūvētas kanalizācijas ar otro vai trešo aku bez dibena? Man arī ir pirmā aka (2 grodi) noslēgta, bet otrā bez dibena. Gruntsūdens jau pie 1,2 m. Tamdēļ otrās akas pirmais grods līdz pusei pilns no gruntsūdens vien. Pie kanalizācijas ierīkošanas firma ielika 2 kokosa caurules no otrās akas, bet tās diez ko nelīdz aizvadīt ūdeni.
Viens ulmaņlaika specs rekomendējas izrakt tranšeju un piepildīt ar kārkliem. Tāda sistēma velkot 10 gadus, jo kārkli nepūst. Esmu kaut kur lasījis arī par kadiķiem, bet tie pie mums nav tik daudz, lai postītu.
Vispār jau domāju arī par attīrīšanas ietaises uzlikšanu. Tad jau ūdeni var kaut vai pa zemes virsu laistīt, bet diez vai tam jēga pie šmucīgiem kaimiņiem?
Vai kāds var līdzēt ar padomu?
Re: kanalizācijas infiltrācijas izbūve
Autors:
ilmarsl
(---.mpe.lv)
Datums: 19/05/2007 07:20
atvainojos par spamu bet www.kanalizacija.lv
Autors:
zaļais
(87.110.3.---)
Datums: 01/06/2007 00:49
Loģiski ir izveidot bioloģisku, jeb "niedru dīķa" principu.Lēti, ekoloģiski un pats var visu nomainīt, ja vajag.
Autors:
ginis
(84.237.133.---)
Datums: 04/06/2007 19:26
ielieciet septikji, kuram pie augstiem gruntsuudenjiem izbetonee pamatni. ja liek betona grodi pie augstiem gruntsuudenjiem taa tikuntaa nekalpos kautvai tiks likta hidroizolaacija taa ar laiku juus pievils. Septikjis kalpos ilgi.
Autors:
Didims
(---.vsaa.lv)
Datums: 04/06/2007 19:57
Ginis, kā Tu vari zināt cik ilgi kalpos septiķis, ja pat nezini kā to pareizi uzstādīt???
Autors:
ginis
(84.237.133.---)
Datums: 05/06/2007 04:17
ja nezinaatu tad nebuutu pircis, bet buutu ieracis groidi!
kad ierakshu, ko protams izdfariishu tehnologjiski pareizi, tad arii par to pastaastiishu man nav zeel.
man tikai aizkaveejaas tehnologjiskais apraksts, bet uz doto momentu jau esmu to sanjeemis.
vienkaarshi gribeeju lai kaads padalaas ar savu praksi.
kad ierakshu, ko protams izdfariishu tehnologjiski pareizi, tad arii par to pastaastiishu man nav zeel.
man tikai aizkaveejaas tehnologjiskais apraksts, bet uz doto momentu jau esmu to sanjeemis.
vienkaarshi gribeeju lai kaads padalaas ar savu praksi.
Autors:
bēdīga pieredze
(81.198.22.---)
Datums: 11/07/2007 05:59
lielvārdē nevarēju dabūt meistarus sāku čibināt pats.iaku sotralenc septiķi 2,2m dziļi bet infiltrācijas lauks izrādījās zemāk par blakus ejošo grāvi.šovasar lietains,laikam nevarēšu pārbūvēt.bet ja būtu augstāk ielicis par 40 cm tad laikam būtu ok.starp citu cik jūsu prāt augstu vai zemu minimali zem zemes līmeņa var likt kanalizacijas trubu 100 mm.
Autors:
a
(87.110.35.---)
Datums: 11/07/2007 06:46
Kanalizācijas trubu nevajag likt dziļi - man kaimiņam ir 30-40cm i nekas, viss kārtībā. Ir tāds triks kā siltināšana. Princips vienkāršs - trubu ierok sekli, un pa virsu uzmet 100mm zilo putuplastu un aizrok. Nekas tur vairs nesalst - nu labi, tas zilais puķīks nebūs lēts variants, bet labi - kur tad te, Latvijā, tie gruntsūdeņi ir dziļi - nekur, tāpēc tā riktīgi pareizi tos septiķus ar infiltrāciju ir nereāli izbūvēt - rezultātā jārok sekli un jāsiltina.
Autors:
JURIS MELBERGS
(195.13.177.---)
Datums: 25/07/2007 17:13
ja pareizi izpēta grunti un izvērtē situāciju ap māju ir laba pieredze.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 25/07/2007 18:36
to "zaļais":
Vai kāds ir "sertificētu" (Vides pārvaldes izdotajiem noteikumiem u.c. normatīviem atbilstošu) "niedru lauku" sekmīgi izveidojis un nodevis ekspluatācijā arī vienģimenes apjoma apbūvei?
Vai kāds ir "sertificētu" (Vides pārvaldes izdotajiem noteikumiem u.c. normatīviem atbilstošu) "niedru lauku" sekmīgi izveidojis un nodevis ekspluatācijā arī vienģimenes apjoma apbūvei?
Autors:
zaļais
(87.110.3.---)
Datums: 19/08/2007 16:01
to Vienstāvs;
Tas nebūtu mērķtiecīgi.Pietiek uzdot pirmo starprezervuāru par smirdbunduli un ar normatīviem viss kārtībā.Lai viņi izglītojas par Eiropas resursiem, ne mūsējiem.Tas tikai novērš uzmanību no problēmas būtības.Zem apzīmējuma "niedru lauks, dīķis, komposts, u.t.t.",saprotam kārtējo izgatavoto bioloģisko(izceļot "loģisko") iekārtu.Katrs nākamais eksemplārs ir citādāks, bet , katrā ziņā, lētāks un estētiskāks.Zviedriem jau laikam ir arī normatīvi.
Tas nebūtu mērķtiecīgi.Pietiek uzdot pirmo starprezervuāru par smirdbunduli un ar normatīviem viss kārtībā.Lai viņi izglītojas par Eiropas resursiem, ne mūsējiem.Tas tikai novērš uzmanību no problēmas būtības.Zem apzīmējuma "niedru lauks, dīķis, komposts, u.t.t.",saprotam kārtējo izgatavoto bioloģisko(izceļot "loģisko") iekārtu.Katrs nākamais eksemplārs ir citādāks, bet , katrā ziņā, lētāks un estētiskāks.Zviedriem jau laikam ir arī normatīvi.