UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Nedod būvatļauju
Autors: Dutch (80.81.33.---)
Datums: 15/06/2006 20:21


Pašlaik notiek zemes gabala privatizācija bet jau tagad vitejā pagasta Arhitekte, saka lai nemaz neko nemēģinam ar to darīt jo būvatļauju nedos, tapēc ka gabals ir tuvu pie dzelzceļa.
GAbals ir salidzinoši garš, tā tuvākā mala ir aptuveni 30m. no sliedēm bet talākā ap 200 m.
Braukajot pa pilsētu, redzēju majas uzbuvētas 100m no sliedēm un pat vēl tuvāk.
Gribētos lai kāds zinātājs pakomentē, vai arī kāds zin kur ir atrodami internetā buvnicības ierobežojumi.

Re: Nedod būvatļauju
Autors: gh (194.19.240.---)
Datums: 15/06/2006 23:20

Aizsargjoslu likums

13.pants. Aizsargjoslas gar ielām, autoceļiem un dzelzceļiem

(3) Dzelzceļa ekspluatācijas aizsargjoslas minimālais platums ir vienāds ar dzelzceļa zemes nodalījuma joslas platumu. Pilsētās un ciemos ekspluatācijas aizsargjoslas maksimālais platums gar stratēģiskās (valsts) nozīmes un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūrā ietilpstošajiem sliežu ceļiem, izņemot tiem piegulošos vai ar tiem saistītos staciju sliežu ceļus, speciālās nozīmes sliežu ceļus, pievedceļus un strupceļus, ir 50 metri katrā pusē no malējās sliedes, gar pārējiem sliežu ceļiem – 25 metri, bet lauku apvidū ekspluatācijas aizsargjoslas maksimālais platums gar stratēģiskās (valsts) nozīmes un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūrā ietilpstošajiem sliežu ceļiem, izņemot tiem piegulošos vai ar tiem saistītos staciju sliežu ceļus, speciālās nozīmes sliežu ceļus, pievedceļus un strupceļus, ir 100 metri katrā pusē no malējās sliedes, gar pārējiem sliežu ceļiem – 50 metri. Ekspluatācijas aizsargjoslas platumu šajās robežās nosaka teritoriju plānojumos likumā noteiktajā kārtībā.

32.3pants. Aizsargjoslas gar dzelzceļiem, pa kuriem pārvadā naftu, naftas produktus, bīstamas ķīmiskās vielas un produktus
(1) Aizsargjoslas gar dzelzceļiem, pa kuriem pārvadā naftu, naftas produktus, bīstamas ķīmiskās vielas vai produktus apjomos, kas pārsniedz 10cisternas vai vagonus vienā dzelzceļa sastāvā, nosaka, lai samazinātu iespējamo negatīvo ietekmi uz cilvēkiem avārijas gadījumā.
(2) Aizsargjoslu platums katrā pusē dzelzceļam, pa kuru pārvadā naftu, naftas produktus, bīstamas ķīmiskās vielas vai produktus, ir no 25 līdz 100 metriem atkarībā no esošā un plānotā apbūves blīvuma, apkārtnes reljefa, esošām un plānotām aizsardzības ietaisēm un stādījumiem.
(3) Metodikas projektu, pēc kuras nosaka drošības aizsargjoslas gar dzelzceļiem, pa kuriem pārvadā naftu, naftas produktus, bīstamas ķīmiskās vielas un produktus, izstrādā Satiksmes ministrija pēc saskaņošanas ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu.

+ noskaidro par vietējo teritorijas plānojumu - ir/nav, kas tur noteikts.

Re: Nedod būvatļauju
Autors: Martins_1 (87.226.55.---)
Datums: 15/06/2006 23:22

varbūt architekte grib naudiņu? :)

Re: Nedod būvatļauju
Autors: Dutch (159.148.51.---)
Datums: 16/06/2006 01:17

Man jau liekas ka arhitekte kopaa ar pasvaldibas darboniem grib pievakt so zemes gabalu un citus blakus esoshos pie rokaam, jo tiek dariits viss lai mees nepaspeetu to zemi noprivatizeet, nosakuma muusu papiiri mistiskaa veidaa pazuuda , tad mees divus meneshus gaidijaam vienu viniigu parakstu no taas arhitektes.
Man jau liekas ka katrs zin kas notiek ar zemi uz kuri netiek iesniegts privatizacijas pieteikums liidz 2006. gada augustam-pareiz taas pariet pie attiecigaam pasvaldibaam un tiesi to grib panaakt muusu "brineskigaa" pagasta varasviiri.

Re: Nedod būvatļauju
Autors: gh (194.19.240.---)
Datums: 16/06/2006 17:23

shis zemes gabals ir pieshkjirts lietoshanaa vai tiek nomaats?

Re: Nedod būvatļauju
Autors: Dutch (80.81.33.---)
Datums: 16/06/2006 18:36

Zemes gabals bija nodots lietosanaa un 99 gadiem ar izpirkumam tiesibaam.
PAtiesibatas zemes gabls bija kaut kaa apvienots ar citu zemi , kas jau atrodaas Omes ipashumaa, tapeec mums vispirms vajadzeeja taisiit atdales plaanu , lai velaak vareetu vinju noprivatizeet ka atsevisku zemes gabalu. Uz rokam jau arii ir pagasta lēmums kur muusu gabalm ir piekskirts nosaukums un adrese un tajaa pat lemuma teikts ka pagasts nodroshinaas piebraucamos celus un tt, jo taajaa vietaa jau cik es zinu ir ciema statuss ar nosaukumu Greenes ar visaam izrietosaam sekaam.
Spriezot pēc mana atdales plana kaiminju zemes gabaliem arii ir jau nosaukumi un adreses un vinji ir identiski izvietoti pred dzelzcelju ka muusu zemes placiitis.

JA,starp citu, paldies par iepriekshejiem komentariem

Re: Nedod būvatļauju
Autors: Didims (---.edi.lv)
Datums: 16/06/2006 20:57

Var jau būvēt zem nosaukuma "vasaras māja" jeb ne pastāvīgai dzīvošanai

Re: Nedod būvatļauju
Autors: gh (194.19.240.---)
Datums: 16/06/2006 22:20

zem nosaukuma "vasaras maaja" jeb ne pastaaviigai dziivoshanai var buuveet tikai:
1. mazēku – vienstāva ēku, kuras apbūves laukums nav lielāks par 25 kv.m. (vieta pa ljubomu jaasaskanjo pashvaldiibaa)
2. pagaidu buuvi - būvdarbu veikšanai nepieciešamu būvi, kas jānojauc pirms būvobjekta nodošanas ekspluatācijā (par pagaidu būvēm netiek uzskatītas īslaicīgas lietošanas būves).
3. sezonas būvi – nekapitālu, galvenokārt lauksaimniecībā izmantojamu būvi, kuras kalpošanas laiks ir viena sezona.

Dutch

ja jau ir nodots lietoshanaa ar izpirkuma tiesiibaam, tad iesniedz privatizaacijas pieteikumu vai ari lauku zemes izpirkshanas pieteikumu VZD.

un vari atslaabt.. galnais, lai Tev buutu pashvaldiibas ziimogs uz iesnieguma kopijas, un tu vareetu pieraadiit, ka iesniegums ir sanjmets pashvaldiibaa.

Re: Nedod būvatļauju
Autors: gh (194.19.240.---)
Datums: 16/06/2006 22:57

+ ja kaut kas nav skaidrs par zemes izpirkshanu un/vai prihvatizaaciju, konkreetus jautaajumus var uzdot Valsts zemes dienestam.

[www.vzd.gov.lv]

jautājumi un ierosinājumi

jautājumi un atbildes

Re: Nedod būvatļauju
Autors: Dutch (159.148.51.---)
Datums: 19/06/2006 21:11

gh

PAldies par komentariem .

Ka es jau biju ieprieksh minejias lai privatizeet zemi ,mums tam zemes gabalam vajadzeeja no viteejaas arhitektes dabuut parakstu uz zemes atdales projekta , jauna pauma izveidei. Nu pirms nepilnas nedeelas to ilgigaidito parakstu mees dabujaam.
Tagad no mernieka gaidam jaunu planu un tad uzreiz iesniedzam papiirus VZD.

Pats interesantaakais ka taa "jaukaa"
pagasta arhitekte veel pasaa pedeeja mirklii mums meeginaaja chakareet smadzenes , teica ka uz taas zemes varees tikai ganiit govis un staadiit kartupelus ( paslaik zemei ir lauksaimniecibbas zemes status bet ir jau iesniegts iesnigums uz ta saucamoo transformaciju /statusa mainu) un pat veel pabridinaaja lai nemeginam jautaajuma noskaidroanai grizties kadaa citaa instancee.

Un veel loti interesants fakts peec tam kad atdales projekts beidzot bija parakstiits, nakoshajaa dienaa iezvanijaas telefons un pagasta darbonii pazinoja ka atradaas sen nozaudeetaas atdales projekta 3 kopijas , par kuraam es rakstiiju topika saakumaa, taa luuk , loti interesanata sakritiiba.

Paldies par VZD linku jau vairaak kart biju tur ielukojies.


Re: Nedod būvatļauju
Autors: Dutch (159.148.51.---)
Datums: 19/06/2006 21:13

Otrajaa ridkopaa

Jauna pauma izveidei , vietaa jalaasa-> jauna ipasuma izveiedei



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******    ********  ********  ******** 
 **    **  **    **      **        **        **    
     **    **            **        **        **    
    **     **   ****     **        **        **    
   **      **    **      **        **        **    
   **      **    **      **        **        **    
   **       ******       **        **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727