UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Malkas skaldītājs
Autors: Vidzeme (85.254.75.---)
Datums: 16/07/2023 22:33

Reiz bija runa par malkas skaldītāju,kas nevis nogriež pagales garumu,bet koku plēš.Katra pagale tiek vnk nogriezta. Lietotājs Agrais ja nemaldos ko tādu minēja,tīri priekš tievajiem "sprunguļiem" līdz 10cm diam. Kādam ir atsauksmes par tādu aparātu?

Re: Malkas skaldītājs
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 17/07/2023 07:29

[www.repark.lv] Man ir sitāds, bet ir arī tāds pat, tikai uz traktora jūgvārpstu darbinams.Itka esmu redzejis kaut ko lidzigu poļu razojumu, bet tam nebija transportiera lente ievilksanai. Es ar vinu esmu sazaģejis/sakniebis kadus 200m3 pagaidam, pagajuso nedelu pa 5 ha sakniebu sev lielu kaudzi, kadi 60m3 varetu būt....Ta nesteidzoties un ar pauzem....Darbojas ļoti atri, smagāk un lēnak iet ar ošiem, tur tad pārliekas piedziņas siksna uz citu ātrumu. Traktoram uzkabinamajam tik viens ātrums, tur atkal no traktora jaudas viss atkarigs....Aparāts labs, bet tiešam lidz 22 cm, nu varbūt tur vel rezerve ir, nokniebt jau var, tik tas ievilksanas caurums ir ierobezots uz tiem 22 cm. Vienīgi ka ta malka nav tāda vizuali smuka, nav ka skaldita tradizionali. Bet manam katlam skats neinteresē.... Kad pirku so aparatu, tad tikai kadi paris vel LV esot bijusi, kaut kur Siguldas puse. Bet uz traktora uzkabes esot vairak, varbūt kads vel ar tādu saskāries. Nu savas nianses ir, biški tur roka japiešauj....Ka jau ar jebkuru tehniku. Pie pareizi sakrautas kaudzes var mierīgi darboties viens pats,man palīgs bija tikai pie samesanas škunī. Nu cena gan nav draudzīga tam aparatam....

Re: Malkas skaldītājs
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 17/07/2023 07:50

[www.malkdaris.lv] Iespejams ka biji domajis par šāda tipa aparātu... Ar šādu saku par to lietu interesēties, biju pat atradis kaut cik pieņemamu poļu ražojumu. Bet tur samerā jaudīgs traktors vajadzigs, ja ar savu motoru, tad atkal cipars salecas. Bet mani attureja pagalu garums.Garāko ko vareju atrast bija 25cm, bet tam cena arī bija liela un vajadzēja samēra jaudīgu traktoru. Parasti tas pagaļu garums ir ap 15-20 cm, vai vel mazāk. A man katlam 65cm...Tāpec so ideju atmetu... Varu vel par vienu savu domu pastastit. Ir poļu škeldotājs, kabinas minitraktoram. Bet viņam nedaudz savādaks šķeldosanas princips neka tiem ko te ss pārsvara tirgo. Skelda sanak diezgan rupja. Tad nu ienāca prato so šķeldu izmantot apkurei.Ne ka pamatu, bet uz katru kurienu piebert lai tur gruzd...vai deg. Tādu kaudzīti saškeldoju, lai pa vasaru izšūst, tad rudenī pamegināsu.Bet ar to skeldu jau ar ņemšanās..uzglabāšana, iebēršana utt. Ja tagad taisītu apkuri, tad gan drosi vien domatu par skeldas katlu un izdomatu ka to uzpildīsanu mehanizet..

Re: Malkas skaldītājs
Autors: Vidzeme (85.254.74.---)
Datums: 17/07/2023 09:32

Paldies Agrais. Skatos Pilkemaster arī piedāvā. [www.youtube.com]
Cilvēki arī pai taisa, trešais no sākuma uz traktora: [www.youtube.com]
Man interesētu uz elektrības,lai var saules enerģiju novirzīt malkas sagatavošanā,jo nekādus SS neplānoju,tie man nav izdevīgi.

Re: Malkas skaldītājs
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 18/07/2023 07:30

Man tas meklēšanas process bija kadi pāris gadi atpakaļ...tad neko tādu līdzīgu uz elektribas darbinamu neredzeju. Tadu ka man, diezin vai uz elektribas vispar var padarbināt. Manejais paterē tik maz degvielas ka tur pat nav verts iespringt.Lai sagatavotu sezonai+ malku, man aparats notēre +- 12l benzīna.... Ja skaties kādu tadu verķi, tad pievērs uzmanibu zāģējamā materiala garumam. Es varu laist iekša ari 5m garus, nu tas tievakus, lai var pacelt, resnos ta lai var kustinat. Mežā kniebju ar ekskavatoru, ar kniebej galvu, tad nu uz garumiem īpasi neskatos, ta lai var cilat. Tas diezgan svarīgi, jo taja video kurs otrais, tur vajadzeja konkretu garumu, un arī pirmaja video redzamajā nekadu garo neiebāzīsi....Manā skatījuma no visiem manis atrastajiem, uz to bridi BILKE bija viss idealakais....Bet tas prieks manis, jo man daudz ha ar tādiem ne īpasi resniem kokiem. Kam mežš ar lielakiem, tam tads neder.Kadus 100km ap Liepaju varu kādam sakniebt, ja vajag...Talak negribas staipīties ar to aparatu.Jo tas darbs jau notiek loti ātri, tad ceļs var iznakt ilgāks ka strādasana...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **          ******   **         **     ** 
 ***   ***  **    **   **    **  **    **   **     ** 
 **** ****  **    **   **        **    **   **     ** 
 ** *** **  **    **   **        **    **   ********* 
 **     **  *********  **        *********  **     ** 
 **     **        **   **    **        **   **     ** 
 **     **        **    ******         **   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727