UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: Rolzs (104.28.31.---)
Datums: 01/09/2023 19:47

Sveiki,
Pakonultējiet, aka līdz ūdenim 6-7m. Sūcvads 25mm iekšējais d. Sūcvada apakšā (akā) vienvirziena varsts ar filtru.
Sākotnēji pie sūkņa bija otrs vienvirziena varsts - šādā veidā ar diviem vārstiem no sūcvada mistiski pazuda ūdens laikam atpakaļ akā- kāpēc nevar saprast ir taču apakšā varsts. Kas izraisīja to ka sūknis ilgatoši nevar uzsūkt ūdeni- pat līdz tam ka vispār nevar uzsūkt līdz nepielej sūcvadu.
Tagad noņēmu vienvirziena vārstu trubas augšā pie sūkņa, parādījās cita problēma no spiedkatla pazūd ūdens un spiediens kas izraisa to ka sūknis ieslēdz ik pa 10-15 min.
Varbūt ir kādas idejas kur problēma un ko darīt.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: kubiks (80.89.76.---)
Datums: 01/09/2023 20:03

Tagadējā problēma visticamāk ir dēļ nehermētiska apakšējā vārsta. Tu izņēmi prevārstu pie hidrofora, kas nozīmē, ka tagad hidrofors spiež arī atpakaļ akā.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 01/09/2023 20:49

Domāju, ka problēma ir tajā, ka sūcvadā ir sūce. :) Un tajā daļā kura atrodas virs ūdens līmeņa. Iespējams tur ir kāds savienojums vai kas tamlīdzīgs.
Apakšējais pretvārs ir lieks, tur pietiktu ar sietu, bet pretvārstu likt atpakaļ pie sūkņa, lai to var normāli nomainīt/iztīrīt. Skaties kas tev notika. Kad bija pretvārs pie sūkņa, viņš neļāva hidrofora ūdenim nonākt sūcvadā un sūcvads pa sūci iztukšojās. Kad noņēmi pretvārstu, tad tavs hidrofors savu ūdeni lēnām pildīja caurajā sūcvadā un tāpēc pagarināja to laiku kad sūcvads tukšs.
Tātad meklē sūci sūcvadā, ņem ārā apakšējo pretvārstu (vari arī neņemt ja negribi) un pretvārstu liec pie sūkņa (sūcvada pusē protams).
Kāpēc es saku ka caurs sūcvads, tāpēc, ka tad kad bija tev pie sūkņa pretvārst viņš neļautu ūdenim iztecēt arī tad ja apakšējais pretvārs ir defektīvs vai arī viņa vispār nav. Tātad vienīgais variants - caurs sūcvads. :)
Vai arī vēl viena versija - ja tavs pretvārsts pie sūkņa bija otrajā pusē sūknim (nevis sūcvada pusē) tad sūce var būt arī pašā sūknī tad. Anyway sūce ir tajā ķēdē, kur atradās aiz izņemtā pretvārsta uz akas pusi.



Labots 2 reizes. Pēdējo reizi labots 01/09/2023 20:55, labojis Vilnis_Radio.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: Aldiss (87.246.149.---)
Datums: 01/09/2023 22:09

Ja tek atpakaļ akā, vainīgs ir pretvārsts. Ja nevar uzsūkt, zūd sūkņa ražība var būt vairākas problēmas- 1) jau pieminētā gaisa iesūkšana pienākošajā caurulē strādājot sūknim 2) ūdenim aizplūstot atpakaļ uz aku, sūknī un caurulē tiek iesūkts gaiss. Sākot sūknim darbu, traucē tur esošais gaiss.
3) sūknis ir sadilis, mehāniski bojātas tā iekšējās plastmasas detaļas.
Rīt kā reiz dodos uz omniva izņemt no AliExpress pasūtīto sūkņa remonta komplektu.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: Katls (212.3.198.---)
Datums: 01/09/2023 22:58

No sūkņa līdz ūdenim 6m ir daudz. Ja pretvarsts apakšā- akā, tad vai nu viņš nestradā- dabūjis gruzi uz membrānas, vai kadā savienojuma vietā nāk iekšā gaiss. Kautkur nav caurule pušu? 6m ir vertikāle vai attālums? Ja vajag uzsūkt pa vertikāli, tad caurulei jabūt ļoti perfektai bez (melnā, cietā pe, bez skrapējumiem savienojuma vietās) blīves vēl jāieziež ar silikona armatūras ziedi). Ar vienu pretvārstu var iztikt, bet visam jabūt hermētiskam. Pretvārsts pirms paša sūkņa, ja suknis slēdzas iekšā, tad vai nu pretvarsts nestrādā, vai spiediens zūd augšpus sūkņa.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: Katls (212.3.198.---)
Datums: 01/09/2023 23:01

Ja divi pretvarsti un sledzas iekšā, tad domaju, ka augšpusē caurulēs ir sūce, varbūt balonā nav spiediena.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 02/09/2023 07:50

Suce kautkur pienakosajā cauruļvada ir noteikti, tur savādak nevar but...pēc apraksta spriezot. Vai, ka jau minēja, nosprudis varsts akā.Tad jau teoretiski augsejam vārstam vajadzeja noturet udeni truba, bet iespejams ka tas ari sadilis, nosprudis... Tur dazādi var but. Bet iespejams ka sakritibas deļ ari gaisa spiediens nav.Un liec to otru varstu atpakal, tad drosi, ja viens būs nosprudis, tad otrs stradās. Bet iztikt jau protams var ari ar vienu. Atvieno trubu no sukna, pielej pilnu, skaties vai ūdens pazūd. Ja pazūd, tad mekle kur....Ja trubai pieeja viegla, tad tas nav gruti izdarit, ja ierakta zeme, tad iespejams vieglak jaunu izvilkt. Bet vispar jau uzsucosai trubai prasitos 32mm vismaz.

Re: Hidrofors sūcvads, vienvirziena vārsti.
Autors: akuh (62.197.155.---)
Datums: 01/04/2024 12:56

Ļoti iespējams, ka pašreizējo problēmu izraisījis salūzis apakšējais vārsts. Priekšvārsta likvidēšana pie hidrofora ir izraisījusi hidrofora iegrūšanu atpakaļ akā. gorilla tag



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********    *******   ********   ********  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
  ********  ********    ********  ********   **     ** 
        **  **                **  **         **     ** 
 **     **  **         **     **  **         **     ** 
  *******   **          *******   **         ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727