UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
jamiroquai
(195.13.196.---)
Datums: 15/02/2024 09:21
Sveiki visiem,
ar ko labāk apstrādāt ozolkoka virtuves darba virsmu?
Eļļot vai lakot?
Beicēt var tikai virsmas, kuras lako?
Paldies!
ar ko labāk apstrādāt ozolkoka virtuves darba virsmu?
Eļļot vai lakot?
Beicēt var tikai virsmas, kuras lako?
Paldies!
Re: Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
agrais
(77.219.13.---)
Datums: 15/02/2024 09:51
Mums konditorejas ceha vairāki paštaisīti ozolkoka galdi. Apstrādāti ar lineļļu. Domāju ka ar laku tur nekas prātīgs nebūs. Eļļu var ietonet,var nobeicet pirms eļļas. Galvenais pareizi,ievērojot tehnoloģiju ,apstrādāt.
Re: Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
ETT
(193.0.137.---)
Datums: 15/02/2024 13:21
Eļļoto virsmu, regulāri eļļojot, ilgāk var uzturēt vizuāli pievilcīgāku. Radušos defektus lakotā virsmā izlabot būs laikietilpīgāk. Gan jau var arī kādu epoksīda vai cita materiāla biezāku slāni uzaudzēt. Bet vai rezultātā tas vairāk pēc koka, vai lamināta izskatīsies...
Re: Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
agrais
(89.254.159.---)
Datums: 16/02/2024 07:59
Mums tās virsmas tiek lietotas samerā agresīva vidē....tiek rulleta mikla, griezsts arī uz tam tiek. Nu tur sava tehnologija.Ik pa kadiem 3-4 gadiem parslīpeju un ieeļoju pa jaunu. Majas kārtībā diezin vai prasas biezi to darit.
Re: Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
Jampadracis
(80.89.75.---)
Datums: 16/02/2024 09:02
Manas domas, ka koks ir organisks materiāls un tas nav diži higēniski (ja par komerciāliem mērķiem), arī tad, ja tas ir ozols. Savulaik koka virsmu uztaisīju izlietnes nodalījumam jauns būdams, stilīgi, smuki un tā. Nopuva man tur tas viss. Tagad vecāks un atļaušos teikt, ka gudrāks - smukums ir smukums, bet lai nu kur, bet virtuves darba virsmai jāatbilst funkcijai. Ik pa laikam pārslīpēt un pāreļļot, tas ir stulbums tomēr.
Re: Virtuves darba virsmas apstrāde
Autors:
agrais
(77.219.2.---)
Datums: 16/02/2024 10:00
Tas tāpēc ka nesaproti darba specifiku. Par privātmāju nespriedisu,bet konditoreja tādi galdi vajadzīgi.ir lietas ko uz metāla galdiem nedara un nevar izdarīt. Ne jau tā kāda iegribas vai modes lieta.... Mājas gan es taču neliktu nekad.