UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
cirkulārā ripzāģa disku iekšējais(cauruma) diametrs
Autors:
jaunais
(80.232.250.---)
Datums: 15/07/2006 05:11
šodien Nelsā nopirku lēto cirkulāro zāģi. oriģinālā diska iekšējais diametrs ir laikam 18mm. tā kā vajag nedaudz izzāģēt apmetumu tad nopirku arī dimanta disku. tā kā uz vietas nebija disku ar 20mm iekšējā cauruma diametru, man iedeva 22,5mm vai pat mazliet lielāku -teica, ka viss būs ok.
veikalā neaizdomājos, bet tagad mājās uzmērīju - nu protams, ka disku nevar perfekti uzlikt pa vidu, jo caurums ir mazliet lielāks...
domāju, ka ideāli to nevar nobalansēt.
ar tādu var riskēt strādāt?
vai labāk aiznest atpakaļ un pateikt visu kopa viņiem domāju.
veikalā neaizdomājos, bet tagad mājās uzmērīju - nu protams, ka disku nevar perfekti uzlikt pa vidu, jo caurums ir mazliet lielāks...
domāju, ka ideāli to nevar nobalansēt.
ar tādu var riskēt strādāt?
vai labāk aiznest atpakaļ un pateikt visu kopa viņiem domāju.
Re: cirkulārā ripzāģa disku iekšējais(cauruma) diametrs
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 15/07/2006 18:49
Ja rokas aug no īstās vietas, tad var no stieples uztaisīt pārejas gredzenu. Paņem attiecīga diametra vara stiepli(var no elektrības vadiem ar notīrītu izolāciju), uztin uz kautkāda apaļa priekšmeta ar līdzīgu diametru kā zāģa centram un pārkniebj. Iznāk gredzens, kuru ar āmuru saplacina un pārejas gredzens ir gatavs. Protams, labāk pārejas gredzenu ir izvirpot, bet ne jau katram mājās pie rokas stāv vipa. Es tā jau daudzus gadus rīkojos ar krūmgrieža ripām, jo orģinālās vienkārši Latvijā nevar dabūt. Zāģa apgriezieni ir mazāki par krūmgrieža un visam vajadzētu darboties.Tādus darbus var darīt tikai cilvēks, kurš pārliecināts par savu meistarību, citādi var sanākt lielas ziepes. Es vispār ieteiktu apmetumu zāģēt ar fleksi un dimanta ripu. Flekšu ripām diametri ir standartizēti un nekādu problēmu nebūs.
Autors:
xxx
(195.122.28.---)
Datums: 15/07/2006 18:59
Mums ripzaagis laukos vienmer ir bijis ar gredzenu pa vidu, tiesa gan izvirpotu, bet shajaa gadiijumaa var pielaagot kaut terauda stiepli.
To Didzisp. Es taisos pirkt kruumgriezi. Kuras tad nevar dabuut originalas ripas? Vaitad ta var buut?
To Didzisp. Es taisos pirkt kruumgriezi. Kuras tad nevar dabuut originalas ripas? Vaitad ta var buut?
Autors:
Didzisp
(195.13.171.---)
Datums: 16/07/2006 04:19
xxx,kādreiz Preiss tirgoja japāņu krūmgriezi, kuram rezerves daļas diemžēl var pasūtīt tikai ārzemēs, jo Preiss ar tādiem aparātiem vairs nenodarbojās. Es vienkārši nesarežģiju dzīvi un dažādas ripas esmu uztaisījis pats. Latvijā ļoti populāti ir darbināt krūmgriezi uz pilnu gāzi un sist nost zāli ar striķi, lai gan zāli pļaut daudz vieglāk ar ripu, kurai ir kustīgie zobi(ar tādas konstrukcijas nažiem pļauj ceļmalas). Interesanti, ka tāda tipa griezejripas var pasūtīt tikai amerikāņu katalogā. Vietējie tirgotāji tikai raustīja plecus un nācās man griezējripu ar kustīgiem nažiem taisīt pašam no vecas krievu laiku zāģa ripas ar lielāku iekšējo diametru nekā krūmgriezim. Tādu konstrukciju ar paštaisītu gredzenu no vara elektrības vada es jau bez problēmām darbinu vairākus gadus.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 17/07/2006 20:43
Didža minētiem līdzīgi diski ar centrbēdzes nažiem ir čechu motoblokiem, kādus tirgo, piemēram, Rāmavā. Varbūt tur var dabūt kādas rez-daļas.
Autors:
jaunais
(81.198.34.---)
Datums: 22/07/2006 17:51
tiešām strādā. vakar izmēģināju.
ar to gredzenu gan nočakarējos - nebija vajadzīga diametra vara vada...
ar to gredzenu gan nočakarējos - nebija vajadzīga diametra vara vada...