UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Sods par nelikumiigu buuvnieciibu, & ko var celt bez atlaujaam?
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 07/08/2006 00:10
Labdien!
situaacija ir taada, ka ir veeleeshanaas paardot dziivokli un nopirkt xx km no riigas zemes gabalu - ap 1 ha.
a dziivot ta kautkur vajadzees. buuvatljauju kaartoshana un so, cik esmu dzirdeejis ir 1- 1.5 gadu ilgas kaartoshanas jautaajums. no shejienes divi jautaajumi - ko es varu uzcelt pagaidu dziivoshanai bez atljaujaam, legaali?
un otrs - ja nu es pa vasaru bez projektiem un so uzbliezu vasarniicas tipa buudeli uz kaadiem 60 - 80 kvadraatiem, ta taa laikam skaitaas nelikumiiga buuvnieciiba? kaadus sodus par to var piespriest? reaali jau ar to vispaar var ieberzties, ciksaprotu, tikai ja kaads nostucii?
PS vispaar jau marazms konkreets. briinums ka ar auto, piemeeram taa nav - attaisi savam personiigajam auto haubi, nomaini sveces, un tevi izjaaj visos caurumos pa to ka sveces mainiiji, ka bez projekta, bez saskanoshamnas , uttp...:\
paldies jau ieprieksh par sakariigaam atbildeem...
situaacija ir taada, ka ir veeleeshanaas paardot dziivokli un nopirkt xx km no riigas zemes gabalu - ap 1 ha.
a dziivot ta kautkur vajadzees. buuvatljauju kaartoshana un so, cik esmu dzirdeejis ir 1- 1.5 gadu ilgas kaartoshanas jautaajums. no shejienes divi jautaajumi - ko es varu uzcelt pagaidu dziivoshanai bez atljaujaam, legaali?
un otrs - ja nu es pa vasaru bez projektiem un so uzbliezu vasarniicas tipa buudeli uz kaadiem 60 - 80 kvadraatiem, ta taa laikam skaitaas nelikumiiga buuvnieciiba? kaadus sodus par to var piespriest? reaali jau ar to vispaar var ieberzties, ciksaprotu, tikai ja kaads nostucii?
PS vispaar jau marazms konkreets. briinums ka ar auto, piemeeram taa nav - attaisi savam personiigajam auto haubi, nomaini sveces, un tevi izjaaj visos caurumos pa to ka sveces mainiiji, ka bez projekta, bez saskanoshamnas , uttp...:\
paldies jau ieprieksh par sakariigaam atbildeem...
Re: Sods par nelikumiigu buuvnieciibu, & ko var celt bez atlaujaam?
Autors:
osiss
(84.237.177.---)
Datums: 07/08/2006 01:22
Vispār bez saskaņošanas/paziņošanas attiecīgajā institūcijā nevar pat "lāpstu dzīt zemē".
Pats esmu tam gājis cauri un ticis cauri tikai ar 2 sodiem:
1. rakstisks brīdinājums no GNP.
2. 50Ls sods attiecīgajā pašvaldībā.
To, ka neviens neuzies- aizmirsti, kā mani nostučīja (par ieliktiem pamatiem, jo pārāk ilgi tā dokumentu kārtošana vilkās- bija jau vasara un nevarēja ilgāk gaidīt. Dokumentus sāku kārtot februārī, bet būvatļauju dabūju septembrī) GNP vides inspektors, tāpat var nostučīt mežsargs, videsdienests, skaudīgs kaimiņš- Latvietis... da jebkurš!!!
Ja nemaldos patreiz sods par nelikumīgu būvniecību ir 50-1000 vai 2000 ls, ar iespēju dabūt ēkas legalizēšanu, kā min., vai arī ēkas nojaukšanu (max).
ja vēl kas neskaidrs- vaicā.
Pats esmu tam gājis cauri un ticis cauri tikai ar 2 sodiem:
1. rakstisks brīdinājums no GNP.
2. 50Ls sods attiecīgajā pašvaldībā.
To, ka neviens neuzies- aizmirsti, kā mani nostučīja (par ieliktiem pamatiem, jo pārāk ilgi tā dokumentu kārtošana vilkās- bija jau vasara un nevarēja ilgāk gaidīt. Dokumentus sāku kārtot februārī, bet būvatļauju dabūju septembrī) GNP vides inspektors, tāpat var nostučīt mežsargs, videsdienests, skaudīgs kaimiņš- Latvietis... da jebkurš!!!
Ja nemaldos patreiz sods par nelikumīgu būvniecību ir 50-1000 vai 2000 ls, ar iespēju dabūt ēkas legalizēšanu, kā min., vai arī ēkas nojaukšanu (max).
ja vēl kas neskaidrs- vaicā.
Autors:
BK
(80.232.220.---)
Datums: 07/08/2006 03:24
Pārdodot dzīvokli tiešām nevar optimālos termiņos tikt dzīvot savrūpnamā laukos-būs par "īsu"-toties dokumentu sakārtošanu par to naudiņu gan varētu noorganizēt ātri- kārtīgām pusdienām arī vēl paliktu...
Autors:
zampa
(194.176.38.---)
Datums: 15/08/2006 03:56
Ir taadi lieli vasaras treileri uz ritenjiem. Esmu redzeejis vairaakaas vietaas. Driizaak kaa mazas vasarniicinjas izskataas. Par taam nevar neko izdariit, jo taas nav nekustamas :)
Autors:
s.d
(212.93.97.---)
Datums: 15/08/2006 16:04
visu vasaru dzīvojam 10 kvm mājiņā (no aprīļa)- mazēka lauku apvidū- jāsaskaņo bija būvvaldē un pašvaldībā- 1 diena, kas uzlikta uz gāzbetona klučiem- maksāja 2000 Ls- Kuldīgas Mars- 29471994- siltināta. Sākām būvēt 26. jūnijā- būvatļauja saņemta laika periodā no 08. maija līdz 19. jūnijam (detālplānojums- tika pieņemts jūnija sākumā)- jaunbūve atrodas rezervāta teritorijā, kultūrvēsturiskā ciemā- tāpēc varu apgalvot, ka būvatļauju var saņemt 6 nedēļās- ieskaitot zemes transformāciju- lauksaimniecībā izmantojama uz apbūves, Ieskaitot Vides reģionālo pārvaldi, ieskaitot Valsts pieminekļu atļaujas ---- pārējie tehniskie noteikumi jau ir nieks- pakarpi tik zemi- lai veicas.
Autors:
Vārds
(83.136.139.---)
Datums: 20/08/2006 02:22
Var būvēt ēku bez projekta līdz 24m2 kopplatībā. Saskaņot gan vajadzēs pašvaldībā.