UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

projekts
Autors: kikos (81.198.230.---)
Datums: 26/09/2006 01:19

Cik maksā projekts privātmājai ar mansardu rīgas rajonā. Mājas platība 120-130m2. Skatījos tipveida projektus, bet neviens nepatīk.

Re: projekts
Autors: BK (80.232.220.---)
Datums: 27/09/2006 02:24

...bez saskaņošanas ar un bk daļas no Ls 12 m2.

Re: projekts
Autors: ruukiitis (---.vzd.gov.lv)
Datums: 28/09/2006 00:56

SIA "AGDE-A " 900 - 1200 Ls - cenas ir oki, meitenes smukas, un vēl izstāstīs kur mājas var dabā apskatīt.
pats pie viņiem pirku, tagad esmu stadijā pamati ir jāiet uz banku pēc piķa pārējam

Re: projekts
Autors: Agda-e (87.110.155.---)
Datums: 03/01/2007 00:52

Paldies par komplimentiem! Neliela kļūda - mēs esam AGDA-E. Tas, lai mūs var atrast :)

Re: projekts
Autors: andziks (193.178.150.---)
Datums: 03/01/2007 18:27

par projektu... ieteiktu uzreiz runāt, lai projektē un zīmē ne tikai skiču projektu, bet arī visas komunijācijas, t.i., kanalizācijas vadu sistēma, ventilācijas vadu sistēma, ūdens apgādes sistēma, apkures sistēma(trubas, radiatori, siltās grīdas) un elektrība. vēl ir jāzin, kā vilkt signalizāciju, jo to noteikti gribēsi. visām šīm komunikācijām ir jābūt pilnīgi un pareizi izprojektētām un attiecīgi sazīmētām, lai viss ir skaidrs jau projektā, citādāk sanāks kā visiem(šķiet), arī man, kad ir skiču projekts(mūris, jumts, logi, istabas, itkā ventilācija un itkā iekārtojums) taču nekas par elektrību, kanalizāciju, apkuri un patiesībā arī ventilāciju nav, jo tas, kas ir, dzīvē taisot, neiet kopā, jo, piemēram, var jau paredzēt, ka otrajā stāvā būs pods tieši tajā vietā, taču 1:1 salīdzinot ar pirmo stāvu(skatās saliekot abu stāvu plānus vienu zem otra, pie loga, dienas laikā, lai spīd cauri un tad atklājas patiesā projekta kvalitāte), kanalizācijas vads vertikāli uz 1.stāvu noiet tieši pa vidu durvīm..., ventilācijas kanāls no pirmā stāva ejot uz augšu iznāk tieši pa vidu otrā stāva logam... utt. ja pamatos ir dažādi līmeņi, piem., garāža zemāka, tad ir jāpārbauda vai tieši pamatu plānā šie augstumi ir atšķirīgi, un tas nekas, ka fasādes skatā ir atšķirīgi līmeņi, jo pamatu būvētājs diez vai cītīgi pārbaudīs un pētīs fasādes skatus, vai tikai tur līmeņi neatšķiras, viņš ņems pamatu plānu un bliezīs... es uz šito iekritu.
principā silti iesaku katrai sfērai(elektro, kanaliz., vent., ūd., apkure utt) iziet cauri, velkot līdzi ar pirkstu, kur kas aiziet un vai tas viss ir ok.
tas ir pārsteidzoši, kā celtnieki pieturas pie projekta, nemaz nepiedomājot, vai tas viss ir loģiski un jēdzīgi.

no otras puses ir ļoti interesanti pašam visu pārplānot, gan ventilācijas sistēmu, gan dūmvadus, gan elektro instalācijas, gan kanalizāciju, gan apkures sistēmu.

Re: projekts
Autors: arhitekti (159.148.111.---)
Datums: 04/01/2007 00:17

kikos Wrote:
-------------------------------------------------------
> Cik maksā projekts privātmājai ar mansardu
> rīgas rajonā. Mājas platība 120-130m2.
> Skatījos tipveida projektus, bet neviens
> nepatīk.


8Ls/m2
Raimonds 29390785

Re: projekts
Autors: IneseX (---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 04/01/2007 17:09

Andziks
Tev tiešām laikam ir bijis tikai skiču projekts....(vai ar tādu var dabūt būvatļauju?). Man tas viss bija projektā, tai skaitā sabīdītas tualetes viena zem otras, lai gan nebija nekādu komunikāciju projektu...nemaz nerunājot par augstumu atzīmēm pamatu plānā. Lai gan otru reizi būvējot laikam tomēr taisītu komunikāciju projektus, jo tiešām par to ir jādomā jau projektējot, nevis būvniecības procesā, kad darbs dzen darbu un vienu dienu Tev prasa, kur liksim podu, bet otru - kur elektrības rozetes.... Lai gan iemesls, kāpēc to nedarījām, bija vienkāršs - apkārtējo (arī projektētājas) pieredze bija tāda, ka atnāk veči vilkt elektrību un vienalga savelk pa savam, nevis tā, kā zīmēts projektā. Jo reizēm projektā ir muļķības, bet reizēm uz vietas labāk redzams kas un kā. Un tad sanāk, ka par velti esi projektējis un naudu maksājis. Man piemēram tā bija ar silto grīdu projektu, kur bija noteikti jāizstrādā projekts. Rezultāts bija tieši tāds - atnāca uzstādītājs ar gatavo projektu, savilka pa savam, jo viņaprāt projektā bija muļķības. Varbūt arī bija, nezinu, tikai rezultātā nezinām, kur kura truba iet un neko nevar grīdā urbt...

Re: projekts
Autors: KOHINURS (87.110.103.---)
Datums: 04/01/2007 17:55

Tā jau arī ir pasūtītāja izvēle - pasūtīt projektu akceptēšanai minimāli nepieciešamajā apjomā vai pilnu programmu. Bet tad gan jārēķinās ar ciparu, kas tuvs 5- 8 un vairāk % no prognozētās būvdarbu izmaksas.

Projekts jau sākas ar uzdevumu projektētājam. Kas liedz prasīt visas inženierdaļas, arh. un konstr. detaļas, interjera priekšlikumus, materiālu specifikācijas, būvdarbu izmaksu aprēķinu, darbu organizācijas projektu un pat iespējamo būvdarbu kalendāro grafiku. Un no pasūtītāja puses nesaskaņot tehnisko projektu, kamēr visas projektēšanas uzdevumā ietvertās prasības nav realizētas. Un, ja pats nejūtas kompetents, var jau nolīgt kādu ekspertu un, līdzīgi kā valsts un pašvaldību pasūtījumos, lai viņš dod slēdzienu par projektu un saskaņot un samaksāt tad, kad projekts OK.

Atliek tikai izvērtēt, kas ir izdevīgāk - pāris tūkst.Ls vairāk par projektu un vēl kāds % par autoruzraudzibu būvdarbu gaitā, vai pašam uzraudzīt darbus un daudz lielākas summas par dažādiem neplānotiem darbiem un defektu labošanu būvdarbu laikā.

Diemžēl 90% individuālo dzīvojamo māju projektu pasūtītāju vēlas tikai dokumentu uz kura pamata var saņemt būvatļauju. Tādu greznību var atļauties cilvēks, kas pats zinošs būvniecībā vai garantēti zina potenciālā celtnieka kompetenci un godaprātu.

Dabīgi, man kā projektētājam arī labāk patīk radošais moments strādājot pie skicēm un labprāt atsakos no detalizētas tehniskā projekta izstrādes.

Re: projekts
Autors: andziks (193.178.150.---)
Datums: 04/01/2007 19:24

vēl arī incanti, ka būvatļaujas izsniedz uz tādiem brīnumiem. acīmredzamas kļūdas, kuras var konstatēt, vienkārši apskatot, piemēram, pamatu augstumus divās atšķirīgās perspektīvās...
nu redzēs', kas ar to nodošan' būs. :D

Re: projekts
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 04/01/2007 20:01

Principā projekts lai uzbūvētu ēku ir nepieciešams globālo jautājumu risināšanai. Tas, ka individuālā dzīvojamā ēkā ateja 2 stāvā neatrodas uz 1.stāva atejas vēl neko nenozīme. Es domāju, ka galvenais, ja pasūtītājam pašam nav nepieciešamo būvzināšanu, ir noalgot uzraugu ar tādām. Uzrauga uzdevums būtu uz vietas pieņemt lēmumu par komunikāciju izvilkšanu vai citiem ar viņu uzdevumā atrunātiem darbiem.
Samaksa uzraugam būtu jāsastāv no 2 summām. Pirmā 30..40% no kopējās summas maksājama kā alga regulāri visu būves laiku. Otrā summas daļa samaksājama tikai pēc gada- diviem un to var noformēt kā parāda rakstu ar konkrētu atmaksas termiņu pie nosacījuma, ka ēkā gada vai 2 gadu laikā neparādās problēmas saistītas ar ekspluatāciju.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   **     **  **     **  **     ** 
       **  **     **   **   **    **   **   **     ** 
       **  **     **    ** **      ** **    **     ** 
       **  ********      ***        ***     ********* 
 **    **  **     **    ** **      ** **    **     ** 
 **    **  **     **   **   **    **   **   **     ** 
  ******   ********   **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727