UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Starpstaavu paarseguma izliesana?
Autors: Antins (---.ev.lv)
Datums: 04/12/2006 18:04

labdien!
man 2 jautaajumi buutiibaa - pirmais:
maaju domaaju pusotrstaava no keraterm 44 ar izlejamiem keramziitbetona ar armatuuru, starpstaavu paarsegumiem.
vai tas ir ok, ka keraterm sienu uzmuuree liidz 1 st griestu liimenim, no apakshas saliek opalubku, sastatnes, pa perimetru keraterm blokiem uzliek opalubku no deeljiem plaanojamaas griidas paarseguma augstumaa un uzlej paarsegumu? tb paarsegums balstiisie apm uz 90% aarsienu keraterm blokiem, deelja platums apm 4-5 cm, kura vietaa peectam ielikt putoplastu izolaacijai,lai auxtumtilts neveidojas. pie tam uzlieshanas procesaa augsheejaa keraterm bloku rindas poras pieliis ar to pat betonu,ar ko lies starpstaavu paarsegumu. shitaads veids ir reaals, jeb murgs kaukaads,un to visu savaadaak dara?
otrs - pagraba paarsegums / 1 st griida. vai to griidu taapat var liet uzreiz uz pamatu sienaam, un hidroizolaaciju taisiit starp griidu / keraterm sienas pirmo rindu, jebshu hidroizolaacija jaataisa kautkaa starp pamatu sienaam / pirmaa staava griidu?

paldies jau ieprieksh...

Re: Starpstaavu paarseguma izliesana?
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.249.---)
Datums: 07/12/2006 06:17

Cik es esmu saskāries ar betonēšanu, tad betons sastāv no šķembām, grants un cementa. Tas veido viskozu massu, kurai tik vienkārši cements un grants no šķembām nost nekrīt. Tātad tādu massu lejot uz keraterm bloka, kurā atveres vai caurumi ir mazāki vai vienādi ar šķembu lielumu, šķembas nosprostos šos caurumus un no betona ielīšanas keraterm blokā tāds 'čiks' vien sanāks. Es nesaku, ka kaut kas tur neiekritīs, bet kopumā nekāda murga nav.
Jautājuma otrā daļa par hidroizolāciju. Hidroizolācijas ielikšana atkarīga no virspamata vai cokola augstuma virs planētās grunts. To parasti liek 20..30cm virs planējuma rēķinoties ar pamata iespējamo samirkšanu no atlecošā lietus ūdens vai sniega segas.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  ********   ********  **     ** 
 **        ***   ***  **     **     **     **     ** 
 **        **** ****  **     **     **     **     ** 
 **        **     **  **            **     **     ** 
 **        **     **  **            **     **     ** 
 ********  **     **  **            **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.