UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Akas shodien.
Autors: dzintarslv (---.zb.lv)
Datums: 07/01/2007 06:02

Luudzu sniedziet informaaciju par cenaam uz aku rakshanu un grodiem shodien. Paldies.

Re: Akas shodien.
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (87.110.0.---)
Datums: 07/01/2007 22:19

Ja pieejama tehnika, ekskavators ar apgriezto lāpstu, tad akas izrakšana kopā ar grodu montāžu vairāk kā 3 ..5 stundas neprasīs.
Grodi, akām parsti 1m diametrā un 0,9m augstumā un ~800kg/gab, rūpnīcā maksā no 40..50 Ls/gab. Ja zini kaimiņa mājas akas dziļumu, tad skaitu izrēķini pats. Paskaties informācijā par dz/betona izstrādājumiem.
Otra sadaļa ir transports, parasti rūpnīca grodu izmaksās cenšas iekļaut daļu no ceļa transportizmaksām. Tā Rīgas robežās vairums veikali summai no 100Ls nodrošina transportapakalpojumus.

Autors: dzintarslv (---.zb.lv)
Datums: 08/01/2007 16:10

Paldies par informaaciju, gaidiishu veel.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 08/01/2007 18:00

Vai aku, kurai būs jānodrošina ūdens arī sausā vasarā, rakt šodienas slapjumā būtu prātīgi? Varbūt ekskavators paspēj aši izrakt un aši iemest grodu, bet cik dziļi, un vai arī smilšainā gruntī? Ja jāsteidzas, varbūt labāk spice?
Grodus ar spundi (nespundētie būs jāsaskrūvē) piedāvā tikai pāris ražotāji, man no Siguldas savulaik atveda ovālus un ieplaisājušus. Dažu individuālo grodu lējēju numuri forumā savulaik figurēja, neesot dārgāk kā veikalā.
Veikals par 100-nieku diez vai uzsauks pat parastu kravas auto (kas jāsagaida ar ceļamkrānu), kur nu vēl pašizkrēvēju. Būvmateriālu veikalos man bezmaksas transporta piedāvājumu nav gadījies dzirdēt, tajos vispār mēdz strādāt nīgri ļaudis kuri pat savas preces nepārzin. Vienīgi elektromateriālu veikals savulaik par velti ar busiņu atveda kabeļa spoli cenā virs 300 Ls.

Autors: kriksens (80.232.136.---)
Datums: 11/01/2007 15:29

Pagajusha gada novembri izgaju cauri shim pasakumam.Aku izraka dzeki no Jumpravas apm. nedeljas laika. Zeme ielika 13x grodus (60cm x 1m). Grodus pasutiju pie privata grodu lejeja Skriveros.Shii aka man izmaksaja apm. 500.Ls.

Autors: aku racējs no Jumpravas (80.81.36.---)
Datums: 23/01/2007 15:04

Ar to ekskavatoru lūdzu uzmanīgi! Mēs pēdējos gados atsakāmies šīs BEDRES padziļināt. Tad, kad zemīte ap aku ir samuļļāta, naivi būtu cerēt uz labu ūdens kvalitāti.

Grodu akas ir jārok ar lāpstu cilvēkam! Nu nevar tur izmantot tehniku! Pretējā gadījumā jums būs tāda dziļāka kanalizācijas bedre.

Autors: elusis (---.grenardi.lv)
Datums: 24/07/2008 09:14

Aku izrakam pashi, kopa ar brali. uztaisijam chetrkaji, trisi, lai var pashi ielaisties un zemi spainos dabut ara. Grodus laidam ar sho pashu chetrkaji, bet uz to laiku uzlikam 2tonnigo telferi. pat 80cmx1m grodus var aizvelt un apgazt divi cilveki! ta ka celtni nemaz nevajag. ierakam piecus grodus zeme, sestais daleji palika virszeme. udens pietiek.
Katram, kam rokas darbu dara, nevis mekle variantus, iesaku rakt pasham. bus skaidrs, kas apaksha, ka rakts un kam jasudzas par kljudam :) informacijas netaa ir tik daudz, ka jebkursh aku var izrakt.

Paris ieteikumu:
rikstnieki jasauc jebkura gadijuma, jo vieta janosaka. Mana gadijuma bija pavisam viegli - tieshi blakus vecajai akai :)
racejus velams isaka auguma, jo metrigaja groda nav daudz vietas! lai ari mes (185 un 195 cm raceji) esam to izturejushi;
krekls ar garam rokam un bikses zem celja - var nopietni nobrazties;
uztaisiet droshu trisi un samekle droshu vilceju - atrasties metrus zemak ar risku, ka 20-30 kg spainis uznaks uz galvas nav pratigi;
atrodi isu lapstinu, lauzniti (govskaju), izturigu spaini, noperc (iziiree) dublu suukni un cauruli, man vajadzeja ari lampinu, lai var redzet, ko roc (aka zem liepaam - vasaraa tumss);
grodus vajag laist maksimali velu. Kad pirmo reizi ielidisi groda, lai raktu talak, sapratisi kapec;
grodiem ir jabut veseliem, taisniem, ar gropi un sanos skruvem, aiz ka paceltu un smuki uzlikt vienu virs otra;
apbrunoties ar pacietibu un pusdienaam paligiem :)

Tulin rakshu savu otro aku (daudz tuvak nakotnes majai un pirtij). Tagad ar to grodu nopirkshanu un transportu pavisam vienkarshi. Velti stundu un interneta visu atradisi. Piem., grodurupnica.lv, grods.lv, ss.lv utt.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 24/07/2008 10:07

Par rūpnieciski ražotiem grodiem te jau ticis diskutēts. Piemēram, es biju iegrābies ovālos, saplaisājušos un eļļainos (Siguldas Bloks). Bija viedoklis, ka labāk pirkt no individuāliem lējējiem, tie būtu arī vieglāki.
Cietu mālu es rokot plaisināju ar elektrisko perforatoru.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   *******   **      **        **  **     ** 
 **   **   **     **  **  **  **        **  **     ** 
 **  **    **         **  **  **        **  **     ** 
 *****     ********   **  **  **        **  **     ** 
 **  **    **     **  **  **  **  **    **   **   **  
 **   **   **     **  **  **  **  **    **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727