UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
jumta logi tek - HELP!!!
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 29/01/2007 04:09
notek pa kādām pilēm. Tas ir normāli?
Re: jumta logi tek - HELP!!!
Autors:
Ragnars
(---.122.183.home.J1.4.lan.mits.lv)
Datums: 29/01/2007 04:25
Kas par ražotāju? Kur tek, apakšā, vidū, augšā, kas par jumtu!!!
Autors:
a
(87.226.74.---)
Datums: 29/01/2007 05:03
Man arii sakraajas piles stiprinajuma vietaas pa perimetru, tacu, kaa jau kada cita si foruma topikaa apspriedu so problemu, ir viedoklis , ka tas esot kondensats.
Apskati, vai tiesam logi tek - paskaties vai koka konstrukcijas ap logiem ir sausas vai mitras - pielauju, taa buus tev pirmaa atbilde.
Veel, ja logi ir vairaki un probleema vienaada (es domaaju - kondensaats pa perimetru) , tad diez vai visi buutu ielikti vienaadi nepareizi.
Man tas kondensaats veidojas tikai uz taam metala detaljam, kuras montetas logam pa perimetru.
Apskati, vai tiesam logi tek - paskaties vai koka konstrukcijas ap logiem ir sausas vai mitras - pielauju, taa buus tev pirmaa atbilde.
Veel, ja logi ir vairaki un probleema vienaada (es domaaju - kondensaats pa perimetru) , tad diez vai visi buutu ielikti vienaadi nepareizi.
Man tas kondensaats veidojas tikai uz taam metala detaljam, kuras montetas logam pa perimetru.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 29/01/2007 16:27
Man ROTO.
Jumts lēzens ap 30% slīpums, bituma šindeļi. Jā tas ir visiem logiem. Tad jau laikam kondensāts.
Jumts lēzens ap 30% slīpums, bituma šindeļi. Jā tas ir visiem logiem. Tad jau laikam kondensāts.
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 29/01/2007 17:24
paketes alumīnija profils ir ideāls siltuma vadītājs, tādēļ loga perimetrs svīst.
jāpadomā par trešo stiklu
jāpadomā par trešo stiklu
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 29/01/2007 17:28
Ja nemaldos, tad vismaz VELUX ražotāji norāda, ka zem jumta loga obligāti jābūt apsildes ietaisei, kuras sūtība ir nepieļaut kondensāta parādīšanos.
Autors:
xxxx
(212.93.97.---)
Datums: 29/01/2007 20:02
Redz kā, zem logiem pa radiatoram. Bet man visās istabās siltā grīda...
Katrā ziņa, nemaz nebija slikti, kad 2-os naktī sejā iepilēja kādas 5 piles... man gulta zem loga... sapratu, ka esmu vēl dzīvs :-)
Katrā ziņa, nemaz nebija slikti, kad 2-os naktī sejā iepilēja kādas 5 piles... man gulta zem loga... sapratu, ka esmu vēl dzīvs :-)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkamnis
(80.232.161.---)
Datums: 29/01/2007 20:12
Tieši tā, no radiatoriem veidojas izteikta siltā gaisa plūsma uz augšu, kam jāatduras pret logu un to jāizsilda.
Arī vertikāliem logiem veidojas kondensāts, pie zināma temperatūras krituma. Bet tiem atšķirībā no jumta logiem gultu apakšā palikt nevar. Un gulta pie siltās grīdas to aizsedz un šis siltums logu jumtā neietekmē.
Tātad šobrīd vajag vai nu pie loga piekārt marli, vai pavilkt gultu uz sāniem.
Paliks siltāk un problēma izgaisīs kā migla.
Arī vertikāliem logiem veidojas kondensāts, pie zināma temperatūras krituma. Bet tiem atšķirībā no jumta logiem gultu apakšā palikt nevar. Un gulta pie siltās grīdas to aizsedz un šis siltums logu jumtā neietekmē.
Tātad šobrīd vajag vai nu pie loga piekārt marli, vai pavilkt gultu uz sāniem.
Paliks siltāk un problēma izgaisīs kā migla.
Autors:
Ragnars
(---.122.183.home.J1.4.lan.mits.lv)
Datums: 29/01/2007 21:39
Ja Roto 3 vai 430 sērija, vispār priecājies, ka netek, īstenībā varētu būt blīvgumijas vaina, kura jātīra 3-4 reizes gadā ar mitru lupatiņu, loga augšējais iesegvāks nav pievilkts- sniegs iepūš zem viņa un izkūst, paskaties iesegvāku, pievelkās ar seškanti.
Autors:
IgorssP
(178.16.22.---)
Datums: 28/11/2014 12:08
xxxx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Redz kā, zem logiem pa radiatoram. Bet man visās
> istabās siltā grīda...
>
> Katrā ziņa, nemaz nebija slikti, kad 2-os naktī
> sejā iepilēja kādas 5 piles... man gulta zem
> loga... sapratu, ka esmu vēl dzīvs :-)
-------------------------------------------------------
> Redz kā, zem logiem pa radiatoram. Bet man visās
> istabās siltā grīda...
>
> Katrā ziņa, nemaz nebija slikti, kad 2-os naktī
> sejā iepilēja kādas 5 piles... man gulta zem
> loga... sapratu, ka esmu vēl dzīvs :-)
Autors:
Kasparam
(178.16.22.---)
Datums: 28/11/2014 12:31
Man arī uz jumta logiem kondensāts veidojas, taču tās ir pāris piles, īpaši, kad straujāk nokrītas temperatūra. Nez kāpēc uz apkures sezonas beigām šī problēma kļūst mazāka.
Autors:
kkk
(178.16.22.---)
Datums: 28/11/2014 15:46
Uz apkures sezonas beigām gaisa mitrums samazinās.
Autors:
Praktiķis
(178.16.22.---)
Datums: 28/11/2014 18:15
Ekonomiskajam jumta logam (ar vienu blīvgumiju) pilēšana ir normāla parādība,jo bieži vien problēma ir tieši blīvgumijā-kondensāts veidojas nevis uz paketes iekšpusē,bet gan zem skārda pieslēguma ārpusē un pil iekšā. To var konstatēt atverot logu. Vienīgais veids kā ar to cīnīties ir pasūtīt un ievietot otru blīvgumijas rindu. Ja nemaldos-VELUX tā maksāja ap 40 Ls.(Tas ir biznes).
Autors:
gatis213
(85.10.211.---)
Datums: 04/01/2016 22:44
Kā reiz meklēju risinājumu šai problēmai.Man kā reiz Velux lētā gala logi (GZL) ar vienu gumijas strēmeli kā blīvgumiju. Un pilēšanas vietā ūdens jau izveidojis nelielus strautiņus pa griestiem. Problēmu rada mitrais gaiss, kas caur "blīvgumiju" tiek cauri un kondensējas un piesalst pie atdzisušā loga rāmja ārpusē, pa dienu saulē, vai arī ja telpā pietiekami silts, tas viss kūst vaļā un gāžas iekšā telpā gar blīvgumiju. Tā blīvgumija ir tik smieklīga, ka šaubos vai tā spēj funkcionēt pat pie ideālas logu ielikšanas. Pagaidām visreālakais risinājums šķiet uz ziemu loga spraugas aizpildīt ar sanitāro silikonu, jo tie tā pat netiks virināti.