UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

vai žalūzijas un aizkari taupa siltumu?
Autors: xxxx (212.93.97.---)
Datums: 29/01/2007 16:31

man liekas, ka tā vajadzētu būt. Tikko esmu ievācies jaunajā mājā, kurai neviena aizkara.. Paldies.

Re: vai žalūzijas un aizkari taupa siltumu?
Autors: v_t (195.13.178.---)
Datums: 29/01/2007 17:13

tikai tad, ja var sev iestāstīt.
pat, ja uztaisa aizkarus un žalūzijas no mirelālvates, to par siltumizolācijas slāni nevar uzskatīt, jo tas ir ventilējams.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 29/01/2007 17:25

Tātad jūs apgalvojat, ka kažoks, kas jums mugurā nepalīdz taupīt jūsu ķermeņa siltumu un viņu - kažoku jūs velkat tikai tapēc, ka to prasa stils un mode.
........................................................
Arī nomadu tautas..kazahi, indiāņi dzīvo tūbas ēkās- vigvamos vai nu kā viņas tur sauc. Tātad pie attiecīgas aizkaru vai žalūziju izbūves tās taupa siltumu.

Datums: 29/01/2007 17:57

gaisā brīvi karājošamies aizkarus es nesalīdzinātu ar samērā maz ventilējamo kažoku vai vigvamu. turklāt lielāko siltumizolācijas funkciju pilda starp kažoka vilnas matiņiem ieslēgtais, mazkustīgais gaiss. vates ir kažoka imitācija.
varam iztaisīt aizkarus no vates, bet tad ir jāiet līdz galam - tiem jābūt ir hermētiskie un aprīkotiem ar tvaika barjeru. pretējā gadījumā vispirms logs pārklāsies ar biezu ledus kārtu tad sasaluma zona pārvietosies uz vati un būs jauks ledus klucis.
te, gan, rodas jautājums - vai logu vispār vajag?
ja runājam nopietni, tad trešaias stikls ir labs risinājums.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 29/01/2007 19:47

Te es gribētu vērst vienu uzmanību uz cilvēka glābšanas problēmām un to risinājumiem šodien. Varbūt esat ievērojuši, ka glābēji izmanto ar alumīniju pārklātu plānu audumu vai plēvi, lai saglabātu nosaluša cilvēka iekšējo siltumu.
Tātad aizkaros izmantojot šādu barjeru no aluminizēta auduma, mēs iegūstam atstaroto siltumu. To plaši izmanto siltumnīcu saimniecībās, lai neļautu nosalt ziediem vai citām kultūrām.
Ar tādu pašu īpašību ir veidotas siltumaizturošās krāsas. To sastāvā aizpildītājs ir ļoti sīku stikla lodīšu veidā, kas parklāts ar alumīniju. Un siltuma vai aukstuma tieši starojuma komponente tiek mainīta. Dotā komponente veido daļu no siltumzudumiem, otra daļa ir konvekcija vai gāzu kustība.
Aizkari arī traucē vai samazina šo konvekciju.

Datums: 29/01/2007 21:19

ja runa iet par atstarojošo izolāciju, tad es esmu par!

Autors: collštoks (87.110.13.---)
Datums: 31/01/2007 06:00

Aizkari, pat pavisam plāni , aiztur siltuma starojumu, kas ir viena no siltuma izplatības komponentēm.Otrkārt siltumizolācija- pats par sevi. Treškārt ļoti stipri samazina konvekciju, kas savukārt gaisa kustības palēnināšanās rezultātā samazina siltuma atdevi aukstajām virsmām.

Autors: EjTakTu (194.8.16.---)
Datums: 07/02/2007 16:51

Man domāt, ka viss atkarīgs no aizkaru, žalūziju novietojuma, apkures veida u.c. faktoriem.
1. Ja zem logiem radiātori. Aizkari vai žalūzijas loga nišā taupa siltumu. Turpretī aisedzot radiātorus uz istabas pusi zaudējam izstaroto siltumu un izmainām gaisa kustības virzienu.
2. Ja siltās grīdas vai krāsns apkure aizkari taupa siltumu.
Taču tas ir pie veciem logiem, vai draņķīgiem pakešniekiem. Ja ir logi ar normālu siltumpretestību un selektīvajiem stikliem viss, izņemot radiatoru aizklāšanu, nav praktiski jāņem vērā.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.