UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Siltināšana
Autors: no marsa (80.232.237.---)
Datums: 05/03/2007 21:09

ļoti vajadzīgs zinošu cilvēku padoms, 2000.g. celta koka karkasa māja - patreizējais siltinājums sākot no iekšas - reģipsis, koka siena, 150 minerālvate, PLĒVE, koka siena, vējplēve, tukšums un saidings.
Ja pareizi saprotu tad plēvei bija jābūt uzreiz aiz pirmās karkasa konstrukcijas, ko darīt patreizējā gadījumā, vai visā mājā jāplēš nost reģipsis un jāliek plēve, vai ir arī citi varianti?
Iepriekš paldies.

Re: Siltināšana
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (87.110.159.---)
Datums: 06/03/2007 04:41

Ja pielaista tik liela kļūda, ka tvaika izolācija ievietota ārpusē aiz siltumizolācijas, tad iespēju robežās šo ārējo plēvi vajadzētu izņemt. Piemēram, varētu pamēģināt ar organisko šķīdinātāju -acetonu vai citu plēvi apsmidzināt un daļēji izkausēt caurumus tvaika izvadam. Es ceru , ka atradīsies fasādē vietas, kur iebāzt smidzinātāja caurulīti.Jācer, ka te pie plēves elektroinstalācijas vadu nebūs, bet tie būs telpas iekšpusē.
Otra lieta ir iekšējās tvaika izolācijas barjeras palielināšana. Tā panākama piemēram krāsojot sienu ar eļļas krāsu, kas veido plēvi. Cits variants ir virsmai stiprināt ALU-papīru un vēl vienu riģipša kārtu +apdare.

Re: Siltināšana
Autors: makita.lv (62.85.27.---)
Datums: 11/03/2007 06:09

mans ieteikums tev butu lietot karkasam
veja plati vidu pildi ar ekovati (lidzvertiga mineralvatei) puisi atbrauc ar kompresoru iepus un virsu liec atkal veja plati vai regipsi

UN NEKADA PLEVES

ieliec sava maja plevi un tu jau dzivo siltumnica
piedod ja esmu ka sliktu sarunajis drosi vien tavai majai ir perfekta piespiedu ventilacija ar auksta gaisa sasildisanu un katra istaba vismaz divi ieejas un izejas caurumi...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.