UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Kurmja izdziishana?
Autors: unciens (78.84.183.---)
Datums: 28/05/2009 16:51

Man ar kurmis uz nebēdu šeptējās pa zālienu. Tad sanāca tā, ka uzstādīju stiklaplasta karoga mastu (8 metri). Tas masts pie mazākās vēja pūsmiņas sāk vibrēt un vēl karoga aukla pret mastu klapējas. Sāku jau domāt, ka kaut kā jācīnās ar šito draņķa mastu, bet tad ievēroju, ka visi kurmji no zemes gabala pazuduši. Laikam tak tā skaņa un vibrācija no tā masta pamata pārnesas uz zemi un tas kurmjiem nepatīk. Tātad, mans ieteikums, ja vēlies tikt vaļā no kurmja... pērc stiklašķiedras karoga mastu.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 28/05/2009 17:07

Mans novērojums savukārt ir tāds, ka kurmju (arī skudru un strupastu vainukātāsaluracējassauc) skaits, aktivitāte un topogrāfiskais sadalījums variē pa gadiem.

Autors: zipaks (78.84.191.---)
Datums: 31/05/2009 23:49

Šogad izmantoju propānu no gāzes baloniem. Reāli leju alās to, kas palicis balona apakšā. Kaut kur izlasīju, ka tur nosēžoties tieši tā smirdviela, ko liek klāt gāzei. 2x šogad kurmis parādījās mājas priekšā mauriņā, 2x ielaidu to smirdekli un pazuda ar galiem. Kaut kur aiz šķūnīša un tālumā pie ābelēm rokas, bet tas man netraucē. Pie tam abas reizes pazuda uzreiz pēc gāzes ielaišana, vairs nebija neviena rakuma.

Autors: cains (159.148.82.---)
Datums: 08/06/2009 15:45

Reiz painteresējos vienā sēklu un grābekļu bodē par to kurmju izdzīšanu, tur vecis pretī: a tu labāk varbūt zemesvēžus gribi? Izrādās, ka tur kur kurmji, tur zemesvēžu nav. Laikam jau apēd. Nu protams, nav jau zvanīts, ka ja nebūs kurmji, ta saradīsies zemesvēži. Paziņām caur pagalmu iet siltumtrase, tur zemesvēžu ka biezs. Pagalmā ar basām kājām staigāt nevar. Ja šāda izvēle, tad es labāk krieviski bļaustīdamies izspārdu to kurmja rakumu un neķeru kreņķi :))

Autors: a (84.237.250.---)
Datums: 08/06/2009 22:18

Absolutas mulkibas.Ir noveroti gan kurmji gan zemesvezi vienkopus.
Drizak piekritisu Vienstavam, ka to aktivitate ir kautka saistita ar gadiem.

Autors: cains (159.148.82.---)
Datums: 09/06/2009 09:05

Nu protams, ka daudz vienkāršāk ir pavilkties uz kautko kosmisku ;)

Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 08/07/2009 14:39

Ļoti efektīgi izdzinām ar traktora palīdzību. Gumijas šļauku likām uz izpūtēja un otru galu svaigākajā rakumā ar kājām piemīcot, lai gar malām dūmi neiet ārā. Traktors darbojās ~stundu, pāris mēnešu laikā neviens svaigs rakums nav gadījies ~0.3ha teritorijā. Apslāpa, laikam, nabadziņi :)

Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 30/07/2009 16:18

Man to kurmju biki par daudz, tāpēc pieteicu šiem karu. Sazvanīju večuku Juglā, kas taisa efektīvos slazdus T: 26095147
Piemin ar kāju kurmja trasi un uzliec uzparikti ar mēlīti tā, ka tā guļ uz piemītās vietas. Kad kurmis nāk, tas bleķus nejūt, un droši ceļ augšā savu tuneli un paceļ mēlīti. Bet tad nostrādā mehānisms, un tajā vietā 8 adatas ieduras zemē. Gatavs...

Ja vēl tikai pa zālīti ņemtos, pieciestu. Bet, ja regulāri izceļ gurķu stādus un puķes, tad gan kaut kas jādara.

Autors: a (87.110.118.---)
Datums: 30/07/2009 23:23

Diezgan stulbi - ja nu kads majdzivnieks tiek ievainots..?

Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 30/07/2009 23:30

To sauc par amerikāņu slazdu un man tāds eksemplars ir no ļoti seniem laikiem. Galvenā problēma- tāds slazds salīdzinoši dārgs un vairākus nez vai atļausies nopirkt.Lamatiņas vat nopirkt par 1Ls gabalā un par viena amerikāņu tipa kurmju slazda naudu sanāk 10 lamatiņas. Tad nu domājiet paši, kas ir efektīvāk- viens vai desmit slazdi darzā.L

Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 03/08/2009 09:06

Par mājdzīvnieku savainošanu nav jāuztraucas - adatu gali ir nedaudz zemē. ja sētā būtu mazs bērns, tad gan kaut kā iežogotu.

Autors: dadzis (---.lmt.lv)
Datums: 10/08/2009 12:13

pagājušogadu kad sāk likt pamatus, kad pirm oreizi nopļāva pļavu, tad pēc tam tur bij tik daudz kalnu/vulkānu ka maz nelikās.
bet šogad kad jau dzīvojam uz vietas principā neesmu redzējis vairs nevienu. kur palika, nezinu. nekādas speciālas "riesta dejas" nav veiktas.
iedomājos, ka šiem varbūt nepatīk ka bioloģiskā kanalizācija burbuļo, rada troksni pastāvīgu. tas tik tāds minējums, jo nekas cits nav darīts kā tik tas ka paši dzīvojam uz vietas.

Autors: janiss43 (87.110.131.---)
Datums: 10/08/2009 12:54

Vēlies nopelnīt internetā!!!
Te būs saiti, kur pats pelnu, kādā maksā vairāk , kādā mazāk.
Ja piereģistrējas vairākos, tad var nopelnīt diezgan paprāvu naudas summu
Piereģistrējies un pelni arī Tu !
[www.billionaireptc.com]
[www.neobux.com]
[getrefmails.com]
[isabelmarco.com]
[www.money.theleech.org]
[LatBux.Lv]
[www.performanceptc.com]
[www.colph.com]

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/08/2009 17:07

Varbūt par agru nespariecājies (sk↑ 28/05 17:07)
Daba gan tiešām pielāgojas cilvēka klātbūtnei - piemēram, baltais āboliņš, ceļmallapas un maura sūrene parādās nomīdītās vietās bez sēšanas.
Savukārt kurmjiem nopietnu konkurenci sāk sastādīt kādi peles garuma un žurkas resnuma grauzēji - dzirdēti dēvējam par ūdens-(es gan teiktu: racēj)-žurkām vai strupastēm.

Autors: koko (---.balticom.lv)
Datums: 25/02/2010 12:34

Es izlasīju vecā žurnālā, ka var ielikt kurmju alās bojātas zivis. Nopirku nocenotās, paturēju dienu saulītē, ieraku gurķu vagā, kur visvairak kurmis raka. Otrā rītā vagā bija lielas bedres, gurķi ar saknēm gaisā. Kaimiņu kaķi bija izkārpījusi gan gurķus gan zivis.

Autors: Archijs (87.246.179.---)
Datums: 25/02/2010 16:00

A kā ir ar nežēligi lipīgo masu peļu ķeršanai, kuru pārdod tūbiņās. Tā ir bez smaržas un līp nežēlīgi. Kāds nav mēģinājis ejā iespiest to masu. Ar to kurmim ķepas un mute ciet aizķep uzreiz. Un atbrīvoties no tās nav iespējams!

Autors: Juriits (91.188.60.---)
Datums: 27/02/2010 13:32

Mans tēvs tos izķer ar ieraktu burku zem alas, kam pāri pārlikts dēļa gals lai nespīdētu gaisma. Paceļot dēli to var viegli un ātri pārbaudīt, dāžreiz burka tiek piestumta ar zemi, tad jāiztīra. Metode tiešām darbojas. Tikai jādomā ko ar to iesākt pēc sagūstīšanas, viņš ar koka veļas knaiblēm izmet to virszemē un tālāk tiek galā suns.

Autors: a_ (195.13.220.---)
Datums: 04/03/2010 13:58

Juriits Wrote:
-------------------------------------------------------
> Mans tēvs tos izķer ar ieraktu burku zem alas,
> kam pāri pārlikts dēļa gals lai nespīdētu
> gaisma. Paceļot dēli to var viegli un ātri
> pārbaudīt, dāžreiz burka tiek piestumta ar
> zemi, tad jāiztīra. Metode tiešām darbojas.
> Tikai jādomā ko ar to iesākt pēc
> sagūstīšanas, viņš ar koka veļas knaiblēm
> izmet to virszemē un tālāk tiek galā suns.

Pamēģini šādi - ielej burkā ūdeni, tā lai viņa mīdz kaklam, lai noslīkst, kā arī viņam grūtāk no burkas tikt ārā jo ūdenī ir grūtāk atsperties!

Vismaz pēc līdzīgas metodes var cīnīties ar žurkām, respektīvi 200l mucai uzliek laipu uz kustību, kurai galā ēsma, žurka uzlien uz laipas un iekrīt ūdenī, līdz ar to kirdik.

Autors: ilmars k (78.84.97.---)
Datums: 12/04/2010 23:34

apskatiet:www.kurmjuslazds.lv

Autors: Hobos (87.246.167.---)
Datums: 27/04/2010 12:15

beidzot esmu atradis efektīgu slazdu. Pirms biju izmēģinājis visās tās gāzes, utt, nekas nestrādā. Ja ir interese, tad hobos un inbox.lv

Pašreizējā: 3 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **               **  **     ** 
 **     **   **   **   **    **         **  **     ** 
 **     **    ** **    **    **         **  **     ** 
  ********     ***     **    **         **  **     ** 
        **    ** **    *********  **    **   **   **  
 **     **   **   **         **   **    **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727