UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
zemljankas uzcelshana?
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 08/04/2007 02:28
Sveiki!
gribeeju paintereseeties, vai nelielas zemljankas uzcelshanai ar kkaadas atljaujas vajag? buutiibaa jau vinjas pareastui iedzilina uz kaadiem 1.7 - 2.1 metriem, un no aarpuses sanaak tikai ar zaali apaudzis paugurs...materiaalus var njemt kkaadus ne paaraak biezus balkiishus, pleevi un maalus pa starpu,lai zeme iekshaa nebirst, apbeert ar zemi un usjo?
pa gabalu i nepateiksi,ka tur buuda ir? ;)
gribeeju paintereseeties, vai nelielas zemljankas uzcelshanai ar kkaadas atljaujas vajag? buutiibaa jau vinjas pareastui iedzilina uz kaadiem 1.7 - 2.1 metriem, un no aarpuses sanaak tikai ar zaali apaudzis paugurs...materiaalus var njemt kkaadus ne paaraak biezus balkiishus, pleevi un maalus pa starpu,lai zeme iekshaa nebirst, apbeert ar zemi un usjo?
pa gabalu i nepateiksi,ka tur buuda ir? ;)
Re: zemljankas uzcelshana?
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 08/04/2007 04:45
[www.anastasia.ru]
akutko shitam liidziigu es domaa...
akutko shitam liidziigu es domaa...
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 10/04/2007 19:01
Lauksaimniecības īslaicīgas izmantošanas būvēm atļauja projekta veidā nav nepieciešama.
Lielākā problēma būs mitrums telpās un insolācijas trūkums, ja vēlēsies ilgstoši uzturēties zemnīcā.
Lielākā problēma būs mitrums telpās un insolācijas trūkums, ja vēlēsies ilgstoši uzturēties zemnīcā.
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 10/04/2007 22:06
Skaidrs, paldies. mitrums un insolaacija - cik lasiijos,nav tik traki. patlaban lasu " how to build an affordable underground home" - tur gan paarsvaraa sienas / griidu no betona un blokiem iesaka, bet ~ 3 gadu laikaa maaja izzuustot, un mitruma liimenis esot ok.bet nu jaapapeeta, kaa pagaidu buuda un veelaak "viesu nams" :)) imho vareetu buut ok. lieli plusi tur ir zemas uztureeshanas un ieriikoshanas izmaksas, kaa arii + graadi pat ziemaa nekurinot...
pie veeleeshanaas var uztaisiit arii gana gaishu itkaa, un citaadi labu maajokli, vismaz cik nu esmu pa sho teemu lasiijis un skatiijies...
pie veeleeshanaas var uztaisiit arii gana gaishu itkaa, un citaadi labu maajokli, vismaz cik nu esmu pa sho teemu lasiijis un skatiijies...
Autors:
ruukiitis
(194.8.16.---)
Datums: 10/04/2007 22:51
man bija doma, pēc mājas pabeigšanas, šādu veidojumu kā pirti taisīt. man kautkas sanāks?
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 11/04/2007 01:29
Pasaulē ir pavilkušies ne pa jokam, it kā viens no "globāli-zaļākajiem" mājokļiem, piekalnē arī praktiski ērts. Tomēr neskatoties uz ieguvumiem un mikroklimata kontroles iespēju daudzveidību, kontakts ar zemi vairāk kā vienā (grīdas) plaknē man šķistu vairāk piemērots tradicionālajām pagraba funkcijām.
Varbūt minētajā (Rob Roy?) grāmatā ir arī kāda ideja par siltu un mitrum-ilg-izturīgu pagraba pārseguma tehnoloģiju no dabīgiem materiāliem, pretstatā dzelzbetonam, putuplastam un plēvju membrānām?
Varbūt minētajā (Rob Roy?) grāmatā ir arī kāda ideja par siltu un mitrum-ilg-izturīgu pagraba pārseguma tehnoloģiju no dabīgiem materiāliem, pretstatā dzelzbetonam, putuplastam un plēvju membrānām?
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 11/04/2007 16:02
Nu tāda Hobitu mājiņa)))))
Bet kaut ko arī esmu lasījusi, ka Anglijā tagad zaļajā topā! es nezinu, man gaismas būtu par maz, ja nu vienīgi stikla jumts!
Bet kaut ko arī esmu lasījusi, ka Anglijā tagad zaļajā topā! es nezinu, man gaismas būtu par maz, ja nu vienīgi stikla jumts!
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 12/04/2007 04:00
2Vienstaavs:
taa pati, Rob Roy. par dabiigiem materiaaliem vinjam tur iisti nekaa nav, shams pats kautkaadu hidroizol pleevi mitrumizolaacijai lietojis itkaa...bet nu tur pa cik viena no galvenajaam lietaam ir hermeetiskuma nodroshinaashana kontaktaa ar zemi, lai neveicinaatu radona emisiju, tad imho neredzu neko sliktu maaksliigu materiaalu lietoshanaa hidroizolaacijai.
2Inese X:
nu,man jau taas hobbitu maajinjas no lotr ljoti patiik... i dizains smuks, i no aarpuses smuki...i iekspusee gana gaishu vidi pie veeleeshanaas var nodrosinaat - imho no daudzaam puseem labaak par tradicionaalajaam celtneem, + veel energijas ietaupiijumi apkurei, un garanteeta plus temperatuura pat ziemaa bez kurinaashanas..
ir doma peec liidziiga stila garaazhu uzbuuveet...
taa pati, Rob Roy. par dabiigiem materiaaliem vinjam tur iisti nekaa nav, shams pats kautkaadu hidroizol pleevi mitrumizolaacijai lietojis itkaa...bet nu tur pa cik viena no galvenajaam lietaam ir hermeetiskuma nodroshinaashana kontaktaa ar zemi, lai neveicinaatu radona emisiju, tad imho neredzu neko sliktu maaksliigu materiaalu lietoshanaa hidroizolaacijai.
2Inese X:
nu,man jau taas hobbitu maajinjas no lotr ljoti patiik... i dizains smuks, i no aarpuses smuki...i iekspusee gana gaishu vidi pie veeleeshanaas var nodrosinaat - imho no daudzaam puseem labaak par tradicionaalajaam celtneem, + veel energijas ietaupiijumi apkurei, un garanteeta plus temperatuura pat ziemaa bez kurinaashanas..
ir doma peec liidziiga stila garaazhu uzbuuveet...
Autors:
Asianna
(87.110.171.---)
Datums: 12/04/2007 04:35
Var jau būt, ka forši. Tikai psiholoģiski nospiedoši liekās. Tāds štābiņš, ne dzīvošanai - plezīram. Māja zem zemes, tā kā kādam trusim. Man patīk, jo augstāk jo labāk. Laikam, man vairāk derētu mājiņa kokā.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 12/04/2007 19:42
Neticu, ka pie mums, piemēram, caur piecmetrīgu slapja māla slāni vēl kautkādi radoni burbuļo. Tās bailes nāk no skandināviem, kam gadījies uzbūvēties uz dziļām klinšu plaisām.
Autors:
IneseX
Datums: 12/04/2007 21:19
Hmm, Viensāvs, tas radons jau nav redzams, bet cik saprotu realitāte arī pie mums. Mūsu ģeoloģi arī par to runā. un sekas nav īpaši labas. Ŗadons esot problēma praktiski visā Latvijā, cīnīties ar to ir grūti - max noslēgti materiāli pagrabā, bez spraugām, un laba ventilācija. Tiek ieteikts arī pagrabu nodalīt ar durvīm. Es gan to neesmu izdarījui, man savienots ar pusstāvu ar dzīvojamo stāvu....
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 13/04/2007 03:34
2 Inese: es ar taa domaaju. itkaa jau palielinaata riska zona ir ap daugavas gultni, tur kaukaada luuzuma zona ir un so.
par pashu radonu - jaapapeeta, kur radona detektoru vareetu iepirkt pa cilveeciigaam cenaam. dozimetrs - radiometrs man ir iepirkts, bet radonu ar vinju praktiski itkaa meeriit nevar, radonam vaig citu priboru....
par pashu radonu - jaapapeeta, kur radona detektoru vareetu iepirkt pa cilveeciigaam cenaam. dozimetrs - radiometrs man ir iepirkts, bet radonu ar vinju praktiski itkaa meeriit nevar, radonam vaig citu priboru....
Autors:
IneseX
Datums: 13/04/2007 15:57
Antins
Cik daudz tad tu to radonu grasies mērīt, ja jāiepērk aparāts? manuprāt ir kantori, kas mēra. Vajag apskatīties, vai tas pats Vides veselības centrs nepiedāvā šo pakalpojumu...
Cik daudz tad tu to radonu grasies mērīt, ja jāiepērk aparāts? manuprāt ir kantori, kas mēra. Vajag apskatīties, vai tas pats Vides veselības centrs nepiedāvā šo pakalpojumu...
Autors:
Antins
(---.balticom.lv)
Datums: 13/04/2007 21:49
radonu ir verts kaadu laiku pamonitoreet, nevis vienreiz atbraukt,un izmeeriit. tajaa pat Rob Roy buukaa ir aprakstiits gadiijums kad cilveekiem ziemaa radona koncentraacija ~20 reizes paarsniedza normu,kameer vasaraa bija normas robezaas. bet katrs jau dara peec savas saprashanas...;)
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 13/04/2007 22:03
Ja būs laba hidroizolācija, gāze ar nelīdīs cauri. Un, ja grib mitināties, ventilāciju ar vajag. Savādāk tas pribors par radonu noturēs vakar ēsto pupiņu salātu nomaldījušos atraugu ;)
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 13/04/2007 23:08
es no radona nebaidos. man grīdās ir atstarotājs PEPI REFLEKT POLY.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 14/04/2007 19:18
Esmu dzirdējis, ka varot kautkādu "skaitītāju" dabūt ex-NVVC (tagad laikam PVD) laboratorijās un pēc paturēšanas savā pagrabā aiznest atpakaļ izanalizēt.
Savukārt mēdijos reklamējošamies Kortunovai nemaz neesot tehniskas iespējas radona koncentrāciju pareizi nomērīt.
Savukārt mēdijos reklamējošamies Kortunovai nemaz neesot tehniskas iespējas radona koncentrāciju pareizi nomērīt.