UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
iesprūda sūknis
Autors:
Raimis
(159.148.111.---)
Datums: 21/05/2007 21:29
Sveiki!
Bēda ir tāda, ka iesprūda dziļurbuma sūknis, apmēram 13 metru dziļumā.
Nekustās ne uz augšu , ne leju. Līdz ūdenim vēl apmēram 1-1.5 metri.
Nezinu ko darīt šādā situācijā.
Varbūt kāds ir saskāries ar šādu problēmu vai var ieteikt kādu meistaru.
Iepriekš pateicos!
Bēda ir tāda, ka iesprūda dziļurbuma sūknis, apmēram 13 metru dziļumā.
Nekustās ne uz augšu , ne leju. Līdz ūdenim vēl apmēram 1-1.5 metri.
Nezinu ko darīt šādā situācijā.
Varbūt kāds ir saskāries ar šādu problēmu vai var ieteikt kādu meistaru.
Iepriekš pateicos!
jaunais
Autors:
jaunais
(87.110.92.---)
Datums: 22/05/2007 06:03
Raimi
It kā tā nevajadzētu būt, ja sūknis ir atbilstōšs dz.akas pasei. Vai Tu liki sūkni jaunā akā vai vecā? Ja sūkni gremdēji vecā akā meklē veco urbuma pasi, ja jaunā, tad tos večus, kas to borēja, lai tie tad ar čakarējas.
It kā tā nevajadzētu būt, ja sūknis ir atbilstōšs dz.akas pasei. Vai Tu liki sūkni jaunā akā vai vecā? Ja sūkni gremdēji vecā akā meklē veco urbuma pasi, ja jaunā, tad tos večus, kas to borēja, lai tie tad ar čakarējas.
Re: jaunais
Autors:
Raimis
(159.148.111.---)
Datums: 22/05/2007 15:46
jaunais Wrote:
-------------------------------------------------------
> Raimi
> It kā tā nevajadzētu būt, ja sūknis ir
> atbilstōšs dz.akas pasei. Vai Tu liki sūkni
> jaunā akā vai vecā? Ja sūkni gremdēji vecā
> akā meklē veco urbuma pasi, ja jaunā, tad tos
> večus, kas to borēja, lai tie tad ar
> čakarējas.
Pase man nav, neesmu pasūtījis. Urbums ir jauns. Urbējiem jau zvanīju, bet tie solās atbraukt tikai ātrākais pēc pāris nedēļām, bet ūdeni vajag jau tagad.:(
-------------------------------------------------------
> Raimi
> It kā tā nevajadzētu būt, ja sūknis ir
> atbilstōšs dz.akas pasei. Vai Tu liki sūkni
> jaunā akā vai vecā? Ja sūkni gremdēji vecā
> akā meklē veco urbuma pasi, ja jaunā, tad tos
> večus, kas to borēja, lai tie tad ar
> čakarējas.
Pase man nav, neesmu pasūtījis. Urbums ir jauns. Urbējiem jau zvanīju, bet tie solās atbraukt tikai ātrākais pēc pāris nedēļām, bet ūdeni vajag jau tagad.:(
jaunais
Autors:
jaunais
(87.110.93.---)
Datums: 23/05/2007 06:01
Raimi
Ieteiktu pagaidīt tās pārs nedēļas un ūdeni būvei ņemt no kāda grāvja vai sliktākajā gadījumā to izroc. Ja esi sūkni licis atbolstoši tehn parametriem. /ģeologu, kas urba aku/, tad cita varianta nav. Ja esi paņēmis sūkni ar lielāku diametru, tad vaino pats sevi. Un protams pieprasi akas pasi, jo ''zaļie'' kā uzzinās, ka tur ir dz.aka prasīs arī dabas resursu nodokli pēc patērētā ūdens daudzuma. Starp citu man vienam pazīstamam džekam izurba aku, bet faktiskais dziļums neskrita ar piestādītā rēķinu. Ja izdodas dabūt sūkni laukā, tad mēģīni urbuma dziļumu pārmērīt.
Ieteiktu pagaidīt tās pārs nedēļas un ūdeni būvei ņemt no kāda grāvja vai sliktākajā gadījumā to izroc. Ja esi sūkni licis atbolstoši tehn parametriem. /ģeologu, kas urba aku/, tad cita varianta nav. Ja esi paņēmis sūkni ar lielāku diametru, tad vaino pats sevi. Un protams pieprasi akas pasi, jo ''zaļie'' kā uzzinās, ka tur ir dz.aka prasīs arī dabas resursu nodokli pēc patērētā ūdens daudzuma. Starp citu man vienam pazīstamam džekam izurba aku, bet faktiskais dziļums neskrita ar piestādītā rēķinu. Ja izdodas dabūt sūkni laukā, tad mēģīni urbuma dziļumu pārmērīt.
Re: iesprūda sūknis
Autors:
I
(---.lmt.lv)
Datums: 23/05/2007 15:54
Ja urbums ir līdz 25M , tad nekādas pases un atļaujas nevajag. Bet sūkni var mēģināt izvilkt to darbinot. Man arī bija iesprūdis un tikai darbojoties tas vibrējot bija izvelkams. Lai veicas.
Autors:
Raimis
(159.148.111.---)
Datums: 23/05/2007 16:51
Bet cik tad ilgi var darbināt sūkni bez ūdens? Ka nenosvilst.
Autors:
I
(---.lmt.lv)
Datums: 23/05/2007 18:11
Dažas minūtes jau var, un tad jau redzēs vai izkustēsies, vai arī nē. Bet ,ja urbēji ķersies klāt, tad ticamākais, ka saurbs to Tavu sūkni. Mans urbējs teica, ka esot tā vienam gadījies, citādi nekā laukā nevarējuši dabūt......
Autors:
osiss
(194.8.16.---)
Datums: 29/05/2007 00:14
varbūt kāds akmentiņš iekritis starp sieniņu un sūkni.