UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pirtij tvaika izolācija-kāda?
Autors: 007_Žipčiks (195.13.214.---)
Datums: 31/07/2007 16:24

Man ir fibo(25cm) pirts, no āras nesiltināta. Pārsedzes koka. Doma likt iekšpusē 5cm vati ar folliju un apdares dēlīšus. UN vakar sāku kasīt pakausi:
1) mājai lika tvaika plēvi. Kā šādā pīrāgā tas būtu pareizi?
2) starp vati ar folliju un apdares dēli jābūt spraugai? Cik lielai?

Iesakiet man , lūdzu, vēl ko viedu, varbūt kaut ko palaižu garām...

Re: Pirtij tvaika izolācija-kāda?
Autors: Didzisp (78.84.156.---)
Datums: 31/07/2007 16:55

Folija ir ideāla tvaika izolācija un vairāk nevajag pilnīgi neko. Tikai nesadomā pirtī likt kādas plēves vai citus fufeļus. Spraugas platumam starp vagondēli un foliju nav noteikts lielums. Kādas līstiņas priekš distancera starp dēļiem un foliju būs, tā arī būs labi. Reālā dzīvē kādu centimetru vajag, jo plānākas līstes plīst naglojot, bet pieci un vairāk centimetri būs tā kā par daudz- pirts bezjēgā samazināsies. Pirts nav aptieka un nav jālieto materiāli ar milimetra precizitāti. Galvenais ir saprast "ideju". Ļoti svarīgi pirtī ir izveidot pareizu ventilāciju, lai vēsais gaiss virs grīdas tiktu izsūkts no pirts telpas. Tad visā telpā būs vienmērīgs karstums un kājas nekad nebūs vēsumā.

Datums: 31/07/2007 17:39

Nupat apskatījos, ka jāpērk vate ruļļos atsevišķi un follija atsevišķi (1.50+0.40Ls/m2=1.90ls/m2) , kas noteikti ir lētāk nekā jau gatavā vate ar folliju (7.08ls/m2).

Didzisp, vai Jums ir pieredze šādu ventilāciju veidot? Nopirku grāmatu "Būvēsim pirtiņu". Viņa gan biki atpaliek no laika materiālu izvēlē.

Autors: ms (159.148.12.---)
Datums: 31/07/2007 18:38

ventilaacijas sheemas ir atrodamas pirts kraasninju un citu pirts pribambasu razhotaaju izstraadaajumu manuaaljos. Savai saunai ventilaaciju uztaisiju peec Harvias instrukcijas - ir Ok. Skat. Harvia vai citas maajaslapas internetaa

Autors: Arturs G. (---.baltimex.lv)
Datums: 31/07/2007 20:05

Kā radīts pirtij - profesināls celtniecības materiāls - PEPI REFLEKT PLUS 5mm!
5mm biezs putupolietilēns no abām pusēm laminēts ar tīra alumīnija pulētu foliju (atstarošanas koef. - 97%)- efektīvākais atstarotājs.

Materiāla iepakojums: rullis (1,2m*50m)- veikalā nogriezīs, cik vajag!

Tvaika izolācija: 100% - rūpīgi pārlīmējot šuves ar alumīnija līmlenti

Atstarošana: divpusēja

Mitruma uzsūkšana: nav (pateicoties noslēgto poru struktūrai)

Karstumizturība: ir (izolāciju paredzēts iestrādāt pirtīs un saunās aiz spundēlīšiem un aiz 2cm gaisa šķirkārtas, kur temp. ir pilnīgi apmierinoša izolācijas efektīvai darbībai un savu fizikālo īpašību saglabāšai)

Nekādu papildus izolāciju vairs nevajag, ja vien netaisāmies pastāvīgi dzīvot pašā saunā.
Vate uzkrāj kondensātu/mitrumu, baktērijas, vēlāk var parādīties pelējums un no veselīgās saunas vairs nebūs ne miņas.

Vate ir pasīvā izolācija, kas pastāvīgi samzina siltumapmaiņu starp iekšējo un ārējo gaisa temp.
PEPI REFLEKT PLUS 5mm - aktīvā izolācija, kas efektīgi darbojas tikai tad, kad nepieciešams (kad tiek iekurināta pirts vai sauna). 5mm ir optimālais biezums šī veida izolācijai, līdz ar to ieekonomējam telpas platību.
Parastā folija - zems atstarošanas koef., liels kondesāta daudzums un, ja metāls pietiekami neuzsilst, tad tas arī nespēj efektīgi atstarot.

Datums: 31/07/2007 21:25

OK, un kāda tam materiālam vidējā cena? Hmmm, un parastai follijai zems atstarošanas koeficients? Vai ta follija nav follija arī Āfrikā? :) Tas nav ražotāja mārketinga triks?

Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 31/07/2007 21:49

no folijas pulējuma pakāpes ir atkarīgs atstarošanas efekts. pepi reflekt ir laminēts ar speciālu foliju, ar augstu pulējuma pakāpi.

turklāt pamēģini strādāt ar parastu cepamo foliju. pieminēsi visus tuvākos radus. krievu valodā.

Autors: Didzisp (---.client.net.microlink.lv)
Datums: 01/08/2007 00:53

Folija arī Āfrikā ir folija un brīnumi Pasaulē nenotiek. Nu nevar neviena folija nodrošināt tādu siltumpretestību, lai mūra sienām pirtī nevajadzētu papildus siltumizolāciju. Kāpēc tad ar tādu brīnumlīdzekli nesiltināt māju? Uzliec superfoliju aiz riģipša un i sienas nevajadzēs taisīt. Tas, ka ar "bombonku papīriņiem" grūti strādat, gan ir taisnība, bet var arī izmantot foliju, kura uzlīmēta uz papīra. Es vismaz pirts konstrukcijā neliktu nekādu sintētieku materiālu, bet putupolietilēns nekas dabīgs nav. 007_Žipčiks, es nēsmu profesionāls pišu celtnieks, tas drīzāk ir tāds hobijs, bet pieredze ar ventilāciju ir. Tās visas latviešu grāmatas ir pilnīgs fufelis(lai man piedod autori), kuras sarakstītas, jo ir pieprasījums. Galvenais ir saprast pirts būtību. Piemēram, katram ir skaidrs, ka pirtī aukstais gaiss ir pie grīdas. Atliek tikai ventilācijas trubu novadīt līdz pašai grīdai un lai tā sūc ārā to nevienam nevajadzīgo gaisu. Siltais gaiss iet uz leju un pirts sasilst ļoti vienmērīgi. Tas taču ir tik elementāri. Kāpēc grāmatu autori to neizskaidro, man grūti pateikt. Tā pat ir ar aukstā gaisa pievadīšanu, pirts krāsns konstrukciju, pirts apšuvumu un citām lietām. Galvenais ir izprast procesus kuri notiek pirtī ar gaisu un siltumu, tad var izveidot pareizu konstrukciju. A kādi tur dēļi, folija, vai ķieģeļi nav vairs būtiski, kas ir- no tā taisa.

Datums: 01/08/2007 05:29

tik vēlu vakarā neiedziļinoties procesos atkārtošos, neapdzivojamai pirtij pietiek ar atstarojošo izolāciju un divām gaisa šķirkārtām. mājai vajag masīvās izolācijas slāni, kas palēnina kondukciju. masīvā izolācija pēc izvēles - no vates līdz trīsmetrīgam akmens mūrim.
didzi paskaties sev visapkārt un tu sapratīsi, ka pe ir ļoti dabīgs un ļoti izplatīts materiāls.

Datums: 01/08/2007 07:50

Mums visapkārt ir izplatīti plastmasas logi, aiz kuriem mēs smokam nost, plastmasas linoleji, pa kuriem staigājot mati no statiskās elektrības ceļas stāvus, plastmasas pudeles, ar kurām piemētāti visi meži, u.t.t. Es uzskatu, ka pirtī vajag atturēties no jebkādu sintētisku materiālu lietošanas, lai arī kā tos lielītu ražotāji. Štrunts par pāris lieki nokurinātām pagalem, ja tā folija neatstaros vis 97%(kas ir apsolūti nereāli) siltuma, bet nesaudz mazāk. Es galīgi nēsmu pret sintētiskiem materiāliem, bet tie ir jālieto ar prātu.Pirts nu galīgi nav tā vieta, kurā būtu jāiet ar sintētiskiem peldkostīmiem, jālej uz akmenieņiem "digitālais alus", kurš atvērā pudelē nesaskābst trīs mēnešus, un jālieto visas tās mākslīgās pirts elliņas, ko piedāvā lielveikali, un kuru smaku nevar no pirts izvēdināt mēnešiem.

Datums: 01/08/2007 15:58

Nav runas, ka negribētu siltināt, bet vēlējos to darīt iekšpusē ar 5cm vati un folliju kā atstarojošu un tvaika izolāciju nodrošinošu materiālu. Iekšpusē siltināt izvēlējos tieši tāpēc, ka apkure būs neregulāra. Mana doma par sienu pīrāgu sekojoša: fibo+ 5cm vate+ follija +latas, kas veido 2cm gaisa spraugu + apdares dēļi. ja neliek folliju kā tvaika izolācijas slāni, nav skaidrs, kur tas viss mitrums paliks. Cik zināms, lai vate pildītu savu funkciju, viņa nedrīkst būt slapja...
Pareiza ventilācija ir ļoti svarīga. Man mājās , piemēram, ir divi skursteņi, kuros katrā ir 2 ventilācijas ejas. Tikai nesaprotu, kāpēc pa turieni aukstais gaiss zēģelē iekšā, nevis kaut ko velk ārā.

Ok, man nav koka pirts, bet fibo. Bet vai tad koka pirtī , ja tā nav guļbaļķu koka pirts starp iekšējo apdares dēli un siltinājumu neliek nekādu plēvi vai folliju?

Datums: 01/08/2007 17:48

didzi, tā ir vistīrākā demagoģija. aiz plastmasas logiem smok tāpēc, ka tie ir blīvi, nevis tāpēc, ka tie ir no plastmasas. ar blīviem koka logiem ir tieši tas pats. pudeles mežos, arī, man nepatīk, bet tas ir cilvēku kultūras un sirdsapziņas, un tukšās taras pieņemšanas jautājums. piepildīšu - dārgas tukšās taras. tad meži būs tīri.
jā, par kādiem peldkostīmiem pirtī var būt runa? tik silti saģērbies var dikti sasvīst.

Datums: 01/08/2007 20:57

007_Žipčiks, tieši tā- dēļi, gaisa sprauga, folija, siltinājums un bloki un protams ventilācija. Tad nekāds mitrums nekur nekrāsies. Ja mājā pa ventilācijas cukām gaiss nevis iet ārā, bet gan nāk iekšā, tad, varbūt, māja tā nopakota, ka vienkārši aukstajam gaisam nav nevienas šķirbiņas pa kuru tikt iekša. Nezinu kā mājā, bet pirtī noteikti vajag svaigajam gaisam tikt iekšā. Sausā pirts bez ventilācijas līdzinās gāzekamerai un nevis uzlabo veselību, bet drīzāk ir tests uz izdzīvošanu. Slapjajai pirtij tā pat vajag ventilāciju, tikai uz pēršanās brīdi to aizver, lai gars neizlido laukā.
v_t, skaidrs, ka ne jau plastmasas logi ir vainīgi pie sliktā gaisa, bet gan cilvēku stulbums, jo gribas līdz apsurdam ekonomēt uz siltuma rēķina. Cilvēkiem jau var iedot vienalga cik labus materiālus, tā pat salaidīs visu grīstē. Es jau nesaku, ka tas PEPI REFLEKT PLUS ir slikts materiāls, bet apšaubu, ka tas ir labs priekš pirts. Man pirtī izkusa vadu svienotajklemju plastmasas izolācija(es jau uzreiz domāju, ka nebūs labi, bet bija slinkums meklēt keramisko kļemņiku), bet putupolietilēns diez vai ir karsumizturīgāks.

Datums: 01/08/2007 21:19

Didzisp, nu labi, ja nelieto PEPI REFLEKT, kaut ko taču tai tvaika izolācijai vajag?! nevar droši vien aiz koka apdares būt vate uzreiz..:(

Datums: 01/08/2007 22:55

polietilēns sāk kust apmēram pie 110 - 120 grādiem. slapjā pirtī tik augstas temperatūras netur. turklāt, aiz apdares dēlīšiem tā t ir vēl zemāka. turklāt tā ir atstarojošā izolācija. man aiz krāsniņas ir aizlikta loksne atstarotāja un pieliekot roku pie tās var pārliecināties, ka tā neuzsilst un ir tādā pašā temperatūtrā kā apkārtējais gaiss.

vati bez tvaika barjeras likt nav jēgas. atliek tikai izvēlēties kādu likt.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 01/08/2007 23:26

v_t teiktais attiecas uz minerāl-vati, kas nebūt nav vienīgā izolācijas materiālu klase. Atšķirībā no iepriekšminētajiem, dabīgiem materiāliem raksturīgs uz kapilāritāti balstīts mitruma pārvades mehānisms, ko sauc par higroskopiskumu.
[www.vekover.lv]

Datums: 01/08/2007 23:29

Tvaika izolāciju vajag noteikti. Es ieteiktu likt foliju ar papīra pamatni. Var jau arī izmantot parastu foliju bez pamata, tikai ar to ir grūti darboties. Likt materiālu, kura kušanas temperatūra ir praktiski sausās pirts darba temperatūra, nu diez vai ir prātīgi. Ja slapjā pirtī ir metāliska krāsniņa, tad sasniegt temperatūru virs 100 grādiem ir elementāri. Pirtī ar mūra ilgdekšanas krāsni varbūt arī PEPI REFLEKT PLUS var izmantot, jo tādā pirtī lielu temperatūru nevar sasniegt. Jautājums par sintētiso materiālu izmantošanu jau ir gaumes lieta.

Datums: 02/08/2007 00:06

runājot par dabisko materiālu, un tāds, bez šaubām, ir papīrs un eko vate, ekoloģiskumu, prātā oltes raidījums un tajā redzētie zemūdens kadri ar mirušiem ūdeņiem papīrfabriku tuvumā somijā.

esmu redzējis foliju uz papīra. paskatoties, vien, var saprast ko nozīmē slikti pulēta folija salīdzinot ar augstu pulējuma pakāpi. nevienam nevar liegt izvēlēties zapīti.

cita starpā, arī ekovatei liek tvaika barjeru. eltete tādu piedāvā. no pabieza, elektrokartonam līdzīga, ļoti blīva papīra. domājams, ar niecīgu tvaika caurlaidību. tikai kautrējas to saukt par tvaika barjeru, jo konjuktūra ir tāda, ka eko vate ir ekoloģiska, ar kokam līdzīgām higroskopiskām īpašībām un tai tvaika barjeru nevajag.
vekover vēl tā strikti nepaģēr lietot kādu noteiktu materiālu bet "izturīgs papīrs vai 3,2 mm bieza cieta plāksne vai celtniecības kartons" ir vajadzīgs.

un vēl citā starpā es neapgalvoju, ka ekovate ir slikts materiāls.

Datums: 02/08/2007 03:42

Faktiski jau tam folijas pulējumam aiz dēļiem nav tik būtiska nozīme. Galvenais ir tvaika barjera. Nu nav tā folija tik spīdīga, nu sadedzināsi pāris pagales vairāk pirts krāsnī un viss. Tak nevajag pirtī dzīties pēc tās nenormālās siltuma taupīšanas. Kārtīgu slapjo pirti vispār nevar uztaisīt ekonomisku, jo krāsns pirms pirtošanās jākurina pus dienu. Pirti jau netaisa ekonomijai, bet gan priekš veselības. Nav jau arī vērts strīdēties par materiālu dabīgumu vai nedabīgumu un ne jau plastmasas logiem ir kāda vaina, vai spīdīgai plēvei uz plastmasas pamata. Vienkārši, katru materiālu vajag izmantot tam piemērotā vietā.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 02/08/2007 15:53

Tvaika barjeru ekovatei varbūt vajadzētu vannas istabā, ko sviedrē katru dienu vai virtuvē, kur katru dienu vāra lielus katlus.
Klasiskā pirtī krāsns atlikušais siltums nākamās diennakts laikā izžāvēs ne tikai nedaudz mitrās sienas, bet pat pilnīgi slapjo grīdu.
Vai Valmieras ražotne lieto vietējo makulatūru?
Rīgā itin visu ber vienā Norbā, un neticu, ka Getliņos rūpīgi šķiro, tāpēc kādu laiku ūdeņi vēl nebūtu jāaiztiek.
Bez tam ir vēl dabiskāks materiāls par ekovati - kūdra.
Kautkur lasīju, ka leiši sākuši kaņepes audzēt, savukārt mūsu valdība pirms cukurfabriku aizklapēšanas centās zemniekus mierināt, iesakot pāriet uz liniem.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********  **     **  **        
 **     **  **     **  **    **   **   **   **    **  
 **     **  **     **      **      ** **    **    **  
 **     **  **     **     **        ***     **    **  
 **     **  **     **    **       **   **         **  
 ********    *******     **      **     **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.