UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Kadu grīdu taisīt?
Autors:
RaimisE
(193.68.66.---)
Datums: 14/09/2007 17:25
Labdien!
Ir lentveida pamati 3.5x6.5 20cm platumā (kadreiz virsu bija siltumnica) iekšā ir augsne+kūdrz~ 50cm biezumā. Tagad ir doma uz tiem pamatie būvet pirti ar nelielu atpūtas istabu.
Nezinu kādu gridas konstrukciju taisīt?
Visu betonet kaut kaa par saļu.
P.S. pamati ir līdz ar zemes virsmu, vai vajadzes betonet virspamatus?
Ir lentveida pamati 3.5x6.5 20cm platumā (kadreiz virsu bija siltumnica) iekšā ir augsne+kūdrz~ 50cm biezumā. Tagad ir doma uz tiem pamatie būvet pirti ar nelielu atpūtas istabu.
Nezinu kādu gridas konstrukciju taisīt?
Visu betonet kaut kaa par saļu.
P.S. pamati ir līdz ar zemes virsmu, vai vajadzes betonet virspamatus?
Re: Kadu grīdu taisīt?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 14/09/2007 17:50
Noroc kūdru, iestrādā siltumizolāciju to nobruģē un izveido mūra stabiņus uz kuriem balsti grīdas segumu. Piemēram speciālo profilskārdu 'Lewis" ar cementa javu. Zem grīdas līdzīgi romiešu termās ierīko kurtuvi un dūmuizeju telpas pretējā pusē. Tev būs romiešu pirts variants.
Autors:
RaimisE
(193.68.66.---)
Datums: 14/09/2007 18:03
Jūs mani mazliet pārpratat, Romiešu pirti būvet netaisos. Grību uzbūvēt slapjo pirti(somu un krievu apvienojumu).
Tapēc gribētu zināt viedokli no cilvekiem kas ir ko tādu būvējuši.
Tapēc gribētu zināt viedokli no cilvekiem kas ir ko tādu būvējuši.
Autors:
(80.232.161.---)
Datums: 14/09/2007 18:42
Ja tu runā par slapjo pirti, tad grīdā koku, bez raizēm par trupi, tu vari izmantot tikai kā noņemamas redeles.
Man arī mājās būvēta pirts, vienīgi tā atrodas pagrabā un 50cm kūdra man nebija.
Man arī mājās būvēta pirts, vienīgi tā atrodas pagrabā un 50cm kūdra man nebija.
Autors:
td
(84.237.181.---)
Datums: 14/09/2007 22:11
...parasti pirī laistās ar ūdeni, dažreiz arī mazgājas, kārto lielas un mazas vajadzības- zem grīdas visupirms prasās izbūvēt dažādas komunikācijas ar izvadiem cauri pamatiem, tos rokot droši atklāsies, ka pamati nav caursalšanas dziļumā utt...
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 14/09/2007 22:50
vai pareizi sapratu par to romiešu pirts variantu? krāsns -> pagrīde kā dūmvads -> skurstenis. kā tur būs dūmu trases piķošanos un svīšanu, un tīrīšanu?
Autors:
(80.232.161.---)
Datums: 17/09/2007 17:04
Es pieņemu, ka romiešu pirtīm hipokausta apkures sistēma tika tā veidota, lai kanālos varētu ielīst cilvēks un tos iztīrīt.
No iepriekš aprakstītā, es domāju, ka varētu izmantot vai izbūvēt tikai vienu vai divus kanālus līdz 8..10m garumā un 55XH80cm augstumā dūmiem un vienu varētu veidot daļēji slēdzamu ar pagriežamu vārstu.
Man pašam izbūvēta krāsns ar apakšējo dūmuizeju un varu teikt, ka salīdzinot ar iepriekšējo, kur dūmi izplūda augšpusē, krāsns 90x90xh150cm ļoti nokarst, kurinu ~4..5stundas ~30kg malkas patēriņš. Siltumu papildus notur 250 l ūdens katls uz krāsns. Varu teikt, ka krāsns apakša pie dūmizejas apakšā ļoti labi izsilst.
No iepriekš aprakstītā, es domāju, ka varētu izmantot vai izbūvēt tikai vienu vai divus kanālus līdz 8..10m garumā un 55XH80cm augstumā dūmiem un vienu varētu veidot daļēji slēdzamu ar pagriežamu vārstu.
Man pašam izbūvēta krāsns ar apakšējo dūmuizeju un varu teikt, ka salīdzinot ar iepriekšējo, kur dūmi izplūda augšpusē, krāsns 90x90xh150cm ļoti nokarst, kurinu ~4..5stundas ~30kg malkas patēriņš. Siltumu papildus notur 250 l ūdens katls uz krāsns. Varu teikt, ka krāsns apakša pie dūmizejas apakšā ļoti labi izsilst.