UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Propāna apkure katls
Autors: uldisj (87.99.76.---)
Datums: 11/09/2008 10:34

Pamanīju tendenci braukt augumā dažādām apkures iekārtām, labāk VISPIRMS LAI TAS, KAS JUMS CELS UZCEĻ NORMĀLU MĀJU BEZ CAURUMIEM, KURUS UZRĀDA BLĪVUMA PĀRBAUDES UN TAD SĀKSIM RUNĀT PAR PĀRĒJO. Lielākā daļa iepriekš monēto skaitļu ir priekš "caurām" mājām.

Autors: katlinieks (87.110.165.---)
Datums: 11/09/2008 17:40

Nu tie skaitļi tādi nepilnīgi: gāze tik un tik tugriki, elektrība tik un SS vēl tik...
Lai runātu par REĀLĀM cenām, vajag zināt uz kādu kvadratūru cik tonnas vai kw patērēti un pa kādu cenu pirkti.
Propāna gāze jau trešo gadu ap 500 ls tonnā, uz pārējā fona tā pat krietni lētāka palikusi.

Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 11/09/2008 21:03

Par reālām cenām ilgākā laika posmā grūti bazarēt. Kas vainas abstraktajiem tugrikiem? To komentu, skatos, esmu rakstījis gadu atpakaļ. Kas pa šo gadu mainījies? Dabas gāze uzņēmusi rekordskrējienu. Skatoties uz to pat propāns kļuvis pievilcīgs. Elektrība cena aug lēnāk. Koka granulām cenas pat noslīdējušas. Taču tām vēl arvien tendence cenai un kvalitātei raustīties šurpu turpu, nav stabilitātes. Arī malkai cenai būtu nedaudz jākrītas, taču tā nemitīgi aug. Abiem pēdējiem cena parasti atkarīga no mežistrādes un kokmateriālu cenām. Pašlaik mežu zāģēt nav izdevīgi. Naftas produktiem cenas ar augšā, ar oglēm ļautiņi negrib krāmēties šmuces dēļ. Vēl tirgū spraucas kūdras briketes. Laikam jelgavieši no Baltkrievijas stumj iekšā, palēti, taču maza pieredze un tāds pats pieprasījums.
Abstrakcija arī der udisj minēto iemeslu dēļ. Kaut gan man pašam tas siltumsūknis nav, man simpatizē fakts, ka ekspluatējot šamējos var ieekonomēt 2/3 no nepieciešamās enerģijas. Nu tā nu sanācis, ka ss gadījumā enerģija ir elektrība. Man domāt, ka neviens gāzes, malkas, ogļu vai cita kurināmā katla īpašnieks nebūtu apvainojies, ja viņam vajadzētu to kurināmo par 2/3 mazāk. Bet tā nu ir sanācis, ka "apgriezto leduskapi" ar oglēm nekurina. Un galvenais, ka es ne tikai esmu redzējis reklāmas saukļus, bet reāli darbojošus agregātus, kuri arī pie lielākiem saliem ir ekonomiski. Protams par te iepriekš minēto cenu - "1500Ls ar PVN un uzstādīšanu, 250kv/m apsildei, nodrošina 90% tādus nenopirkt. Par tādu cenu droši varēs pasildīties līdz 0 grādiem ;)
Tā kā tugriki aprēķins pa gadu ir tikai palicis aktuālāks :D

Datums: 11/09/2008 21:27

Man ļoti patīk tugriki un nav nekādu iebildumu pret teiksim šādu konkrētību:

Rēķinu, ka manas izmaksas būs aptuveni 1-1,2 ls m2 apkures sezonā, bet toties nevajadzēs turēt šķūnī ogles vai malku un skraidīt uz kačigarku un topīt krāsni.

bet izlasot ko šādu:

...Sākumā ievilkām apkuri kura darbojās ar propāna gāzi,pēc cenu izmaiņām rēķini bija astronomiski,kurinot ar vienkārši elektriskiem sildītājiem sanācis lētāk gandrīz uz pusi.
3 gadus atpakaļ tur uzstādījām siltumsūkni,saimnieki apgalvo,salīdzinot ar propāna gāzi nauda atnāks atpakaļ 7 gados izejot no reālajiem rēķiniem...

ar 100% pārliecību varu apgalvot ka pie visa vainīgs apkures ievilcējs vai ar uz siltumsūkņa ierīkošanas laiku varbūt kāds beidzot aizvēris durvis?

Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 11/09/2008 23:13

Man aizdoma, ka propāna gāzes gadījumā būs stāvējusi balonu baterija pie pakša, un neizlietojot visu gāzi, baloni mainīti nejēgā. Vienkārši salā 1/3 no balona nerada vajadzīgo spiedienu. Gadījumā, ja ir lielā tvertne, atlikumu neviens projām neaizved, un viss tiek uzskaitīts. Tas ir tikai minējums. Varbūt tomēr vainīgas durvis ;)

Datums: 12/09/2008 07:57

Ja aiz atvērtajām durvīm stāv skapis , kur baloni pildīti ar leišmales samazgām, tad pie palielākiem mīnusiem pat puse paliek iekšā. Ir nācies siltināt šos skapjus un kā apkures elementu izmantot apgaismes lampas.
...un kilograms gāzes balonā izmaksā gandrīz uz pusi dārgāk kā cisternā...

Autors: uldisj (87.99.76.---)
Datums: 12/09/2008 12:16

Par propāna gāzes kvalitāti runājot, man no savas pieredzes skatoties, Latvija vispār ziemas sašķidrināto gāzi nav redzējusi,tā kā esmu pabijis arī ziemeļos, kur temperatūras ir vidējai ap -30, un gāzes iekārtās nav problēmu ar degšanas procesiem bez kaut kādiem murgainiem iztvaicētājiem un piesildīšanas, galvenais ir pareizā propāna un butāna attiecība kokteilī. Kaut kā līdzīga situācija ir pie mums ar dīzeļdegvielu, kā mīnuss divdesmit sākās parafīna brīnumi, bet neko problēma ar dīzeli ir stipri vienkāršāka un vieglāk arī pievienot profesionālas piedevas pašrocīgi, propānā - butānā bez rūpnieciskām iekārtām tas vienkārši nav iespējams.

Datums: 12/09/2008 22:50

Butāna iztvaikošanas temperatūra -0.6 propāna -40
propāna/butāna attiecības 40%/60% vasaras maisījumam; 60%/40% ziemas.
Kāds īsti ir reālais gāzes sastāvs, to var noteikt tikai laboratorija. Pirms trīs ziemām, kad uz ziemassvētkiem nokritās līdz -30, no leišiem tīra propāna vietā trīs objektos no leišmales saņēmām tīru butānu...labi ka objekti bija laukos, pārvietojām salmukaudzes uz cisternām.

Autors: chiksa (---.b-ras1.blp.dublin.eircom.net)
Datums: 06/03/2009 23:07

Tad ko man tagad dariit? Gribeeju uzstaadiit shkjidraas gaazes katlu...kaa buut? Es protams runaaju par to gaazi, kas ir piesleegta dziivokljiem ... Man luudzu padomu ljautinji..jo muusu pusee dabas gaaze nav pieejama, un ar malku kraameeties nu dikti negribas :(

Autors: z (87.110.151.---)
Datums: 07/03/2009 01:01

Roc cisternu un ja nav garantijas, ka atradīsi godprātīgu piegādātāju, ierīko iztvaikotāju.

Autors: pauljukas (87.226.72.---)
Datums: 07/03/2009 02:13

chiksa Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tad ko man tagad dariit?

Iesaku šķidro kurināmo!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **   ***   **   **   **    **  **   **     ** 
 **         ****  **    ** **      ****    **     ** 
 **    **   **  ****    ** **       **            ** 
 **    **   **   ***   **   **      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727