UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

VUGD tehniskie noteiktumi, vairs nav spēkā???
Autors: Padoms (62.85.96.---)
Datums: 05/10/2007 01:49

sanāk, ka no 2007.gada 26. jūnija VUGD vairs neizdod tehniskos noteikumus un līdz ar to arī nepieņem māju eksplutācijā!!! es painteresējos būvvaldē un man apstiprināja šo faktu, a kā tad iznāk,ka katrs tagad pats ir atbildīgs par ugunsdrošību!!!Jeb es kautko nesapotu???

Re: VUGD tehniskie noteiktumi, vairs nav spēkā???
Autors: Ambrosio (---.btv.lv)
Datums: 05/10/2007 03:26

Es no kaimiņiem arī dzirdēju, ka viņiem vairs nebija VUGD jāaicina, lai nodotu maju ekspluatācijā, ko viņi arī veksmīgi pirms apmēram nedēļas izdarīja.

Pēc dzirdētajiem nostāstiem taisni vai jāpriecājas, ka beidzot VUGD tika piegriezta šitāda barotava :)

Autors: osiss (194.8.16.---)
Datums: 05/10/2007 16:20

tā jau gluži nav, ka nav jāievēro ugunsdzēsības normas.- tikai tagad to uzraudzīs tiescilvēki no būvvaldes, kuri pieņems māju ekspluatācijā.
Tātad tas būs atkarīgs no viņu garastāvokļa vai pateicības apmēra (man tā subjektīvi šķiet).

Autors: Pow (159.148.161.---)
Datums: 05/10/2007 19:34

Man tā ir iepriecinoša ziņa. Jātaisās nodot māja, a to būvatļaujai kā reizi tikko termiņš izbeidzās.
Cilvēki būvvaldē ir pārāk slinki lai vispār celtu pakaļu no mīkstajiem krēsliem, vienkārši paraksta papīrus.

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 05/10/2007 20:44

Mīļie cilvēki. Tehniskie noteikumi taču rakstīti mūsu pašu labā, bet ēkas pieņemšana vai nepieņemšana ir birokrātiskas dabas pasākums. Tas vairāk domāts tiem namīpašniekiem, kuri dzīvokļus grib izīrēt un līdz ar to šai kategorijai ir uzspļaut vai jūs kā irnieks sadegat vai nē.

Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 05/10/2007 23:34

Nu par tehniskajiem noteikumiem vēl var pastrīdēties. Piemēram - krāsns izvads-pieslēgums dūmvadam nedrīkst atrasties mazāk kā 50 cm no degošām konstrukcijām. Pie kam - nav svarīgi, vai izvads ir bleķa caurule no čuguna krāsniņas, kas nokaitēta līdz sarkankvēlei, vai dubulta, ar izolāciju pildīta knapi silta caurule. Abi gadījumi ir kardināli atšķirīgi, bet uz papīra vienādi. Mums jau neviens neko neskatās pēc fakta, bet gan pēc papīra, rezultātā sanāk absurds.
Zviedrijā, piemēram, ugunsdrošības noteikumi ir par kārtu mazāk prasīgi kā pie mums, un tāpat tur ugunsgrēku ir par kārtu mazāk. Viss tas ir teātris, jo kā izrādās - 90% ugunsnelaimju rodas no elektroinstalācijām, ko, piemēram, tajā pašā Zviedrijā drīkst veikt tikai sertificēts elektriķis. Pie mums, savukārt - jebkurš pats vai jebkurš Vasja var savilkt vadus krustu šķērsu un galīgi nepareizus - tam neviens pakaļ nedziedās.
Ja tie noteikumi un pieņemšanas būtu cilvēku labā, kā tam būtu arī jābūt, tad vēl nekas, bet šeit visi tie normatīvi un noteikumi nevienam reāli neinteresē, jo lielākā daļa no tiem ir pilnīgi absurdi un domāti tikai papīru smērēšanai un kukuļu izspiešanai.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ***   ***  **         **  **   ***   ***  **     ** 
 **** ****  **          ****    **** ****         ** 
 **     **  **           **     **     **         ** 
 **     **  **           **     **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.