UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
Var jau gan, tikai visā apkures sistēmā jālieto antifrīzs.... :)
Kam ir pieredze ar ventilacijas iekartu ar siltummaini?
Autors:
Bruno
(---.bank.lv)
Datums: 25/10/2007 19:00
Jautajums skar ienākošā gaisa sildīšanas problēmu - var sildīt ar elektrību, var ar īpašu pie apkures sitēmas pieslēgtu sildītāju (ūdens). Lieka apkures cilpa maksā dārgi, bet ar elektrību izskatās padārgi ekspluatācijā. Vai kādam ir pieredze cik izmaksā noteiktas jaudas siltummaiņa "piesildīšana" ar elektrību aukstā ziemā (kā šogad februārī)?
Re: Kam ir pieredze ar ventilacijas iekartu ar siltummaini?
Autors:
v_t
(84.237.181.---)
Datums: 25/10/2007 19:12
pirms ūdens radiatora šākātā jāliek elektrisks priekšsildītājs, kuru darbina pie ļoti zemām temperatūrām. to var uzticēt automātikai. pretējā gadījumā ir risks, ka to radiatoru var "airaut" ciet ar visām no tā izrietošām sekām. īpaši, ja gaisa padeve ir liela.
Autors:
Karlo
(159.148.20.---)
Datums: 25/10/2007 19:26
Man arī bija variants likt apkures cilpu caur ventagregātu un piesildīt pieplūdes gaisu uz apkuri.
Atrunāja mani, jo ventagregāts atrodas bēniņos, kur elenetāri var pārsaldēt trubas, rezultātā nopludināt visu māju.
Tagad sildu uz elektrību. Ventiācija strādā naktī kādas 3 h + brīvdienās.
Elektrība pa gadu 550 Ls ar siltumsūkni un pārējo elektrību.
Atrunāja mani, jo ventagregāts atrodas bēniņos, kur elenetāri var pārsaldēt trubas, rezultātā nopludināt visu māju.
Tagad sildu uz elektrību. Ventiācija strādā naktī kādas 3 h + brīvdienās.
Elektrība pa gadu 550 Ls ar siltumsūkni un pārējo elektrību.
Autors:
Bruno
(---.bank.lv)
Datums: 25/10/2007 19:27
Šim gadijumam lietojot antifrīzu ūdens vietā, tad itkā varot iztikt bez elektribas.
Autors:
Ciba
(195.13.214.---)
Datums: 25/10/2007 19:58
Man virtuve visa uz elektrības + ūdenssūknis+ bolers 1480L(strādā visu laiku) + vannas istabā 2m2 apsildāmā grīda. Samaksāju pagājušo mēnesi 49Ls par elektrību. Kurinu ar malku. :((
Autors:
Karlo
(84.237.199.---)
Datums: 26/10/2007 16:50
Var jau gan, tikai visā apkures sistēmā jālieto antifrīzs.... :)
Autors:
vgy7
(80.232.253.---)
Datums: 27/10/2007 18:09
Kāpēc uzreiz visā sistēmā jālej antifrīzs? Caur atbilstošās jaudas siltummaini ierīkojam atdalītu loku ar savu sūkni, kura darbināšanai varam pielikt pat automātiku, lai sūknis ieslēgtos tikai mums vajadzīgajā laikā un uzpildīt ar anti'frīzu tikai šo loku.
vgy7
vgy7