UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Vai ir vēts būvēt kamīu
Autors: Harijs T (---.ejae.lv)
Datums: 10/01/2008 00:08

Jocīgi jau skan
Tagad man ir pirtsmāja 56kv/m
Ārējās sienas laukums 160kv/m
Apkure ar elektrību+apgaismōjums+boileris+ūdenssūknis=5000kw gadā
Temperatūru patstāvīgi uzturu ne mazāk kā 15 grādi, lai būtu saus un nerastos problēmas ar mitrumu.

Autors: jurka (87.110.143.---)
Datums: 10/01/2008 03:22

to Ddzisp:malku mēra m3!Steros mērija varbūt Tavs vectētiņš:).

Autors: EjTakTu (78.84.45.---)
Datums: 10/01/2008 06:44

=>jurka
Nesmejies par vectētiņu! Ja Tu pērc malku kubikmetros, tad bieži pārmaksā. Redz sters būtībā ir tas pats kubikmetrs, bet tikai pēc ārējā veidola. Sters tas ir 1mX1mX1m sakrauta malka ar visām gaisa šķirbām. Tālāk kurināmās koksnes daudzumu aprēķina attiecīgi 1sters=0.65m3(ciešmetri) Ja par kurināmo lieto beramu koksni, tad attiecīgi 1m3=2.5 beramiem m3
Tā kā vectētiņš parasti pērk lētāk par Tevi, un mazāk malkas ar šamējam iziet :D
Vispareizāk malku būtu pirkt uz svaru. Pamatojums tam - jo lielāks koksnes blīvums, jo lielāka siltumatdeve. Takš pārdevējam par mitrumu nevar uzticēties, nāksies maksāt pa ūdeni ;) bet ūdentiņš krāsniņā nav diez ko labs kurināmais :(
Tā kā mīlīši, pērciet labāk tā kā vectētiņš to dara!

Autors: aaaa (87.110.170.---)
Datums: 10/01/2008 07:02

Tās Somu un Zviedru podiņu kamīnkrāsnis (lai gan jebkura no tām podiņiem pat tuvu nav stāvējusi, jo reāli ir bleķa krāsnis piebērtas ar smiltīm un apšūtas ar flīzēm, kas izskatās pēc podiņiem) jau nav sliktas un arī labi izskatās, tikai neviena, kas tiešām izskatās pēc podiņu krāsns nav lētāka par 3000 Ls un jāneaizmirst, ka tās sver vismaz 900kg, kas nozīmē, ka vienkārši uz plikas grīdas likt nevar - vajag tomēr kaut kādu pastiprinātu pamatu.

Autors: Didzisp (78.84.155.---)
Datums: 10/01/2008 07:13

Es jau domāju, ka esmu ko palaidis garām, ka malku rēķinu steros, bet EjTakTu mani tomēr nomierināja. jurka laikam malku redzējis tikai benzīntankā un tāpēc tik gudri spriež. Malku nekad un nekur nav rēķinājuši kubikmetros! Gan jau tigotāji kādu paglupu pilsētnieku apčakarē ar malas kubikmetriem, bet citādi malka ir steros.

Datums: 10/01/2008 16:44

Labi,esmu tas paglupais pilsētnieks,kas nodarbojas ar mežizstrādi.Savulaik ar esmu piegādājis malku mazajiem patērētājiem un ja saskārās ar tādiem pārgudriniekiem kā Didzisp,tad peļņa bij ļoti laba.Parādi man kaut vienu koku iepirkšanas firmu,kas malku iepērk steros,kaut vienu harvesteru,kas kokus uzmēra steros.
Vienkārši malkas pārdevējfirmas(atsevišķas)čakarējot tādus gudriniekus kā Didzisp,kokmateriālus iepērk m3,un paŗdod tev jau steros par m3 cenu,tādējādi iegūstot jau vismaz 50% peļņu,nu un protams plus vēl uzcenojums
EjTakTu malkai koeficients var būt no 0.5-0.7,kas atkarīgs no dažādiem faktoriem.

Autors: Ugunsmīlis (---.bank.lv)
Datums: 10/01/2008 18:34

Lielu un tīru stklu kamīnam esmu redzējis. Nevajg mazu kurtuvi ņemt un malku kraut virsū stiklam. Protams ražojuma kvalitāte ir primārais. Kamīni ar pareizi veidotu gaisa cirkulāciju silda telpu lieliski. Ja to neuzskata par pamatapkures veidu, nevienmērīgā siltumatdeve (salīdzinājmā ar mūrīti) nav īpaši jūtama. Lai palielinātu siltumatdevi var likt ventilatoru zem kamīna, kas dzīs iekšā gaisu uzsildīšanai. Bet šim variantam ir daudz viltīgu nianšu.

Autors: Didzisp (193.111.247.---)
Datums: 10/01/2008 19:21

jurka, man ir tikai viens jautājums, kā nomērīt cik mlkas ir smuki sakrautā malkasgrēda? Var jau pārrēķinat kubos, bet kāda jēga, malkas jau no tā nepaliek ne vairāk, ne mazāk. Koksnes kubikmetri kā mērvirnība ir aktuāla mežizstrādātājiem, bet galadedzinātājam malkas daudzuma mērvienība ir malkasšķūnī sakrautie steri.

Autors: Bubulis (62.85.20.---)
Datums: 10/01/2008 19:48

Nu es ši m3 un steri atškirību parasti sajūtu sekojoši - atved man kravu ar papīrmalku kas ir baļķos. par to arī samaksāju pēc kubiem.
Savukārt pectam pats sazāģēju, saskaldu un sakrauju šķunītī un nu man jau ir steri.

Autors: IP Logged (159.148.229.---)
Datums: 10/01/2008 19:56

Visprecīzāk malkas uzskaiti ir vest kubikcollās, iepriekš veicot katras pagales uzmērīšanu. Neregulāras formas pagalēm atrod tuvāko tilpumu aprakstošo vienādojumu un integrāli atrisina. Vai ieved dif.vienādojumu... vells, aizmirsu...

Datums: 10/01/2008 20:02

Vot to es saprotu,tā ir visprecīzākā metode:)))!!!!!!!!!

Autors: EjTakTu (78.84.45.---)
Datums: 10/01/2008 20:10

Kā jau visi ļauži, arī malkas pārdevēji ir godīgi un ne tik godīgi ;) Ir nācies saskarties gan vieniem, gan otriem, gan arī tādiem kas ir muļķi vai par tādiem izliekas. Ja es pērku malku, tad parasti steros. Ir bijuši piedāvājumi arī kubikmetros. Tad es parasti pārjautāju, vai cena ir toč pa m3 vai tomēr pa steru. Parasti sākās minstināšanās ar atbildi vai arī apgalvojums ka m3 tas pats sters vien ir. Tad es saku paldies un zvanu nākošajam. Protams reizēm uzvārīties grib arī tirgoņi, kas pārdod steros, samezdami kravā mazāk, bet apgalvo, ka tur ir vairāk. Kā saka, kamēr klients sakrāmēs un attapsies, tamēr es jau gabalā. bet tā kā pārdevējs jau parastisavu preci pārliela, es parasti aizbraucu un apskatos, kāda tā malka ir dabā. Līdz ar to pārdevēja koordinātes ir zināmas un šamējie parasti šmuguļus netaisa.

Autors: Rx (159.148.5.---)
Datums: 10/01/2008 20:31

Kubikmetrs malkas ir malkas tīrā, aizņemtā telpa, ja tajā nebūtu gaisa spraugu. Sters ir malkas aizņemtā 1 m3 telpa kopā ar gaisu. Un tāpēc malku mēra steros, jo citādi nav pat iespējams. Un mērot steros var sasviest malku tā, lai gaisa starpā ir tā vairāk- piemēram auto kravas kastē, izmēra garumu, platumu, augstumu un steri gatavi. Bet rūpīgi sakrāmējot, iznāk mazāk! Pērkot jau jāvērtē, kāda malka, kas par malku , kā tā sakrauta un cik maksā. Katrs pats savas malkas pircējs....

Datums: 10/01/2008 21:07

Nu tad apgaismojiet mani,cik steru ir vienāda lieluma kravas kastē,kas ir sakrauta rūpīgi,un tādā ,kas sakrauta krustu šķērsu.
Manuprāt,vismaz līdz šim kokmateriālu uzmērīšanas valsts standarts tā noteica,uzmēra kravas kastes ciešmetrus un piemērojot koeficientu iegūst m3
Protams,kā tikai kādreiz nemērija-steros,klēpjos,pusklēpjos un mazos klēpjos,sludinājumos tagad malku tirgo pat maisos tilpumu nosakot litros,nekas briesmīgs jau tas nav,bet nevajag to uzskatīt par valsts standartu.Aizvedot malkas kravu uz ostu,par mani skaļi smietos,ja izdzird;etu,ka esmu atvedis 50 steru malkas.

Datums: 10/01/2008 21:45

Lai apgaismotu Jūs izlasiet te: [www.oles.ru] . Ja nepareizā valodā , tad īsi: samestai malkai tilpums steros ir 0.8 no sakrautas. Bet Krievija malku mēra kubikmetros, tai skaitā gaiss, kas starpā. Aizvedot malku uz ostu, jums pie kudikmetra nomērītā pieliks gaisa koeficientu, atkarībā no gaisa daudzuma: ja ļoti blīvi sakārtota, taisnstūraina malka, tad sters būs tuvu m3.

Datums: 10/01/2008 21:55

Tu pats saproti,ko te esi sarakstījis,es kautkā nevaru iebraukt.

Autors: alekss (87.110.139.---)
Datums: 10/01/2008 22:06

Dārgie forumieši,10.gadus atpakaļ beidzot LLU Mežsaimniecības fakultāti sters tika pieminēts kā vēsturiska mērvienība,kuru sen jau vairs neizmanto!Koksnes mērvienība ir m3,tātad arī malkai!

Autors: IP Logged (159.148.229.---)
Datums: 10/01/2008 22:34

Khem, sters ir tilpuma mērvienība vai kā? Es pieļauju, ka tilpuma. Kubikmetrs arī esot tilpuma mērvienība. Tad kāda starpība, kā izsaka, kub.metros, steros, riekšavās vai spaiņos? Ja vien katra mērvienība ir nodefinēta salīdzinot ar kādu citu, t.i. abām darījumā iesaistītajām pusēm ir skaidrs, ka sters ir X kub.m (klēpji, pusšķūņi vai ar.kaudzi.piekabes). Strīdus ābols šajā fundamentālajā diskusijā ir gaisa pārdošana par malkas cenu, ko var panākt dažādi sametot vai sakrāmējot pagales. Resp. būtu noderīgi noteikt malkas bēruma tilpummasu, ko attiecinot pret konkrētās malkas partijas koksnes tilpummasu iegūst koeficientu [IPLog], kas raksturo gaisa daudzumu dotajā malkas tilpuma vienībā. Taču jāņem vērā, ka malkas tilpummasa ir proporcionāla koksnes mitrumam, bet malkas kā kurināmā kvalitāte ir apgriezti proporcionāla kosnes mitrumam. Tādēļ nepieciešama rezultātu korekcija pēc tabulām, ņemot vērā koksnes mitrumu un koku sugu ;)

Datums: 10/01/2008 22:41

"samestai malkai tilpums steros ir 0.8 no sakrautas" tas nozimē ka sakraujot 1 steru (kubikmetru ja vēlaties) samestas malkas, iegusiet 0.8 sterus (kubikmetrus) malkas. Kubikmetros mēra kokmateriālus. Bet ja jau alekss saka ka sters nomiris, tad visu izsaka vārds MALKA. Un ja tā ir atgriezumi no skaistiem klucīšiem, smuki sasietiem, tad Jusu pirkums būs daudz izdevigāks ja maksāsiet to pašu kā par malku ar gaisu...

Autors: vecukins8 (87.110.231.---)
Datums: 10/01/2008 22:43

Būtībā lai izrēķinātu m3 jūs pirmais uzzinat cik kravā ir steru un pēc tam pareizinat ar koeficientu 0,65 un iegūstatm3-vienkārša matemātika.Papīrmalkai tas ir apmēram 0,51-0,55,jo tiek izrēķināts ārā mizas %.Bet topiks bija par kamīniem,nevis par malku.Gribu oponēt rakstītajam par to veselīgo atklāto liesmu,ja kamīns ir uzbūvēts neatbilstoši liels attiecībā pret telpas m3,tad šāds neslēgta tipa kamīns būs par iemeslu saaukstēšanās slimībām.Šāds kamīns patērē daudz gaisa,rauj trūkstošo gaisu no durvju,logu šķirbām kā rezultātā rodas caurvējš.Ja telpa ir ļoti hermētiska,tad kamīns dūmos.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********         **  **     **  **      ** 
 **        **     **        **  **     **  **  **  ** 
 **        **     **        **  **     **  **  **  ** 
 ******    ********         **  *********  **  **  ** 
 **        **         **    **  **     **  **  **  ** 
 **        **         **    **  **     **  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727