UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

malkas krāns, vai mana uztvere?
Autors: rere (---.ntz.lv)
Datums: 11/03/2008 21:29

Skatss, te fano pa rcentrālapkuri. kādu kurināmo! Bet re, taisījos likt centrālapkuri, bet tad - gadījās tā ka malkas krāsnij nopirku skaidu briketes, taka dārgi un ķēp''igi, trāp''ijas pa lēto kūdras briketes - sākumā starā -cena, siltums.... Pa to burzmu, beidzās nauda, malka aš 40 m3, vedu, kurinu, mīlīši, tāds smeķis - neaprakstīt, i nekādas briketes, labsajūtai tikai malka un krāsnī, centrālapkure kā sekss prz. (atvainojiet par izteicienu). Ja neticat - aizejiet pie draugiem, paziņām vai kur ir malkas krāsns!

Re: malkas krāns, vai mana uztvere?
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 11/03/2008 22:42

es centos. ļoti. bet man nesanāca atšifrēt komentārā iekļauto domu.
varbūt varētu atkārtot to pašu latviski?

Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 11/03/2008 23:01

...uztvere! Ar rokām mazgāta veļa arī tīrāka. Kokvilna un vilna labāka par sintētiku. E-piedevas sliktas. Pilsētā gaiss piesārņots. Pašu spiesta sula labāka. Un tā tālāk. Bet visur roka jāpieliek. Un ja kaifs par to un šis kaifs būs ilgs, mūžīgs tad OK.

Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 12/03/2008 08:51

Galvenā objektīvā krāsns apkures priekšrocība manuprāt ir dabīga gaisa mitrināšana. Diemžēl vairumam nebūs pieņemams neviens apkures veids, kuru jāapkalpo biežāk kā reizi nedēļā.

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 12/03/2008 10:23

Viss OK, pils krāšņu apkurei pieņemam darbā krāsnkuri un lieta darīta, darbaspēks pie mums vēl joprojām lēts.

Autors: sto>>>Vienstāvs (87.110.45.---)
Datums: 12/03/2008 10:32

Nersapratu, kā ar malkas krāsns apkuri var panākt gaisa mitrināšanu? Ja nu vienīgi, telpā ienesot mitru malku vai apsnigušu un tā to uz laiku to pirms izkurināšanas telpā atsājot. Varbūt tur ir kāds cits āķis??? Bet par to, ka malkas apkure ir O`K gan izmaksu, gan ekoloģijas ziņā - nenoliedzu. Tikai tā nepakļaujas automatizācijai (bet atstājot māju, kā dežūapkuri var izmantot, piem., eļļas radiatorus vai tml.

Datums: 12/03/2008 11:21

Sadegot jebkurai C-H saturošai organiskai vielai, rodas CO2 un H2O. Mūrīša sienas ir aukstākas par dūmgāzēm, tāpēc ūdens kondensējas uz tām un caur higroskopisko keramiku un māla šuvēm sasniedz krāsns ārpusi, iztvaikojot telpā. Reiz jau par to tika spriests:
[www.building.lv]
Kaut skeptiķu un oponentu netrūka, es tomēr paļaujos uz sava deguna gļotādu kā pietiekami precīzu higrometru.

Autors: sto>>>Vienstāvs (87.110.45.---)
Datums: 12/03/2008 12:23

Interesanti, interesanti...

Autors: xxx (195.122.28.---)
Datums: 12/03/2008 12:36

Man gan līdz šim likās ja kurinu kamīnu (ar aizvērtu stiklu) pēc laika gribās atvērt logu un ne tāpēc ka pa karstu. Varbūt ar krāsni un mūri ir savādāk jo tur nav metāls/chuguns.

Datums: 12/03/2008 17:37

Putekļi svilst uz karstā bleķa, vai ne tā?
"Kamīns - VAĻĒJA degtuve ar vai bez ārdiem".
Tas pēc definīcijas nevar būt ar "aizvērtu stiklu", tāpat to nevar nopirkt veikalā dēļ lielās masas un arī telpā var ienest vienīgi pa ķieģelītim. Veikalos pārdod metāla krāsnis ar stikla durvtiņām.

Autors: td (78.84.43.---)
Datums: 12/03/2008 17:38

3 stāvu pilīs kādreiz būvēja krāšņu sistēmu ar kurināšanu pagrabā- neviens barons nesūrojās par aukstumu- nevar jau tā vienkārši paņemt siltzemju brīva plānojuma māju un filozofēt par apkures veidu- ja gribam apkurināt ar klasiskām malkas krāsnīm jātaisa ļoti pārdomāts individuālais projekts, kas risina gan uguns punktu skaitu, gan izvietojumu, gan kurināmā piegādes ceļu, gružu/putekļu savākšanu un malkas ērtu glabāšanu. Klasiskā variantā mājas centrā ir 1 liela krāsns un caurstaigājamas telpas tai apkārt...uguns kurējās gandrīz nepārtraukti- turpat gatavoja arī ēdienu.
Progresa tēvs ir slinkums- tāpēc ir izgudrota apkure ar siltumsūkni- daudzi saimnieki pat nesaprot, kāpēc ir silti...

Autors: lol (78.84.184.---)
Datums: 29/03/2008 13:31

malkas krāns, vai mana uztvere? kas tas pa krānu? :D

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **   **      **     **        **     **  **       
   ** **       **     **        **     **  **       
   ** **       **     **        **     **  **       
  **   **      **     **        **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727