UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Skursteņa labošana.
Autors: Ēriks Rx (80.81.49.---)
Datums: 08/09/2004 20:54

Ko darīt? Skurstenis ar apmetumu galīgi pliks! varbūt pat kustās kāds ķieģelis- vēl nav būts pie tā. Ir krāsns apkure. Ar kādu javu, vai modernāku apmetumu labot skursteni ? Salīdzinoši īsā laikā tas kļuvis tāds! Lūdzu kompetentus specus dot padomu!

Re: Skursteņa labošana.
Autors: PaaO (80.232.192.---)
Datums: 08/09/2004 23:57

Paņem < 50*50*5 saliec stūros, sastīpo, apmet ar portlandcementa javu M50, un nokrāso vai kā citādi apdari, bēniņos nobalsini. Labi būtu ja < varētu dabūt cauri pārsegumam.
Lieta darīta :)

Re: Skursteņa labošana.
Autors: Ēriks Rx (---.ardi.lv)
Datums: 09/09/2004 09:52

Paldies, bet ap skursteni ir tā kā paplašinājums pirms jumta, kas, liekas kalpo ūdens novadīšanai tālāk no savienojuma šķirbas starp skursteni un jumtu. Jumts ir no kvadrātiņu šifera, un kad stiprs lietus, ūdens gar skursteņa malu tek mājā! Varbūt jāliek metāla lente starp skursteni un jumtu, kas ar silikonu, vai bitumenu jānoizolē?

Re: Skursteņa labošana.
Autors: PaaO (80.232.192.---)
Datums: 09/09/2004 11:05

Ja skurstens virs jumta ir draņķīgs, tad pēc manām domām, prātīgākais to ir nojaukt līdz jumtam un pārmūrēt. Skursteņa cepuri apm. 20 cm es izbetonētu. Savienojuma vietu ar jumtu izliktu skārdā, ja kārtīgi un pareizi šo mezglu izveido cita izolācija nav vajadzīga.
Darba tur nav daudz, skursteņa augstums varētu būt ap 1m. Vai tā ir?

PaaO

Re: Skursteņa labošana.
Autors: R.R (---.vid.gov.lv)
Datums: 28/09/2004 10:42

Man jautājums par metāla kārtaino (izolēto) skursteni, ko liek apkures katliem.
Skurstens sastāv no trijām kārtām - Iekšpusē nerūsējošais, pa vidu (starp nerūsējošo un cinkoto) ir vate, apkārt (ārpusē) cinkotais.
Palaidu katlu.Domāju ka tam no ārpuses nevajadzētu karst, bet uzkāpis bēniņos pieliku roku, sasodīts, karsts tomēr viņš ir. Nu labi ne tik lai kas aizdegtos, bet nu diezgan karsts.
Vai tā tam ir jābūt, vai viņš tā drīkst būt???? Jā nē, tad nāksies iet uz veikalu un skaidroties.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: vt (195.13.178.---)
Datums: 28/09/2004 11:39

maz ticams, ka var izgatavot skursteni, kam ārējā čaula praktiski nesilst. vispār, gan jau, ka var. jārēķinās, ka iekšpusē temperatūras ir diezgan nopietnas, un tur nepieciešams sarežģits masīvās un atstarojošās izolācijas komplekss.
svarīgs ir arī kurināmais. oglēm ir īsa liesma, malkai, savukārt, gara - pie spēcīgas vilkmes sasniedz až 4 - 5 metrus!!!

Re: Skursteņa labošana.
Autors: San (---.vita.gov.lv)
Datums: 28/09/2004 14:43

Paa0!
Mani loti ieintereeeja tavs padoms par to, kaa tikt galaa ar skursteni, kurs raud gar jumta savienojuma malu.
Vai vari ieteikt kaadu meistaru, kas to var paveikt?
Vai varbuut pats arii esi izpaliidziigs un var ar tevi sakontakteet?
Paldies.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: PaaO (80.232.192.---)
Datums: 28/09/2004 15:11

esmu būvkonstruktors, ar tādiem darbiem nenodarbojos. Sliktākajā gadījumā arī pats to vari izdarīt, nekas tur sarežģīts nav. :)

Re: Skursteņa labošana.
Autors: Ēriks Rx (---.ardi.lv)
Datums: 28/09/2004 16:41

Tā arī darīšu- būs jānojauc un tad jauns- ar vecajiem ķieģeļiem. Tagad uz ziemu tikai šuves iztīrīju, un vismaz ar javu aizsmērēju. Bet tas ne uz ilgu laiku. Kā to betona cepuri lai uztaisa? Vai virs jumta tas skursteņa paplatinājums , kurā bleķi ieliek, vajadzīgs, vai skurstenim jābūt visam vienādos izmēros?

Re: Skursteņa labošana.
Autors: San (---.vita.gov.lv)
Datums: 28/09/2004 16:51

Paldies buvkonstruktoram par atbildi un padomiem. Diemzeel ne vienmeer visu pats var, iipasi, ja esi sieviete un nepieciesama darbosanaas maajas salabosanaa. Un uzticami meistari, kaa redzams arii Forumaa, ir deficiits.
Bet Erix lai veicas!

Re: Skursteņa labošana.
Autors: PaaO (80.232.192.---)
Datums: 28/09/2004 20:46

Paplašinājums manā izpratnē vajadzigs, tas nosegs salaiduma vietu ar skursteni (salaidumā iestrādāto skāru, ruberoīdu u.c. materiālus).
Skursteni var izveidot kā lielisku mākslas darbu, ir redzēti vienreizēji eksemplāri.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: R.R. (---.vid.gov.lv)
Datums: 15/10/2004 15:38

Metāla siltinātais (centralapkures katlam) skurstens no ārpuses sāk palikt melns no cepurites, kas ir skurstenim galā. Izskatās ka cepurītē kondensāts rodas un tad skursten sāk notecēt ar to. Ir doma viņu ņemt nost, kamēr vēl ir kas labojams, jo no tās nekāda labuma nav. Uzstādīju svaigus skursteni un uzmontēju cepurīti no iepriekšējā, domājāt ka vis būs OK.
Varbūt nokrišņi netiek iekšā, bet parastajiem ķieģeļu skursteņiem arī nav cepurītes un nekas nav.
Varbūt ir kāds striprs arguments kāpēc nevajadzētu tomēr to cepurīti ņemt nost??
Un iskatās ka arī dūmu izplūšanu normālu arī traucē.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: so (81.198.154.---)
Datums: 15/10/2004 19:50

Vienkārši ,jāpārmūrē skursteņa galva ,cik cuku skurstenis ,apmēram,kur atrodas?

Re: Skursteņa labošana.
Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 17/10/2004 20:28

Mans skurstenis 2 cuku, bet vasarā būs jāpārmūrē- tikai par to tehnoloģiju tā arī skaidrības nav- kādas stiprības java jālieto, vai skrstenis jāapmet, ja jā, tad kā nodrošināt tā ilgmūžību, ja siltums- aukstums dara savu!, kādus ķieģeļus ņemt, kā zināt, ka tie siltuma- aukstuma ietekmē nesprēgās, java-apmetums klāt turēsies....to laikam neviens nezin! jo paskatoties pilsētas skursteņiem virsū- visi vecie tādi apdrupuši- ķieķeļiem kustīgiem...ir! Par nerūsējošajiem- mans skursteņslauķis teica ka cepuri nedrīkst likt, tā neko nedod- tikai vilkmi samazina, bet ūdens kas tajā ietek no lietus un kondensāts, tiek ar speciālu trauciņu vai caurulīti uz kanalizāciju izvadīts!

Re: Skursteņa labošana.
Autors: so (81.198.154.---)
Datums: 21/10/2004 09:28

Nemokies ar tehnoloģiju,ja gribi ,varu ieteikt meistaru.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 25/10/2004 20:34

SO- paldies, bet pieredze rāda, ka vārds- MEISTARS ne vienmēr rakstāms ar lielo burtu! Daudz jau Tādi meistar ir pabijuši, bet tikai pēc laika atklājas, ka neziņas, nepieredzes dēļ daudzi darbi ar kļūdām darīti. Tapēc pirms meistara, pats izzinu darbu specifiku, un tad jau kontrolējot, un uzdodot "gudrus " jautājumus darbs tiek paveikts Godam! (Skumji, bet meistari darbu vēlas veikt ar vienkāršākiem līdzekļiem, pārkāpjot būtiskas tehnoloģijas lietas, itkā lētāk, bet pēc tam kaut vai "ūdens plūdi".( Kā piemērus varu minēt: Vara un alumīnija vadu savienojumi tiešā veidā, atklātā vidē, Alumīnija savienojuma lietošana tērauda cauruļu savienojumos- ūdens vadam- pēc 8 gadiem izkorodēja cauri, emulsijas krāsas uzklāšana uz Brants apsēstu mūri, Koka balstu uzlikšana uz pamata, bez mitruma plēves...Un T.T.! kas attiecas uz skursteni - kāds "meistars" ieteica Mālus betona javai klāt likt...Tēvs tā arī izdarīja- un ķieģeļi kā veci zobi izbira!Tā nu tas ir. Ja naudas tā mazāk, tad darbi jādara pareizi, un tiem būs ilgs mūžš.

Re: Skursteņa labošana.
Autors: akmens (---.vsaa.lv)
Datums: 03/11/2004 11:11

Ja probleema ar skursteni virs jumta, tad to noteikti vajag lidz zem jumta seguma nojaukt un uzmuureet no jauna un ar jauniem kjiegjeljiem.Taalaak lai atkal kjiegjelji peec 35 cikliem(sals+silts) nesabirtu uz peedaeejaas kjiegjelju rindas sliipi uzklaaj stipru cementa javu un uzliek parasto 4 mm stiklu taa lai uudens noteceetu uz jumta.
Pashus kjiegjeljus attauko ar vaitspirtu un nokraaso ar kaadu no uudens dispersijas kraasaam peec gaumes
Pameegjinaaju staav bez probl jau otro gadu, pirms tam katru gadu makareejos ap skursteni maaleedam ciet skjirbas un atjaunodams peedeejo čepures kjiegjelju rindu
Veel ja negrib likt stiklu un kraasot tad visu skurstenivirs jumta vai peedeejo rindu krievu laikos muureeja no musoraa izsviestajiem paardegushajiem maala kjiegjeliem(vinji ir taadi zaljgani-paarstiklojushies)



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **   *******    *******  
    **      **   **   **     **  **     **  **     ** 
    **       ** **    **     **  **                ** 
    **        ***     **     **  ********    *******  
    **       ** **    **     **  **     **         ** 
    **      **   **   **     **  **     **  **     ** 
    **     **     **   *******    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727