UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Dienas jautājums :
Building.Lv Forums
spice, dziļurbums
Autors:
JanisJ
(87.99.83.---)
Datums: 07/05/2008 18:53
Uzstādam Spices mājas ūdens apgādei, laistīšanas sistēmām,
siltumsūkņiem, celtniecībai. Kā arī dziļurbumus. Pieņemamas cenas un termiņi. T. 29770009
siltumsūkņiem, celtniecībai. Kā arī dziļurbumus. Pieņemamas cenas un termiņi. T. 29770009
Re: spice, dziļurbums
Autors:
kantoris
(78.84.82.---)
Datums: 27/05/2008 06:59
Kādā attālumā no mājas ir vēlams ierīkot spici ( dziļums aptuveni 20mt), lai ūdens ņemšana neradītu negatīvas sekas uz mājas pamatiem? Esmu dzirdējis, ka tādi efekti varētu būt. Varbūt kāds, kas rubī šai lietā varētu sniegt kādu komentāru.
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 27/05/2008 09:27
No formālā viedokļa: man savulaik SVA techniskajos noteikumos ierakstīja, ka jāņem vērā MK noteikumi 2004-43. Pēc pēdējo izlasīšanas sapratu, ka nedrīkstu ūdens ņemšanas vietu rīkot tuvāk par 50m nekādai būvei. Kad gāju jautāt, mutiski pateica, ka uz mani minētie MK noteikumi neattiecoties, ja nedzirdinu vairāk kā 50? ļaužus (pašos noteikumos tas nav minēts), bet jaunus techniskos arī neizdeva. Tomēr sapratu, ka drīkstu rakt aku cik tuvu gribu, pat negatīvā attālumā no ēkas (senatnē izplatītā un pat modernos inter-jēros sastopamā iekšējā aka).
Vai tiešām ir reāli izūknēt ārā tik daudz smilšu, lai apkārtnē veidotos ieplaka?
Vai tiešām ir reāli izūknēt ārā tik daudz smilšu, lai apkārtnē veidotos ieplaka?
Autors:
jtdesign
(---.btv.lv)
Datums: 27/05/2008 09:29
Pietiekami bieži sastopu darbojošos risinājumus, kur spice ierīkota ēkas pagrabā.
Autors:
MRLX
(---.livland.lv)
Datums: 27/05/2008 10:03
Man domāt, ka varbūt vienīgās problēmas priekš pamatiem un ēkas var rasties paša urbšanas procesa laikā. Kad plūstošā smilts (ja tāda ir konkrētajā gadījumā) pie urbšanas tiek izskalota un no pamatu apakšas nedaudz pazūd grunts. Bet tas tikai tādā gadījumā, ja nu ļoti tuvu mājai tas tiek darīts. Kad raku grodu priekš urbuma, kaut kur 1m dziļumā gandriz iekritu vēl par metru. Gruntsūdens līmenī smilts bija izskalota, izvediojusies neliela aka. Aizbēru, salēju ūdeni, lai noblietējas un vēlāk problēmu nebūtu.