UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Jaunie noteikumi, sodi un citas nepatīkamas lietas
Autors:
MRLX
(78.84.71.---)
Datums: 16/05/2008 16:13
Hallo!!
Sen jau runā par drastiskiem noteikumiem un sodiem par "nelegāla" darba spēka izmantošanu. Firmām tas tākā būtu skaidrs: nav darba līguma, maksājiet sodu. Bet kā ir ar privātpersonām? Man jāslēdz līgums ar 4iem večiem? Kādā statusā jābūt tiem večiem? Pašnodarbinātajiem? Un ja man ir līgums ar viņiem, kartiņas ar foto utt arī ir, tad mans pienākums pret valsti tākā būtu izpildīts?
Ļoti aktuālā lieta. Ja kāds orentējas, liels lūgums padalīties informācijā.
Sen jau runā par drastiskiem noteikumiem un sodiem par "nelegāla" darba spēka izmantošanu. Firmām tas tākā būtu skaidrs: nav darba līguma, maksājiet sodu. Bet kā ir ar privātpersonām? Man jāslēdz līgums ar 4iem večiem? Kādā statusā jābūt tiem večiem? Pašnodarbinātajiem? Un ja man ir līgums ar viņiem, kartiņas ar foto utt arī ir, tad mans pienākums pret valsti tākā būtu izpildīts?
Ļoti aktuālā lieta. Ja kāds orentējas, liels lūgums padalīties informācijā.
Re: Jaunie noteikumi, sodi un citas nepatīkamas lietas
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 16/05/2008 16:29
Ja tu pats sev būvē privātmāju, tad pirmo reizi kaut ko tādu dzirdu. Kurš tev tur kaut ko pārbaudīs? - un nepārbaudīs jo zin, ka reāli tie ir draugi, kas palīdz celtniecībā - un to jau nu neviens likums neaizliedz :)
Autors:
MRLX
(78.84.71.---)
Datums: 16/05/2008 16:36
NU a ko ta pēdējās dienās ziņo, ka ja būvlaukumā atrodas kaut viens cilvēks bez līguma ar ārmuru rokās, izņemot ja tas nav tētis, mamma, brālis, tad līdz 350 ls sods! Nu nopietni, es paniku neceļu, bet kaut kas ir mainījies. Ar atmazku "čoms" vairs cauri neies, it sevišķi ja "čoms" izskatās kā no cietuma ar es nē :D
Autors:
aaaa
(---.ltnet.lv)
Datums: 16/05/2008 16:54
Nu klausies, tā ir vētra ūdensglāzē, ar garantiju, ka 99% LV privātmāju tiek celtas tieši tā - bez nekādiem tur papīriem utt. Neķer kreņķi tur, kur viņa vispār nav. Ir pietiekami daudz lielu objektu pa kuriem inspektoriem ņemties, uz privātmāju neviens neies. Starp citu, pēc likuma esot tā, ka inspektors privātā teritorijā var ienākt tikai ar īpašnieka piekrišanu.
Reāls notikums iz dzīves (paradoksāli, bet fakts!) - cilvis cēla māju bez atļaujas. Atnāca būvvalde, kaut ko tur nofotografēja, sāka taisīt sūdus. A šis iesūdzēja pagasta būvvaldi tiesā, ka tipa privātā teritorijā bez atļaujas ienākt vispār nedrīkst un fotografēt ne tik. Kā tu domā - neticēsi, bet tiesa atzina, ka viņam taisnība un būvvaldes pārstāvjiem tiešām nebija tiesību ne ienākt, ne fotografēt. Bet nu tas tips vispār ir ar iekšām uz to tiesāšanos - man pat prātā neienāktu.
Reāls notikums iz dzīves (paradoksāli, bet fakts!) - cilvis cēla māju bez atļaujas. Atnāca būvvalde, kaut ko tur nofotografēja, sāka taisīt sūdus. A šis iesūdzēja pagasta būvvaldi tiesā, ka tipa privātā teritorijā bez atļaujas ienākt vispār nedrīkst un fotografēt ne tik. Kā tu domā - neticēsi, bet tiesa atzina, ka viņam taisnība un būvvaldes pārstāvjiem tiešām nebija tiesību ne ienākt, ne fotografēt. Bet nu tas tips vispār ir ar iekšām uz to tiesāšanos - man pat prātā neienāktu.
Autors:
Sapieris
(80.232.222.---)
Datums: 16/05/2008 17:21
pārbaudes ir un pa kruto.
pagaidam darba inspekcija komplektā ar VID vazajas pa lieliem objektiem un pie tam firmām kas ir legālas. jo balto brigadi izkontrolet vieglāk nekā tos kas strādā pa melno.
un pagaidam baltajiem ari viss vel nav isti sakārtots.
pašam uzklupa - piesējās ka nav nodarbināto apliecibas un nepilnigs darbinieku saraksts.
pat aiz priekiem viņi nepiefikseja ka nevienam no padsmit večiem galvā ķiveres nebija :D
iedeva termiņu visu sakārtot. šoreiz iztikšot ar brīdinājumu :)
pagaidam darba inspekcija komplektā ar VID vazajas pa lieliem objektiem un pie tam firmām kas ir legālas. jo balto brigadi izkontrolet vieglāk nekā tos kas strādā pa melno.
un pagaidam baltajiem ari viss vel nav isti sakārtots.
pašam uzklupa - piesējās ka nav nodarbināto apliecibas un nepilnigs darbinieku saraksts.
pat aiz priekiem viņi nepiefikseja ka nevienam no padsmit večiem galvā ķiveres nebija :D
iedeva termiņu visu sakārtot. šoreiz iztikšot ar brīdinājumu :)
Autors:
sto
(81.198.244.---)
Datums: 28/05/2008 19:08
Darba aizsardzības koordinātoru arī vajag. Un kā darbinieku ievadinstruktāžu, ugunsdrošības un speciālo darba veidu instruktāžām un attiecīgajiem žurnāliem? Kas ar rīkojumiem par atbildīgo par darba drošību, ugunsdrošību un kravu drošu pārvietošanu? Ja izkrauj kādu kravu, tad vajadzētu arī stropētāju apliecības. Kas ar būvuzraudzību un autoruzraudzību un attiecīgajiem žurnāliem? Kas ar nozīmīgo konstrukciju un segto darbu aktiem? Kas ar izolācijas pretestības mērījumiem? Kas ar ietekmes uz vidi izvērtējumu? Vai biotopiem un dabas pamatnes zonām netiek nodarīts kāds ļaunums?
Un, vai kāds nesaņem kaut ko aploksnēs? Ja saņemtu, tad iepriekšejie jautājumi, laikam, atkristu.
Un, vai kāds nesaņem kaut ko aploksnēs? Ja saņemtu, tad iepriekšejie jautājumi, laikam, atkristu.
Autors:
IneseX
(---.eth.net.microlink.lv)
Datums: 29/05/2008 08:34
Nezinu, kā ir ar būvinspektoriem, bet vismaz vides inspektoriem ir 'tiešibas iet iekšā privātā teritorijā bez nekādas saskaņošanas, ja viņiem ir aizdomas, ka notiek nelikumīgas darbības. Pati pārliecinājos par to, kad Reģionālā vides pārvalde izdomāja pie manis manā prombūtnē kaut ko pārbaudīt,. Tad arī domāju, ka sūdzēšu šos dažādās instancēs, bet - pakonsultējos ar zinošiem cilvēkiem, palasīju normatīvos aktus un sapratu, ka nekā nepanākšu....Beigās viss nokārtojās tāpat, bez konfliktiem, jo viss bija kārtībā, bet tā dikti nesacerieties, kauz šī punkta var izbraukt.... un ar tiesām bieži vien ir tādi kuriozi, ka katrs tiesnesis likumu pa savam traktē un pieņem atšķirīgus lēmumus....
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 29/05/2008 09:50
Inesei
Tev jau nav sētas ar uzrakstu "nikns saimnieks" ;) Līdz ar to samazinās iespēja teritorijā satikt kādu nepieķēdētu bāskervilas briesmoni. Inspektoram baiļu slieksnis mainās, drosme pieaug. Pie iepriekš minēto nosacījumu maiņas, inspektors tomēr parasti palūdz atļauju apsekot vajadzīgo. Veselība katram pirmajā vietā ;)
A ko ta šamējais gribēja? Pārliecināties, vai attīrīšanas ietaises vietā Tev nav kloāka uz tuvējo grāvi? :D
Tev jau nav sētas ar uzrakstu "nikns saimnieks" ;) Līdz ar to samazinās iespēja teritorijā satikt kādu nepieķēdētu bāskervilas briesmoni. Inspektoram baiļu slieksnis mainās, drosme pieaug. Pie iepriekš minēto nosacījumu maiņas, inspektors tomēr parasti palūdz atļauju apsekot vajadzīgo. Veselība katram pirmajā vietā ;)
A ko ta šamējais gribēja? Pārliecināties, vai attīrīšanas ietaises vietā Tev nav kloāka uz tuvējo grāvi? :D
Autors:
fricis
(---.dpa.lv)
Datums: 29/05/2008 10:52
Pilnīgi droši zinu ka viņi bez saimnieka atļaujas vai policijas klātbūtnes brist iekšā tā pat vien nevar. Ja nāk kopā ar VID, tad varbūt ir savādāk.
Autors:
EjTakTu
(194.8.16.---)
Datums: 29/05/2008 11:03
Autors:
zanee
(80.81.35.---)
Datums: 12/06/2008 11:53
Manā privātajā objektā VID pavisam nesen ieradās pārbaudē bez jebkāda brīdinājuma. Celtniekam uzdeva visādus jautājumus par darba līgumu, par algu aploksnē, par to kam pieder instrumenti. Tā kā man ir SIA, tad ar celtnieku darba līgums bija noslēgts, bet uzrādīt nelika, tikai jautāja. Beigās sastādīja aktu. Nu tā apmēram.