UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

liels zemes gabals
Autors: Kukainītis (84.237.226.---)
Datums: 22/05/2008 11:30

Manā īpašumā būvēšanai nonācis liels zemes gabals laukos, piepilsētā- 2 ha. Mazāku dabūt nevarēja, jo tas ir nodalīts no l/s zemes un skaitās kā piem. saimniecība. Nu un tā kā šamais ir kaut kā jāapstrādā, rodas domas vienu otru stūri apzaļumot ar gandrīz vai mežu (tipa- bērzu birze skaistumam, bet... li-i-i-iela birze ;), citviet izrakt dīķi, utt. Bet kā tad ir ar tiem n-tajiem noteikumiem? Dīķis laukos bez projekta varot būt 100 kv/m. Ir tā? Un, ja es izroku 2-3 gab pa tiem 100 kvadrātiem? Un mežs? Oficiāli L/s zemi droši ka nedrīkst apmežot, bet ja nu tie koki "sasējušies" paši?
Tātad gribu zināt no jūsu pieredzes- kā puslīdz legāli apiet noteikumus, jo tādu plantāciju (ja reiz tāda ir) gribas izmantot, iekārtojot vidi un ainavu, nevis pirkt govi... Pagastā interesēties negribas, jo uzreiz taps skaidrs, kurš grasās kaut ko muhļīt. :)))
Paldies jau iepriekš tiem, kas kaut ko var ieteikt.

Re: liels zemes gabals
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 22/05/2008 11:56

Nezinu vai globāli liegts apmežot lauksaimniecības zemes tās netransformējot par meža zemēm, savukārt transformēšanu vismaz vēl nesen veicināja, par to maksājot naudu, mazinot nodokli vai tml. Sava pagasta terplānā atradu punktu "Nav pieļaujama no bioloģiskās daudzveidības viedokļa vērtīgu pļavu apmežošana". Reiz kāds mežsaimnieks, gribēdams Latvijā ievest ātraudzīgus kokus, teica, ka tādus varēšot audzēt tikai uz lauksaimniecības zemes, jo meža zemju noteikumi neļauj cirst tik ātri kā šie īpašie koki nogatavojas.
Cirst koku gan nedrīkst pat uz lauksaimniecības zemes, līdzko tā diametrs (mērot laikam 1m virs zemes) pārsniedz 8 cm. Ierēdnis atradis resnu celmu un grasās stādīt protokolu. Bet, ierēdņa kungs - metru virs zemes koks bija tikai 7.5 cm!

Re: liels zemes gabals
Autors: reiganss (84.237.128.---)
Datums: 22/05/2008 23:04

KUKAINĪTIM. Teikšu kā ir tikai nedomā ka esmu jocīgs. 2 ha. ir normāls zemes gabaliņš, un ja vēl esi izdomājis kad vajaga dīķīti tad ar laiku pie tā dīķīša būs pirtiņa un tur apkārt var sastādīt smukus kokus kas aug lieli un kupli utt. Man pašam tāds zemesgabaliņš ir 3,4 ha. un pagaidām ir tieši tik cik vajag un goves arī nav un nav pat neviena kliba vista. Pagaidām iztieku ar zaķiem kas katru gadu nograuž 4-5 ābelītes. Ja izraksi dīķi tad viss pildijums ir jānoved nost un jānober gar zemes robežu nu apmēram tā lai veidotos tāds valnis. Un 100 kv/m. tas nav dīķis. Tā būs tikai vienīgi tādā bedre kur saaugt dūņām. Un ja tai bedrē vēl nebūs ūdens vai arī vasarā izžūs tad varēsi tur sabērt gružus un aizstumt ciet (forša ideja vai ne). Tatad dīķi vajag bet normālu. Ja būs normāls dīķis, pirtiņa, koki riņķī, gar visu robežu divas rindas ar skujkokiem viena ar priedēm otra ar eglēm un atstājot vēl pietiekami daudz vietas kur tiem augt jo eglēm vajag daudz vietas. Nu un tad jau 1 ha. apmēram ir apsaimniekots. Tālāk jauzbūvē vēl kāda ēka vai māja jaiekopj vēl kāds gabaliņš jānopērk pietiekami labs zālāju pļaujamais (traktoriņš). Un tici man ar laiku ja intensīvi strādāsi tad tas 2 ha. lauciņš izveidosies diezgan normāls. Bet lai to visu izdarītu tad var gadīties kad cilvēks var nonākt tuvu prātāsajukšanas robēžai. Nu un kad arī tas būs pārvarēts tad tu man atrakstīsi vēstuli un tur būs rakstīts PALDIES KAD PALĪDZĒJI AR PADOMU TIKAI NEŅEM ĻAUNĀ KAD ESMU BIŠĶI NOJŪDZIES.

Re: liels zemes gabals
Autors: oga (---.vita.gov.lv)
Datums: 27/05/2008 12:13

Man kā iesācējai un arī 2 ha īpašniecei šāds zemes izmērs liekas tīri optimāls gabaliņš, lai kaimiņi nelūrētu logos, lai varētu izveidot smuku atpūtas vietu, sporta laukumu, dīķīti, pirtiņu, māju utt., un nekādu mežu nav vajadzībs stādīt, jo to platību ir iespējams ļoti jauki un skaisti izmantot arī bez apaudzēšanas ar biezu koku slāni. Daži koki, protams, ir noderīga lieta, bet ne gluži mežs. Reigansam tiešām labs padoms par to 2-rindi ar skuju kokiem, paldies ;) Ceru, ka nesajukšu prātā ;D Un dīķim transformācija nav nepieciešama, ja tā laukums nepārsniedz 0.1 ha, kas ir 1000 m2. Vienīgi dīķa rakšana jāsaskaņo ar savu Reģionālo lauksaimniecības pārvaldi. Lai izdodas ;)




Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **  **     **  **      **  **      ** 
 **     **  ***   **  **     **  **  **  **  **  **  ** 
 **     **  ****  **  **     **  **  **  **  **  **  ** 
 **     **  ** ** **  **     **  **  **  **  **  **  ** 
 **     **  **  ****   **   **   **  **  **  **  **  ** 
 **     **  **   ***    ** **    **  **  **  **  **  ** 
 ********   **    **     ***      ***  ***    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727